Ajoneuvorahoitus

Suomen suurimpana ajoneuvorahoittajana haluamme tarjota asiakkaillemme helppoja ja turvallisia rahoitusratkaisuja.

Keltainen auto

Osamaksu

Santander ajoneuvorahoitus on osamaksurahoitus, joka on saatavilla uusille ja käytetyille ajoneuvoille silloin, kun ajoneuvon myyjänä toimii ajoneuvoja jälleenmyyvä yritys.

Vakuudeton autolaina

Santanderin lainalla rahoitat ajoneuvohankintasi, jos olet ostamassa ajoneuvoa esimerkiksi toiselta yksityishenkilöltä.

All in One

All in One on moderni tapa autoilla. Palvelun asiakkaana saat käyttöösi uuden auton 24 tai 36 kuukauden sopimuksella ja haluamillasi palveluilla.

Leasing yrityksille

Räätälöidyt leasing-tuotteemme mahdollistavat kustannustehokkaan tavan hoitaa sekä yrityksesi ajoneuvohankinnat että hallinnan.

Illustration av en röd bil.

Yksityisleasing

Yksityisleasing on helppo ja huoleton tapa hankkia auto. Saat auton käyttöösi kiinteällä kuukausihinnalla. Sopimus räätälöidään aina tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivaksi.

moottoripyörä ikoni

Moottoripyörälaina

Onko kiikarissasi jo juuri se oikea, esimerkiksi käytetty moottoripyörä? Santander laina on ratkaisu sinulle.

autorahoitus taulukko
kysymysmerkki

Usein kysyttyjä kysymyksiä Ajoneuvorahoituksesta

Miten tilaan maastavientivaltakirjan?

Maastavientivaltakirjaa voit anoa verkkopalvelustamme. Valtakirja voidaan myöntää 1-6 kuukaudeksi riippuen osamaksusopimuksesi kokonaistilanteesta. Maastavientivaltakirjapäätökseen tarvitsemme tiedon matkan ajankohdasta, kohdemaasta sekä missä vakuutusyhtiössä ajoneuvon kasko on voimassa. Lisätietoja vakuutuksesi voimassaolosta ulkomailla saat vakuutusyhtiöstäsi. Veloitamme Maastavientivaltakirjasta palveluhinnastomme mukaisen kulun.

Voinko maksaa suuremman summan kerralla?

AJONEUVORAHOITUS

Voit milloin tahansa sopimuskauden aikana maksaa normaalia osamaksuerää suurempia suorituksia. Käytäthän suurempaa suoritusta maksaessa laskusi viitenumeroa.

Mikäli haluat, että suurempi suorituksesi pienentää velkasi pääomaa, ilmoitathan Santanderin verkkopalvelussa etukäteen maksustasi sekä sen kohdistamisesta pääomaan. Tällöin teemme maksusuunnitelmaasi muutoksen ja laskemme sopimuksesi korot uudelleen. Pääoman pienentyessä saat myös korkohyvityksen.

Ilman etukäteisilmoitusta normaalin kuukausieräsi ylittävä osuus pienentää osamaksusopimuksesi tulevien kuukausien maksueriä. Tällöin pääomavelkasi ei pienene, mutta seuraavien kuukausien laskusi ovat pienemmällä summalla tai jopa nollasummalla, riippuen ylimääräisen suorituksen suuruudesta.


LAINA JA OSTORAHOITUS

Voit halutessasi lyhentää lainaa maksamalla sovittua suuremman kuukausierän. Ylimääräinen suoritus ei vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, vaan pienentää jäljellä olevan lainan määrää. Maksat siis seuraavassa kuussa jälleen normaalin kuukausierän. Ylimääräiset suoritukset pienentävät lainan korkokustannuksia sekä lyhentävät jäljellä olevaa laina-aikaa. Jos haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, tarkista tarkka maksettava summa verkkopalvelustamme.

Voinko saada lyhennysvapaita kuukausia?

AJONEUVORAHOITUS

Vuodessa voit saada kaksi lyhennysvapaata kuukautta, edellyttäen että rahoitussopimuksesi on ollut voimassa vähintään kuusi kuukautta. Voit hakea lyhennysvapaita kuukausia suoraan verkkopalvelustamme. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu sekä mahdollinen vakuutus veloitetaan normaalisti seuraavana eräpäivänä.

Myönnämme lyhennysvapaita yksityisasiakkaille ja toiminimille.

LAINA

Voit saada lainallesi vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta. Kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä. Lyhennysvapaista kuukausista voit sopia asiakaspalvelumme kanssa hakemusvaiheessa.

Mikäli sinulla on jo laina meiltä, voit hakea lyhennysvapaita kuukausia suoraan verkkopalvelustamme. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu laskutetaan seuraavan laskusi yhteydessä. Seuraavan kuukauden laskusi voi olla suurempi, mikäli lyhennysvaapan kuukauden ja tätä seuraavan kuukauden korkojen ja kulujen summa ylittää normaalisti maksettavan kuukausieräsi suuruuden.

Huomioithan, että lyhennysvapaiden myöntäminen edellyttää, että edellisen kuukauden lasku on maksettu ajallaan.

OSTORAHOITUS

Voit saada vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta. Kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä. Voit hakea lyhennysvapaita kuukausia suoraan verkkopalvelustamme. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu sekä mahdollinen vakuutus veloitetaan normaalisti eräpäivänä. Lyhennysvapaista kuukausista veloitamme palvelumaksuhinnastomme mukaisen kulun.

Miten tarkistan rahoitukseni loppuvelan määrän?

