Laina, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Meiltä voit hakea lainaa vaivattomasti ja turvallisesti suunnitelmasi toteuttamiseen.

 • Lainatarjous ei ole sitova
 • 14 päivän peruutusoikeus
 • ei piilokuluja

Suomessa asiakkaita tällä hetkellä yli 184 000

Olemme toimineet Suomessa jo vuodesta 2007. Asiakastyytyväisyytemme on korkealla tasolla. Kolme neljästä asiakkaastamme suosittelisi Santanderia muille (Vuoden 2023 NPS 52,9)

Kotimainen osaaminen - globaali tuki

Olemme osa kansainvälistä Grupo Santander konsernia. Pohjoismaissa työllistämme 1400 rahoitusalan ammattilaista. Suomessa tarjoamme palveluita paikallisiin tarpeisiin.

Vastuullista luotonantoa

Teemme lainan luottopäätökset harkitusti ja arvioimme asiakkaan maksukyvyn aina perusteellisesti. Tavoitteemme on estää asiakkaiden ylivelkaantuminen ja maksuvaikeudet.

Lainan hinnoittelu

Lainan määrä Avausmaksu Viitekorko + marginaali
 2 000 – 5000 € 0 3kk Euribor* + 9,90 %-yksikköä
5001 – 20 000 € 49 € 3kk Euribor* + 9,00 %-yksikköä
20 001–40 000 € 49 € 3kk Euribor* + 8,00 %-yksikköä
40 001–50 000 € 49 € 3kk Euribor* + 5,00 %-yksikköä


 *3 kk Euribor (365) 3,761 % 1.7.2024. Yli 5000 euron lainasummilla on perustamismaksu 49 € ja tilinhoitomaksu 8 €/kk. 5000 euroa ja sitä pienemmillä lainoilla tilinhoitomaksu 6 €/kk.

 • Todellinen vuosikorko on 17,17 % kun lainasumma on 5 000 € ja laina-aika 60 kk.
 • Todellinen vuosikorko on 14,37 % kun lainasumma on 20 000 € ja laina-aika 120 kk.
 • Todellinen vuosikorko on ​12,84 % kun lainasumma on 40 000 € ja laina-aika 120 kk.
 • Todellinen vuosikorko on 9,47 % kun lainasumma on 50 000 € ja laina-aika 120 kk. 

Lainan takaisinmaksuaika

Laina-aika määräytyy haettavan lainasumman mukaan. 2 000–5 000 euron suuruisten lainojen maksuaika on valintasi mukaan 2-5 vuoden välillä. 5 000 - 10 000 euron lainoissa takaisinmaksuaika on 2-10 vuoden välillä ja yli 10 000 euron lainoissa maksuaika voi olla jopa 15 vuotta. Vaikka valitsisitkin pidemmän maksuajan, voit koska tahansa maksaa lainasi osittain tai kokonaan takaisin ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja. Voit tehdä verkkopankkiisi e-laskusopimuksen Santanderin kanssa, jolloin lainan takaisinmaksusta tulee vaivattomampaa. Lue lisää lainan takaisinmaksusta.

Lainan hakemisen edellytykset

Jotta voit hakea lainaa, sinun tulee täyttää alla olevat edellytykset. 

 • olet vähintään 24-vuotias
 • asut pysyvästi Suomessa
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti
 • tulosi ennen veroja ovat vähintään 1500 euroa kuukaudessa (18 000 euroa vuodessa)

Huomioithan, että lainapäätös tehdään kokonaisarviona hakijan tietojen perusteella. ​Yli 20 000 euron lainan hakijoilta edellytetään vakaata tulotasoa sekä omistusasuntoa. Asuntoa ei käytetä lainan vakuutena. ​Olethan myös lukenut lainaehdot?

Näin haet lainaa

Mietityttääkö, miten lainaa haetaan?

Illustration av en flicka med svart hår som håller i en ipad

Mihin eri tarkoituksiin saatat tarvita lainaa?

koti icon

Katso millaisiin tarpeisiin lainaa haetaan

Lainaa otetaan esimerkiksi kodin hankintoja, auton vaihtoa sekä korjausta tai venettä varten.

kysymysmerkki

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainasta

Kuinka toimitan liitteet, kun olen tehnyt lainahakemuksen ja saanut alustavasti myönteisen päätöksen?

Liitteiden lähetys onnistuu tietoturvallisesti alustavasti hyväksytyn lainahakemuksen allekirjoittamisen jälkeen. Nopeutat lainahakemuksesi käsittelyä palauttamalla kaikki tarvittavat liitteet samalla kertaa.

