Yksityisleasing - huoletonta autoilua

Yksityisleasing tarjoaa helpon ja huolettoman tavan hankkia uusi auto. Se tarkoittaa autoilua ilman auton omistamisesta syntyviä kustannuksia ja riskejä. Voit valita sopimuksen pituuden, palvelut ja kilometrimäärän aina elämäntilanteeseesi sopiviksi.

Yksityisleasing

Huoletonta autoilua 

Yksityisleasing tarjoaa helpon ja riskittömän tavan hankkia uusi auto. Yksityisleasing tarkoittaa autoilua ilman auton omistamisesta syntyviä kustannuksia ja riskejä. Autossa normaalisti kiinni olevan pääoman voi sijoittaa paremmin tuottavaan kohteeseen. 

Maksat vain auton käytöstä  

Yksityisleasing sopimus kattaa puolestasi muun muassa auton huoltokustannuksista. Halutessasi myös vakuutuksen voi liittää samaan pakettiin. Juuri sinulle sopiva auto voidaan valita yhdessä autoliikkeen kanssa autoliikkeen uusien autojen valikoimasta. 

Voit valita sopimuksen pituuden, palvelut ja kilometrimäärän aina tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopiviksi. Jos sinulla on vaihtoauto, voit halutessasi myydä sen autoliikkeeseen, joka maksaa kauppasumman tilillesi. 

Sopimuksen alussa ei vaadita käsirahaa, etkä joudu maksamaan suurempaa viimeistä maksuerää sopimuksen lopussa. Maksettavanasi on kiinteä kuukausimaksu, leasingvuokra.  

Sopimuskauden päättyessä  

Sopimuksen päättyessä tai purkautuessa sinun tulee omalla kustannuksellasi palauttaa auto siistinä ja pestynä varusteineen ilmoittamaamme palautuspisteeseen. Autolle tehdään palautustarkastus, joka on samanlainen kaikille palautuvien leasingautoille ja siitä laaditaan palautustarkastuslomake. Jos tarkastuksessa todetaan auton olevan sopimusehtojen mukaisessa kunnossa, velvoitteesi loppuvat siihen. 

Autorahoitus taulukko Santander
kysymysmerkki

Usein kysyttyjä kysymyksiä yksityisleasingista

Haluan hankkia auton yksityisleasingilla, miten toimin?

Ota yhteyttä autoliikkeeseenautomyyjät auttavat sinua auton hankintaan liittyvissä asioissa.  Myyjä hakee luottopäätöksen ja hoitaa kaikki leasingsopimukseen liittyvät toimenpiteet puolestasi. 

Julkaistu 30. syyskuuta 2021

Mitä kuukausivuokra sisältää?

Kiinteä kuukausivuokra sisältää huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot ja normaalista kulumisesta aiheutuvat korjaukset, sekä renkaiden normaalista kulumisesta johtuvat uusinnat. Renkaiden kausivaihdot kuuluvat sopimukseen. Valinnaisena lisäpalveluna voit ottaa myös renkaiden säilytyksen sekä sijaisautopalvelun huollon ajaksi.  Voit sisällyttää sopimukseesi halutessasi myös kattavan vakuutuksen.

Tarkempi erittely sopimuksen sisällöstä löytyy sopimusehdoista.

Mitä jos ajan autollani enemmän kuin sopimuksessa määritellyt ajokilometrit?

Jos huomaat ajavasi enemmän kuin sopimuksessasi on määritelty, ota yhteyttä asiakaspalveluumme verkkopalvelumme kautta. Laskemme sinulle uuden kokonaiskilometrien mukaisen kuukausivuokran antamiesi tietojen perusteella. Vahvistuksesi jälkeen toteutamme muutoksen ja veloitamme siitä palveluhinnastomme mukaisen kulun.  

Missä voin huoltaa autoani?

Auto tulee huollattaa valtuutetussa merkkikorjaamossa. Kerro että sinulla on Santanderin huoltoleasingsopimus, jotta korjaamo tietää, että heidän tulee hakea laskutuslupaa huoltotoimenpiteelle.  

Miten toimin sopimuksen päättyessä?

Sinun tulee palauttaa auto varusteineen viimeistään sopimuksen päättymispäivänä Santanderin ilmoittamaan osoitteeseen viat korjattuna, siivottuna ja puhtaaksi pestynä.  Ilmoitamme sinulle palautuspaikan hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä, jotta voit varata tarkastusajan etukäteen. Viralliset palautuspisteemme löydät myös nettisivuiltamme. Tapauskohtaisesti voidaan sopia auton palautuksesta muutoin kuin Santanderin yleiseen palautuspisteeseen, jolloin maksettavaksesi tulee Santanderin palveluhinnaston mukainen palvelumaksu. Huomioithan että muualle kuin Santanderin viralliseen palautuspisteeseen palautuvien autojen tarkastus suoritetaan vasta auton saavuttua Santanderin varastolle ja olet siten vastuussa auton kunnosta Santanderin varastolle saapumiseen saakka. 

