Usein kysytyt kysymykset

kysymysmerkki

Ajoneuvorahoitus

Voinko myydä ajoneuvon?

Halutessasi voit etsiä autollesi ostajan kesken sopimuskauden, mutta et saa luovuttaa sitä uudelle omistajalle ennen kuin jäljellä oleva velkasi on kokonaisuudessaan maksettu ja olemme luovuttaneet ajoneuvon omistuksen sinulle. Teemme tästä sähköisen luovutusilmoituksen Traficomiin. Jos haluat, että luovutamme ajoneuvon omistusoikeuden suoraan uudelle omistajalle loppuvelan maksamisen jälkeen, toimita jäljennös luovutus- tai kauppakirjasta asiakaspalveluumme verkkopalvelumme kautta.

Voinko viedä ajoneuvon ulkomaille?

Tarvitset ajoneuvon ulkomaille vientiä varten Santanderilta maastavientivaltakirjan. Lisäksi mukana tulee olla ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa. Teknisen osan saat tarvittaessa kuluitta Traficomin sähköisestä palvelusta tai katsastusasemalta. Liikkuessasi Pohjoismaiden alueella emme kuitenkaan velvoita maastavientivaltakirjan ottamista.

Maastavientivaltakirjaa voit anoa verkkopalvelustamme. Valtakirja voidaan myöntää 1-6 kuukaudeksi riippuen osamaksusopimuksesi kokonaistilanteesta. Maastavientivaltakirjapäätökseen tarvitsemme myös tiedon matkan ajankohdasta sekä kohdemaasta. Ennen anomuksen tekemistä pyydä vakuutusyhtiöltäsi vakuutusvahvistus, josta käy ilmi vakuutuksen laajuus ja voimassaoloalue. Lisätietoja vakuutuksesi voimassaolosta ulkomailla saat vakuutusyhtiöstäsi. Veloitamme Maastavientivaltakirjasta palveluhinnastomme mukaisen kulun.

Voinko maksaa suuremman summan kerralla?

Voit halutessasi maksaa sovittua suuremman kuukausierän. Normaalin kuukausierän ylittävä osuus pienentää seuraavan tai seuraavien kuukausierien summaa. Ylimääräinen suoritus ei vaikuta alkuperäisen maksusuunnitelman mukaiseen koronlaskentaan eikä lyhennä sopimusaikaa.

Jos haluat ylimääräisen suorituksen vaikuttavan lainan pääomaan sopimusaikaa lyhentävästi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme verkkopalvelumme kautta.

Voinko maksaa koko rahoituksen pois kerralla?

Voit maksaa lainasi pois milloin tahansa sopimuskauden aikana. Pääset tarkistamaan loppuvelan määrän kätevästi verkkopalvelustamme suoraan etusivulta klikkaamalla Tarkista loppuvelka. Loppuvelan tarkistaminen ei edellytä sen maksamista, voit siis aina halutessasi tarkistaa loppuvelan määrän. Jäljellä olevaan pääomaan lisätään mahdolliset sopimuksen mukaiset/avoinna olevat käsittely- ja viivästyskulut, korko seuraavaan eräpäivään asti sekä katkaisumaksu. Verkkopalvelusta saatava loppuvelan määrä sisältää kaikki nämä kulut.

All in One

Voiko All in One -rahoitukselle hakea ennakkoon luottopäätöstä?

All in One -rahoitukselle voit hakea luottopäätöksen etukäteen tämän sivuston laskurista. Lopullisen päätöksen saat helposti jälleenmyyjältäsi ennen sopimuksen tekoa. Päätös on voimassa auton luovutukseen saakka, mikäli tiedoissa ei tapahdu merkittävää muutosta.

Voiko auton lunastaa, vaihtaa tai myydä kesken sopimuskauden?

All in One on osamaksupohjainen sopimus, joka sisältää kaikki normaalin osamaksusopimuksen oikeudet ja joustaa tilanteesi mukaan. Mikäli elämäntilanteesi tai ajotapasi muuttuu, autamme mielellämme sopimusmuutosten kanssa. Sopimuskauden aikana voit:

 • Voit vaihtaa All in One -sopimuksesi uuteen autoon
 • Voit ostaa auton itsellesi maksamalla viimeisen erän. Voimme myös tarjota sinulle rahoituksen tätä varten.
 • Muuttaa ajokilometrejä
 • Muuttaa maksusuunnitelmaasi

Kaikkien haluamiesi toimenpiteiden osalta voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, joka neuvoo sinua tarpeidesi mukaan.

Sisältyykö huoltoon kuluneiden renkaiden vaihto uusiin?