Mikäli sinulle herää kysymyksiä liittyen liitteisiin, sopimuksen allekirjoitukseen tai käsittelyn etenemiseen, olethan yhteydessä hakemuspalveluumme. Palvelemme tiistaista perjantaihin klo 12-16 numerossa (09) 8564 5100.

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Käsittelemme lainahakemuksesi viimeistään seuraavana arkipäivänä sen saapumisesta. Parhaimmillaan lainasumma maksetaan tilillesi pikamaksuna 1-2 pankkipäivän alustavasta hyväksytystä päätöksestä.

Miten tarkistan rahoitukseni loppuvelan määrän?

AJONEUVORAHOITUS

Pääset katsomaan loppuvelan määrän kätevästi verkkopalvelustamme suoraan etusivulta klikkaamalla Tarkista loppuvelka. Vaikka loppuvelan tarkistaminen verkkopalvelussa edellyttää tiedon antamista maksajasta, ei se kuitenkaan edellytä loppuvelan maksamista. Voit siis aina halutessasi tarkistaa loppuvelan määrän. Jäljellä olevaan pääomaan lisätään mahdolliset sopimuksen mukaiset/avoinna olevat käsittely- ja viivästyskulut, korko seuraavaan eräpäivään asti, mahdolliset muut kulut sekä katkaisumaksu. Verkkopalvelusta saatava loppuvelan määrä sisältää kaikki nämä kulut.

LAINA

Jokaisessa laskussa on ilmoitettu jäljellä oleva pääoman määrä laskutuspäivänä. Pääoman määrä laskutuspäivänä ei ole sama kuin lainan loppuvelka. Loppuvelan määrän pääset katsomaan kätevästi verkkopalvelustamme suoraan etusivulta klikkaamalla Tarkista loppuvelka.

OSTORAHOITUS

Pääset katsomaan loppuvelan määrän kätevästi verkkopalvelustamme suoraan etusivulta klikkaamalla Tarkista loppuvelka. Jäljellä olevaan pääomaan lisätään mahdolliset sopimuksen mukaiset/avoinna olevat käsittely- ja viivästyskulut, korko seuraavaan eräpäivään asti sekä mahdolliset muut kulut. Verkkopalvelusta saatava loppuvelan määrä sisältää kaikki nämä kulut.

Voinko saada lyhennysvapaita kuukausia?

AJONEUVORAHOITUS

Vuodessa voit saada kaksi lyhennysvapaata kuukautta, edellyttäen että rahoitussopimuksesi on ollut voimassa vähintään kuusi kuukautta. Voit hakea lyhennysvapaita kuukausia suoraan verkkopalvelustamme. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu sekä mahdollinen vakuutus veloitetaan normaalisti seuraavana eräpäivänä.

Myönnämme lyhennysvapaita yksityisasiakkaille ja toiminimille.

LAINA

Voit saada lainallesi vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta. Kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä. Lyhennysvapaista kuukausista voit sopia asiakaspalvelumme kanssa hakemusvaiheessa.

Mikäli sinulla on jo laina meiltä, voit hakea lyhennysvapaita kuukausia suoraan verkkopalvelustamme. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu laskutetaan seuraavan laskusi yhteydessä. Seuraavan kuukauden laskusi voi olla suurempi, mikäli lyhennysvaapan kuukauden ja tätä seuraavan kuukauden korkojen ja kulujen summa ylittää normaalisti maksettavan kuukausieräsi suuruuden.

Huomioithan, että lyhennysvapaiden myöntäminen edellyttää, että edellisen kuukauden lasku on maksettu ajallaan.

OSTORAHOITUS

Voit saada vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta. Kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä. Voit hakea lyhennysvapaita kuukausia suoraan verkkopalvelustamme. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu sekä mahdollinen vakuutus veloitetaan normaalisti eräpäivänä. Lyhennysvapaista kuukausista veloitamme palvelumaksuhinnastomme mukaisen kulun.

Lainaturva suojaa ikäviltä yllätyksiltä

Lainaturva -vakuutuksen avulla saat lainasi takaisinmaksuun turvaa, joka auttaa sinua hoitamaan rahoitussopimuksesi kuukausieriä, mikäli tulosi pienenevät esimerkiksi tapaturmasta johtuvan sairausloman tai työttömyyden vuoksi.

Esimerkki lainasta suurimmalla mahdollisella korolla

Lainasumma 2 000 €
Kuukausierä 102,00 €
Laina-aika 2 vuotta (24 erää)
Korko 13,84 % (3 kk Euribor (365) 3,761 % (1.7.2024) + 9,9 prosenttiyksikön marginaali)
KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 21,83 %
Lainakustannukset yht. 440,92 €
Maksettava kokonaismäärä 2440,92 €

 

Todellisessa vuosikorossa ja lainakustannuksissa on huomioitu koron lisäksi lainan perustamismaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 6 €/kk

sanasto icon

Lainasanasto

Finanssi- ja pankkialalla käytetään toisinaan vaikeita termejä. Lainasanastostamme löydät käytetyimmät termit ja selitykset niille. 