 

Palveluhinnasto

Alta pääset tarkastelemaan Leasing-tuotteemme palveluhinnastoa.

Sopimusehdot

Tästä pääset tarkastelemaan Yksityisleasing-tuotteen sopimusehtoja.

Auto ajaa lumisella tiellä

Räätälöi Santanderin yksityisleasing tarpeidesi mukaan

Mahdollisuus muokata yksityisleasingista sopivan omiin tarpeisiisi tekee siitä erityisen kätevän ja huolettoman tavan rahoittaa auto. Santanderin yksityisleasing sisältää mm. seuraavat halutessasi:

  • leasingauton vakuutus 
  • sijaisauto leasingsopimuksen auton huollon ajaksi
  • auton renkaiden säilytys kesän ja talven yli
  • auton talvirenkaat 
  • leasingauton määräaikaishuollot

Tutustu tarkemmin yksityisleasingin ominaisuuksiin. Voit valita sopimukseen itsellesi parhaiten sopivat lisäpalvelut, jotka eivät kuulu perusopimukseen. Näihin kuuluvat esimerkiksi sijaisautopalvelu autosi huollon ajaksi sekä auton kattava vakuutus. 

Voit myös räätälöidä ajoneuvon leasingsopimusta kilometrien sekä sopimuksen pituuden mukaan.

Nainen laittaa reittiä auton navigaattoriin

Mitä ajoneuvon leasing tarkoittaa?

Tunnetko auton vuokraamiseen liittyvät termit ja sanastoa? Vierasperäinen sana “leasing” ei ole välttämättä kaikille suomalaisille tuttu. Tässä muutama tärkeä termi:

Leasing

Leasing-sana ei viittaa ainoastaan ajoneuvojen, kuten autojen, vuokraamiseen. Sitä kuitenkin kuulee käytettävän yleensä juuri autoista ja auton vuokraamisesta puhuttaessa. Arkikielessä leasing eli liisaus viittaa yleensä auton pitkäaikaiseen vuokraamiseen. Vuokran pituus voi vaihdella esimerkiksi muutamista kuukausista muutamaan vuoteen. Monessa tapauksessa vaikkapa auton liisaus voi olla edullisempi vaihtoehto kuin uuden auton ostaminen.

Yksityisleasing

Suomessa auton leasing yksityishenkilöille eli yksityisleasing ei ole vielä kovin yleistä. Monille ensisijainen ratkaisu on auton ostaminen vuokraamisen sijaan. Tämä on harmi, sillä yksityisleasing on erittäin joustava ja vaivaton tapa rahoittaa uusi auto ilman huolta auton arvon alenemisesta.

Yritysleasing

Kuten yritysleasingin nimi jo vihjaa, se on tarkoitettu autojen vuokraamisen yritysten käyttöön. Kun yritys liisaa ajoneuvon sen omistamisen sijaan, jäävät ajoneuvoon normaalisti menevät rahat käytettäväksi johonkin muuhun. Yleisesti yritysleasingiä on kahdenlaista: rahoitus- ja huoltoleasingia.

Voit tutustua tarkemmin yritysleasingiin sekä ajoneuvon huolto- ja rahoitusleasingiin Santanderin sivuilla. Yritys- ja yksityisleasingin lisäksi voit tutustua tarkemmin Santanderin muihin Ajoneuvorahoitus-ratkaisuihin. 

Leasingin lisäksi tarjoamme monipuolisen All in One -palvelun 24 tai 36 kuukauden sopimuksella. Saatavilla on myös osamaksurahoitus uuden tai käytetyn auton rahoittamiseen. Lue lisää Santanderin verkkosivuilla ja löydä sopiva rahoitusratkaisu autoiluun.

Yksityisleasingin hyödyt

Santanderin yksityisleasing on huoleton tapa hoitaa uuden auton rahoitus kiinteällä kuukausimaksulla. Yksityisleasingin etuihin kuuluvat esimerkiksi: 

  • Saat auton käyttöösi ilman käsirahaa sopimuksen alussa.
  • Santanderin yksityisleasing on räätälöitävissä omien tarpeidesi mukaan.
  • Yksityisleasingin maksaminen hoituu kätevästi kiinteällä kuukausisummalla, johon voivat kuulua muun muassa autovakuutus, renkaiden vaihto ja sijaisauto.
  • Pääoma, joka olisi normaalisti kiinni ajoneuvossa voidaan leasingin ansiosta käyttää fiksummin ja sijoittaa paremmin tuottavaan kohteeseen. 

Tämän lisäksi autoliikkeen myyjä tekee tarvittavan luottopäätöksen hakemuksen puolestasi ja hoitaa muut auton leasingsopimukseen liittyvät toimenpiteet. Sopimuskauden päättyessä sinun tarvitsee vain palauttaa auto sovittuun osoitteeseen leasingsopimuksen mukaisesti.

Jos siis haluat hankkia käyttöösi auton helposti, sinun ei tarvitse ostaa uutta autoa ja sitoutua sen mukanaan tuomiin vastuisiin. Tutustu mieluummin Santanderin yksityisleasingiin ja rahoita autosi fiksummin.