AJONEUVORAHOITUS

Pääset katsomaan loppuvelan määrän kätevästi verkkopalvelustamme suoraan etusivulta klikkaamalla Tarkista loppuvelka. Vaikka loppuvelan tarkistaminen verkkopalvelussa edellyttää tiedon antamista maksajasta, ei se kuitenkaan edellytä loppuvelan maksamista. Voit siis aina halutessasi tarkistaa loppuvelan määrän. Jäljellä olevaan pääomaan lisätään mahdolliset sopimuksen mukaiset/avoinna olevat käsittely- ja viivästyskulut, korko seuraavaan eräpäivään asti, mahdolliset muut kulut sekä katkaisumaksu. Verkkopalvelusta saatava loppuvelan määrä sisältää kaikki nämä kulut.

LAINA

Jokaisessa laskussa on ilmoitettu jäljellä oleva pääoman määrä laskutuspäivänä. Pääoman määrä laskutuspäivänä ei ole sama kuin lainan loppuvelka. Loppuvelan määrän pääset katsomaan kätevästi verkkopalvelustamme suoraan etusivulta klikkaamalla Tarkista loppuvelka.

OSTORAHOITUS

Pääset katsomaan loppuvelan määrän kätevästi verkkopalvelustamme suoraan etusivulta klikkaamalla Tarkista loppuvelka. Jäljellä olevaan pääomaan lisätään mahdolliset sopimuksen mukaiset/avoinna olevat käsittely- ja viivästyskulut, korko seuraavaan eräpäivään asti sekä mahdolliset muut kulut. Verkkopalvelusta saatava loppuvelan määrä sisältää kaikki nämä kulut.

Illustration man med röd kavaj kollar i sin mobiltelefon

Ajoneuvorahoitus tarpeidesi mukaan

Me Santanderilla haluamme tehdä autoilusta niin helppoa ja mutkatonta kuin mahdollista. Olipa kyseessä auto yrityksellesi, kattava All in One -sopimus kuukausihinnalla tai auto kuukaudeksi kerrallaan, voimme auttaa sinua ajoneuvon rahoituksessa. Valitse omiin tarpeisiisi sopiva tapa rahoittaa auto Santanderin neljästä auton rahoitusratkaisusta.

Auto käyttöösi All in One -palvelulla

Saat haluamasi palvelut sekä tietenkin uuden auton käyttöösi kätevästi Santanderin All in One -palvelun avulla. Sinun tarvitsee vain valita itsellesi sopiva uusi auto sekä muut palvelut, kuten vakuutukset, renkaanvaihdot sekä huollot ja korjaukset. Tarjoamme Santanderilla sekä 24 että 36 kuukauden sopimusta, joissa maksat kätevästi niin autosta kuin palveluista kiinteällä kuukausierällä. 

Sopimuksen päätyttyä on sinusta kiinni, haluatko auton omaksesi, palauttaa sen vai vaihtaa uuteen autoon. All in One -palvelun ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia auton arvon alenemisesta tai sitoutua samaan autoon pidemmäksi aikaa. Voit tutustua Santanderin All in One -palveluun tarkemmin täällä.

Rahoita auton osto osamaksulla

Santanderin Osamaksu on toimiva rahoitusvaihtoehto, kun ostat uuden tai käytetyn auton jälleenmyyjältä. Osamaksu sopii monenlaiseen tilanteeseen riippuen omista tarpeistasi. Valitse sinulle sopiva kuukausierä sekä maksuaika, joka voi olla jopa viisi vuotta. Maksettava käsiraha on 10-30% auton kauppahinnasta. Kun olet maksanut autosi rahoituksen, auto siirtyy omistukseesi.

Auto yrityksesi käyttöön

Tarvitessasi pidempiaikaisen vuokra-auton yrityksellesi, Santanderin yritysleasing on sinulle ja yrityksellesi sopiva ratkaisu. Santanderin rahoitusleasing toimii kiinteällä leasingvuokralla ja saat auton käyttöösi pitkäaikaisella sopimuksella ilman kilometrirajoituksia. Kun rahoitusleasingin sopimuskausi päättyy, voit valita haluatko myydä auton vai vaihtaa sen. Rahoitusleasingissa auto toimii rahoituksen vakuutena.

Huoltoleasing on puolestaan autonvuokraus yrityksellesi, jonka päätyttyä auto palautetaan Santanderille. Kuten rahoitusleasing, myös huoltoleasing on saatavilla pitkäaikaista vuokraa varten. Kun sopimus päättyy, vuokra-auto tulee palauttaa erikseen sovittuun palautuspisteeseen. Lisää Santanderin rahoitus- ja huoltoleasingistä voit lukea täältä

Auto kuukaudeksi kerrallaan yksityisleasingillä

Jos haluat välttää auton ostamiseen liittyvät riskit sekä muut kustannukset, voit valita auton rahoitukseen Santanderin yksityisleasingin. Myös yksityisleasing voidaan räätälöidä tarpeittesi mukaan, minkä lisäksi kiinteä kuukausimaksu tekee yksityisleasingin käytöstä ennakoitavaa ja tiedät paljon auton vuokraus maksaa joka kuukausi. Kun yksityisleasingin sopimus päättyy, palauta vuokra-auto siistissä kunnossa sovittuun paikkaan.

Laina auton hankintaan

Voit rahoittaa unelmiesi autoa myös Santanderin lainan avulla. Laina on hyvä vaihtoehto, kun etsit autoja, joita myyvät yksityishenkilöt. Vakuudeton laina auton ostoon ei vaadi lisävakuutuksia eikä takaajia. Hae lainaa kätevästi Santanderin verkkopalvelun kautta.