Sopimukseen ei sisälly kuluneiden renkaiden vaihtoa uusiin, koska sopimuksen maksimikilometrien (2 vuodelle 45 000 km/vuosi ja 3 vuodelle 30 000 km/vuosi) perusteella, tähän ei pitäisi olla tarvetta.

Mitä teen kun sopimus loppuu?
 1. Vaihtaa auton autoliikkeessä tai etsiä sille ostajan
 2. Lunastaa auton itsellesi maksamalla loppuvelan
  • Ajoneuvon loppuvelan voitte tarkistaa esimerkiksi meidän verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
 3. Pitää auton ja tehdä uuden maksusuunnitelman loppuvelasta.
  • Muistathan kuitenkin olla hyvissä ajoin (noin 3-6 kuukautta) ennen sopimuksen päättymistä yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme tehdä sinulle uuden rahoitussopimuksen.
 4. Palauttaa auton, jolloin Santander maksaa autosta sopimuksen mukaisen ennalta sovitun auton arvon, joka kattaa vähintään sopimuksen mukaisen loppuvelan.

Lainahakemus ja liitteiden lähetys

Mitä liitteitä lainahakemukseen tarvitaan?

Tarvitsemme lainahakemuksen liitteiksi esimerkiksi kopiot viimeisimmästä palkkalaskelmastasi sekä viimeisimmistä verottajan toimittamista veroilmoituksen erittelyosasta. 

Oletko tehnyt lainahakemuksen ja saanut alustavasti myönteisen päätöksen?

Liitteiden lähetys on mahdollista tietoturvallisesti ja sähköisesti! Liitteet voi lähettää tässä osoitteessa: www.santander.fi/liitteet. Nopeutat lainahakemuksesi käsittelyä palauttamalla kaikki tarvittavat liitteet samalla kertaa! 

Mikäli sinulle herää kysymyksiä liittyen liitteisiin, sopimuksen allekirjoitukseen tai käsittelyn etenemiseen, olethan yhteydessä hakemuspalveluumme 09-85645237 (arkisin 8.30-16.30).

Laina

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Käsittelemme lainahakemuksesi viimeistään seuraavana arkipäivänä sen saapumisesta. Jos lainahakemuksesi hyväksytään alustavasti ja olet suorittanut sähköisen allekirjoituksen lainan hakemisen yhteydessä, tarvitsemme sinulta vielä liitteet lopullista päätöstä varten. Lainahakemuksen liitteeksi tarvitsemme dokumentin ansiotuloistasi. Liitteiden lähetys onnistuu verkkopalvelussamme.

Jos et ole vielä allekirjoittanut hakemustasi, voit tehdä sähköisen allekirjoituksen milloin tahansa verkkopalvelussamme.

Kun sopimuksesi liitteineen on tarkistettu ja hyväksytty, maksamme lainasumman sopimuksessa ilmoittamallesi, nimissäsi olevalle pankkitilille 1–2 arkipäivän kuluessa siitä, kun allekirjoitettu lainasopimus on saapunut meille. Käytämme pikamaksua, joten lainasumma on tililläsi parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Voiko lainaa lyhentää sovittua nopeammin?

Voit halutessasi lyhentää lainaa maksamalla sovittua suuremman kuukausierän. Ylimääräinen suoritus ei vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, vaan pienentää jäljellä olevan lainan määrää. Maksat siis seuraavassa kuussa jälleen normaalin kuukausierän. Ylimääräiset suoritukset pienentävät lainan korkokustannuksia sekä lyhentävät laina-aikaa. Jos haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, tarkista tarkka maksettava summa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mistä jäljellä olevan lainan määrän voi tarkistaa?

Jokaisessa laskussa on ilmoitettu jäljellä oleva pääoman määrä laskutuspäivänä. Pääoman määrä laskutuspäivänä ei ole sama kuin lainan loppusumma. Tarkan jäljellä olevan lainan määrän voit tarkistaa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voiko lainan maksaa pois kokonaan sovittua aikaisemmin?

Mikäli haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, tarkista tarkka maksettava summa verkkopalvelustamme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Laskemme sinulle lainasi loppusumman sovitulle maksupäivälle.

Ostorahoitus

Miten haen Ostorahoitusta?

Voit hakea ostorahoitusta sitä tarjoavista myyjäliikkeistä. Usean liikkeen verkkosivuilta voi myös hakea ennakkopäätöksen rahoituksellesi, jolloin valmis päätös odottaa sinua liikkeessä. 

