moottoripyörälaina, lainaa moottoripyörää varten, matkalla moottoripyörän kanssa

Laina, osamaksu vai luottokortti? Näin valitset parhaan rahoitusmuodon kesämenoihin

Kesällä rahaa kuluu usein perusmenojen lisäksi erityisiin tarpeisiin, kuten mökkiremonttiin, lomareissuihin ja veneilyyn. Mikä olisi sinulle sopiva tapa saada harkittua lisärahoitusta kesäksi – laina, luottokortti vai osamaksu?

Monet yleisimmistä menoista, joihin suomalaiset hakevat rahoitusta, ajoittuvat kesään. Lomamatkoja tehdään lähelle ja kauas. Kesä on oikeaa aikaa remontoida kotia tai mökkiä tai uusia puutarhan kalusteet.

Myös monet rahaa vievät harrastukset ajoittuvat kesään: esimerkiksi veneily, golfaus ja moottoripyöräily  kutsuvat niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Jos säästöt eivät riitä suurempiin hankintoihin, menotarvetta voi kattaa rahoituksella, jos se sopii taloustilanteeseesi. Kuinka valita paras rahoitusmuoto eri tarpeisiin – laina, luottokortti tai osamaksu? Pohdi näitä asioita valintoja tehdessäsi:

Yksi vai useita menokohteita – osamaksu vai laina?

Liittyykö rahoitustarpeesi yhteen selkeään hankintaan vai useampaan kohteeseen? Jos keittiö- tai mökkiremontin tekee itse, pitää rahaa varata niin tarvikkeisiin kuin mahdollisiin apumiehiin – ja yllätyksiäkin saattaa tulla kuluissa matkan varrella.

Myös kesälomareissu voi sisältää paljon erillisiä menoeriä: lennot, hotellit, vuokra-auto, ruokailut ja ostokset.

Näissä tapauksissa erillinen osamaksusopimus jokaisesta hankinnasta on vaikea kokonaisuus hallittavaksi. Useampi sopimus tarkoittaa myös useampia käsittelykuluja.

Helpompi tapa pitää talous kurissa on laskea kokonaisbudjetti koko remontille tai reissulle kaikkine kuluineen ja maksaa se sopivan ajan kuluessa sopivina kuukausierinä pankista otettavalla luotolla.

Illanistujaiset kesäisellä kotiterassilla

Vaivattomuus vai vertailu – rahoitus liikkeestä osamaksulla vai laina?

Jos rahan tarpeesi liittyy yhteen selkään kohteeseen, kuten uuteen purjeveneeseen tai sohvaan, rahoituksen saa usein helpoiten suoraan myyjäliikkeen kautta osamaksulla.

Monet liikkeet tekevät yhteistyötä rahoituslaitosten kautta ja tarjoavat niiden tuotteita oman brändinsä alla. Useiden liikkeiden verkkosivuilta voi hakea ennakkopäätöksen rahoitukselle, jolloin rahoitus on jo valmiiksi kunnossa, kun teet hankinnan.

Santanderin Ostorahoitus mahdollistaa hankinnat 40 000 euroon asti ja voit valita itsellesi sopivan kiinteän kuukausierän.

Jos haet lainaa erikseen rahoituslaitoksesta, hintoja on helpompi vertailla. Santanderin verkkopalvelun kautta saat päätöksen ja luoton hinnan kätevästi ja luotettavasti.

Iso vai pieni tarve – laina vai luottokortti?

Jos kesämenosi ovat pieniä, luottokortti voi olla hyvä tapa tuoda hetkellistä, ylimääräistä joustoa talouteen.

Jos menosi ovat kuitenkin suurempia, kuin mitä pystyt yhden tai kahden kuukauden aikana maksamaan takaisin, luotto voi olla parempi vaihtoehto. Silloin voit päättää kuukausierän ennakolta sopivaksi juuri itsellesi ideaalilla maksuajalla.