Tutustu lainasanastoon

Onko sinulla jo olemassa oleva Santander laina?

Koko liiketoimintamme perustuu vastuulliseen luotonantoon

Haluamme olla varmoja siitä, että asiakkaidemme taloudellinen kantokyky ei ole vaakalaudalla ottaessaan lainaa. Tutustu tarkemmin alta olevasta linkistä, mitä vastuullinen luotonanto käytännössä tarkoittaa. 

Miten Santanderin laina toimii?

Mihin voin hakea lainaa?

Oletko unelmoinut omasta mökistä järven rannalla? Onko kalenterissasi tyhjä kohta retouttavaa rantalomaa varten? Vai kaipaako kotisi kunnostusta ja remontointia? Näihin kaikkiin voi hakea ja saada lainaa Santanderilta. Santander mahdollistaa arjen yllättävien menojen rahoittamisen sekä tärkeiden hankintojen tekemisen. Tutustu eri lainakohteisiin ja Santanderin kulutusluottoon. Tarjoamme myös monipuolisia rahoitusratkaisuja autoiluun, niin yrityksille kuin yksityisille henkilöille.

Joustava laina-aika

Oman maksukykysi mukaan joustava laina-aika tekee lainan hakemisesta huolettomampaa. Santanderin pisin laina-aika on jopa 15 vuotta, minkä lisäksi saat alle 10 000 euron lainoja, joissa laina-aika on 10 vuotta. Muistathan, että lainan voi maksaa takaisin myös etuajassa, jolloin lyhennät lainan jäljellä olevaa summaa. Halutessasi voit maksaa koko jäljellä olevan lainan kerralla.

Pariskunta katsoo tietokonetta remontin keskellä

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia

Santanderilta voit hakea lainaa aina 50 000 euroon asti isompia hankintoja varten. Santanderin vakuudeton laina tarkoittaa, että et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajaa lainan myöntämistä varten. Riittää kunhan täytät aiemmin listatut ehdot lainan myöntämiselle, kuten 24-vuoden iän sekä moitteettomat luottotiedot.

Mielenrauhaa Lainaturvan avulla

Santanderin Lainaturva-vakuutus kannattaa, jos haluat varautua yllättävien tapahtumien ja elämäntilanteiden varalta, jolloin lainan takaisinmaksaminen ei onnistu. Santanderilta saat myös kattavan Lainaturva Plus -vakuutuksen, jonka avulla voit turvata maksukykysi esimerkiksi irtisanomisen varalta.

Hae lainaa Santanderilta

Lainan hakeminen Santanderilta on helppoa ja nopeaa. Kun tarvitset lainaa pienempiin sekä hieman isompiin hankintoihin, voit valita Santanderin lainan ilman vakuuksia tai takaajaa. Ennen lainan hakemista kannattaa tutustua Santanderin lainaehtoihin ja siihen, miten lainan takaisinmaksu toimii. Tarvittaessa selvitä lainan kuukausierä ja korko ylläolevalla lainalaskurilla tai täällä. Kun olet valmis, voit hakea lainaa kätevästi verkossa.

Hae Lainaa

Miten valita sopiva laina?

Monia askarruttaa valinta eri lainaa myöntävien pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Miten valita itselle sopiva lainaa myöntävä lainanantaja? Voinko ylipäätään saada lainaa? Lainan hakeminen on iso päätös, joten valintaa ei kannata tehdä hätiköiden. 

Ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

 • Tarvitsetko lainaa? Lainaa ei kannata ottaa pelkästään huvin vuoksi.
 • Mikä on tarvitsemasi lainan määrä?
 • Onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina?
 • Kuinka pitkän takaisinmaksuajan tarvitset?
 • Mikä on valitsemasi rahoituslaitoksen tarjoama korko? 
 • Mitkä ovat lainan muut kustannukset ja todellinen vuosikorko? Ainoastaan korko ei kerro lainan lopullisia kokonaiskustannuksia.
 • Miten olet hoitanut raha-asiasi ja pystytkö maksamaan lainan takaisin ilman ongelmia?
 • Millainen takaisinmaksusuunnitelma sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi?

Lue lisää vinkkejä lainan valintaan ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Muista myös perehtyä tarkkaan lainasopimuksen ehtoihin, äläkä allekirjoita mitään, mitä et ymmärrä. 

Monet suomalaiset eivät tunne kunnolla kulutusluottojen ja lainaamisen periaatteita, joten on hyvä varmistua myös omista taloustaidoista lainaa hakiessa.