Huomioithan, että rahoitus kannattaa hakea tarpeeksi suurelle summalle, jotta se kattaa hankintasi koko hinnan. Lopullinen lainasumma vahvistetaan myyjäliikkeen toimesta toteutuneen kauppasumman mukaisesti. – lopullinen lainasumma tarkistetaan aina toimenpiteen oikean hinnan mukaisesti. Ennakkohakemus ei sido mihinkään tai edellytä ostamista.

Tuleeko minulle kuluja siitä, että maksan rahoituksen aiemmin pois?

Korot ja kulut maksat vain loppusumman maksupäivään asti. Tarkista aina Santanderin asiakaspalvelusta tai Santanderin verkkopalvelusta jäljellä oleva pääoma korkoineen ennen poismaksua. Mitään ylimääräistä kulua ei tule ennenaikaisesta poismaksusta.

Voinko maksaa rahoituksen aikaisemmin pois tai isompaa erää?

Voit halutessasi maksaa sovittua suuremman kuukausierän. Ylimääräinen suoritus ei lähtökohtaisesti vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, vaan pienentää jäljellä olevan lainan määrää. Näin ollen ylimääräiset suoritukset pienentävät mahdollisia korkokustannuksia sekä lyhentävät laina-aikaa.

Jos haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, muista tarkistaa loppuvelan summa Santanderin verkkopalvelussa tai ota yhteyttä Santanderin asiakaspalveluun. Santanderin asiakaspalvelu kertoo sinulle lainasi loppusumman korkoineen ja kuluineen sovitulle maksupäivälle.

Jos haluan maksaa osan tuotteesta tai palvelusta jollain muulla maksutavalla, miten toimin?

Voit sopia käsirahan maksusta myyjäliikkeen kanssa. On mahdollista maksaa osa tuotteen tai palvelun summasta esimerkiksi kortilla ja tehdä loppusummalle rahoitussopimus.

Lainaturva-vakuutukset

Kuinka paljon Lainaturva-vakuutus maksaa?

Lainaturva-vakuutuksen hinta on sopimuskohtainen ja määräytyy sen hetkisen kuukausierän perusteella. Lainaturva Plus –tuotteella vakuutusmaksun hinta on 10% kuukausierästä ja Lainaturva –tuotteella 8,5% kuukausierästä. Esimerkiksi jos lyhennät lainaasi 50 euron kuukausierissä, on Lainaturva Plus-vakuutusmaksun hinta silloin 5 euroa. 

Kuinka paljon Lainaturva-vakuutuksen korvaussumma on?

Korvaussumma on vahinkopäivän perusteella 130% sopimuksen sen hetkisestä kuukausierästä, joka sisältää vakuutusmaksun. Esimerkiksi jos rahoitussopimuksesi kuukausierä (vakuutusmaksun sisältäen) on 55 euroa, on korvattava summa silloin 71,5 euroa.

Kuolemantapauksessa korvaus on kuolinpäivänä jäljellä oleva sopimuksen velkapääoma.

Kenelle Lainaturva-vakuutus voidaan myöntää?

Santanderin Lainaturva-vakuutukset voidaan myöntää 18-64 vuotiaalle yksityishenkilölle, joka on ansiotyössä tai yrittäjälle, joka harjoittaa yritystoimintaa vähintään 16 tuntia viikossa tai 64 tuntia kuukaudessa. Lainaturva-vakuutuksien edellytyksenä myös on, että asiakkaalla on voimassa oleva sopimus Santanderin kanssa.

Kuinka Lainaturva-vakuutuksen saa?

Lainaturva-vakuutukset myydään puhelimitse erillisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos olet kiinnostunut Lainaturva-vakuutuksesta, voit jättää yhteydenottopyynnön asiakaspalveluumme joko Verkkopalvelun kautta, sähköpostilla maksuturva@santanderconsumer.fi tai puhelimitse. 

Miten mahdollisia korvauksia haetaan?

Vakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö CNP Santander Insurance Europe DAC & CNP Santander Insurance Life DAC ja korvauksia tulee hakea suoraan heiltä. Korvaustilanteessa asiakkaan tulee olla yhteydessä vakuutusyhtiöön joko puhelimitse tai sähköpostitse. Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä

Maksuturva-vakuutus

Mikä on Maksuturva?

On järkevää turvata laina Maksuturva-vakuutuksella. Santander tarjoaa lainan tai rahoituksen myöntämisen jälkeen mahdollisuuden hakea Maksuturva -vakuutusta. Maksuturvan avulla saat taloudellista turvaa, joka auttaa sinua hoitamaan rahoitussopimuksesi kuukausieriä, mikäli tulosi pienenevät esimerkiksi tapaturmasta johtuvan sairausloman tai työttömyyden vuoksi. Jos olet kiinnostunut Maksuturvasta, lue lisää. tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen maksuturva@santander.fi.