Lomalaina

Koska matka, jota olet aina suunnitellut, on sen arvoinen. Hae lainaa Santanderilta unelmiesi lomamatkaan.

lomalaina
Illustration av flicka i röd klänning som cyklar

Suomessa asiakkaita tällä hetkellä yli 184 000

Olemme toimineet Suomessa jo vuodesta 2007. Asiakastyytyväisyytemme on korkealla tasolla. Kolme neljästä asiakkaastamme suosittelisi Santanderia muille (Vuoden 2023 NPS 52,9)

Kotimainen osaaminen - globaali tuki

Olemme osa kansainvälistä Grupo Santander konsernia. Pohjoismaissa työllistämme 1400 rahoitusalan ammattilaista. Suomessa tarjoamme palveluita paikallisiin tarpeisiin.

Vastuullista luotonantoa

Teemme lainan luottopäätökset harkitusti ja arvioimme asiakkaan maksukyvyn aina perusteellisesti. Tavoitteemme on estää asiakkaiden ylivelkaantuminen ja maksuvaikeudet.

Lomalainalla toteutat pitkään suunnittelemasi loman

Onko mielessäsi ollut jo kauan lomamatka, jonka haluaisit toteuttaa? Suunnitteletko koko perheen yhteistä laskettelumatkaa Alpeille tai ehkä haluaisit tehdä pidempikestoisen reissun kaukomaille? Ryhdy tuumasta toimeen Santanderin lomalainalla. Santanderin laina rahoittaa unelmiesi matkan helposti ja turvallisesti. Voit hakea lainaa 2000 eurosta alkaen nopealla aikataululla: luottopäätöksen saa parhaimillaan päivässä.

Voit itse päättää sinulle sopivan kuukausierän ja laina-ajan. Laina-aika riippuu valitsemastasi lainasummasta: 2 000–5 000 euron lainojen takaisinmaksuaika on valintasi mukaan 2-5 vuoden välillä ja 5 000 - 10 000 euron lainoissa takaisinmaksuaika on 2-10 vuoden välillä. Yli 10 000 euron lainoissa maksuaika voi olla jopa 15 vuotta. Vaikka valitsisit pidemmän laina-ajan, voit aina maksaa lainasi kerralla pois ennenaikaisesti. Voit myös saada lainan maksuun lyhennysvapaita kuukausia halutessasi tai ajoittain maksaa kerralla suuremman summan kuin kuukausieräsi. Lue lisää joustavasta takaisinmaksusta

Lainan hinnoittelu

Lainan määrä Avausmaksu Viitekorko + marginaali
 2 000 – 5000 € 0 3kk Euribor* + 9,90 %-yksikköä
5001 – 20 000 € 49 € 3kk Euribor* + 9,00 %-yksikköä
20 001–40 000 € 49 € 3kk Euribor* + 8,00 %-yksikköä
40 001–50 000 € 49 € 3kk Euribor* + 5,00 %-yksikköä


 *3 kk Euribor (365) 3,761 % 1.7.2024. Yli 5000 euron lainasummilla on perustamismaksu 49 € ja tilinhoitomaksu 8 €/kk. 5000 euroa ja sitä pienemmillä lainoilla tilinhoitomaksu 6 €/kk.

  • Todellinen vuosikorko on 17,17 % kun lainasumma on 5 000 € ja laina-aika 60 kk.
  • Todellinen vuosikorko on 14,37 % kun lainasumma on 20 000 € ja laina-aika 120 kk.
  • Todellinen vuosikorko on ​12,84 % kun lainasumma on 40 000 € ja laina-aika 120 kk.
  • Todellinen vuosikorko on 9,47 % kun lainasumma on 50 000 € ja laina-aika 120 kk. 
kysymysmerkki

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainasta

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Käsittelemme lainahakemuksesi viimeistään seuraavana arkipäivänä sen saapumisesta. Jos lainahakemuksesi hyväksytään alustavasti ja olet suorittanut sähköisen allekirjoituksen lainan hakemisen yhteydessä, tarvitsemme sinulta vielä liitteet lopullista päätöstä varten. Lainahakemuksen liitteeksi tarvitsemme dokumentin ansiotuloistasi. Liitteiden lähetys onnistuu verkkopalvelussamme.

Jos et ole vielä allekirjoittanut hakemustasi, voit tehdä sähköisen allekirjoituksen milloin tahansa verkkopalvelussamme.

Kun sopimuksesi liitteineen on tarkistettu ja hyväksytty, maksamme lainasumman sopimuksessa ilmoittamallesi, nimissäsi olevalle pankkitilille 1–2 arkipäivän kuluessa siitä, kun allekirjoitettu lainasopimus on saapunut meille. Käytämme pikamaksua, joten lainasumma on tililläsi parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Voiko lainaa lyhentää sovittua nopeammin?

Voit halutessasi lyhentää lainaa maksamalla sovittua suuremman kuukausierän. Ylimääräinen suoritus ei vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, vaan pienentää jäljellä olevan lainan määrää. Maksat siis seuraavassa kuussa jälleen normaalin kuukausierän. Ylimääräiset suoritukset pienentävät lainan korkokustannuksia sekä lyhentävät laina-aikaa. Jos haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, tarkista tarkka maksettava summa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mistä jäljellä olevan lainan määrän voi tarkistaa?

Jokaisessa laskussa on ilmoitettu jäljellä oleva pääoman määrä laskutuspäivänä. Pääoman määrä laskutuspäivänä ei ole sama kuin lainan loppusumma. Tarkan jäljellä olevan lainan määrän voit tarkistaa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Esimerkki lainasta suurimmalla mahdollisella korolla

Lainasumma 2 000 €
Kuukausierä 102,00 €
Laina-aika 2 vuotta (24 erää)
Korko 13,84 % (3 kk Euribor (365) 3,761 % (1.7.2024) + 9,9 prosenttiyksikön marginaali)
KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 21,83 %
Lainakustannukset yht. 440,92 €
Maksettava kokonaismäärä 2440,92 €

 

Todellisessa vuosikorossa ja lainakustannuksissa on huomioitu koron lisäksi lainan perustamismaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 6 €/kk

Laske lomalainan todellinen vuosikorko

Santanderin lainalaskuri helpottaa lomalainan kulujen arvioimista. Syötä laskuriin lomalaina alkaen 2000:sta eurosta sekä sopiva laina-aika. Haettavan laina-ajan pituus riippuu lainan suuruudesta. Pienemmälle 2000-5000 euron lomalainalle voit hakea takaisinmaksuaikaa kahdesta viiteen vuotta. Astetta isommalle 5000-10 000 euron lainalle tarjoamme laina-aikaa 10 vuoteen asti. Voit hakea lainaa 50 000 euroon asti, jolloin laina-aika voi olla pisimmillään 15 vuotta.

Lainalaskurissa ilmoitetaan myös lomalainan todellinen vuosikorko, joka vaihtelee laina-ajan sekä -summan mukaan. Näin sopivan suuruisen ja pituisen lomalainan laskeminen käy helposti ja nopeasti. Tutustu Santanderin lainalaskuriin ja hae lomalainaa verkkopalvelun välityksellä.

Sinulle sopiva laina-aika ja -summa

Kuinka paljon tarvitset lainaa lomamatkaa varten? Ota lomalainaa hakiessasi huomioon ainakin lomamatkan kohde, kuinka sinne matkustat sekä majoitus kohteessa. Viikonloppureissu kylpylään on luonnollisesti edullisempi kuin viikon kaukomatka toiselle mantereelle.

Suomalaiset ovat tuttu näky esimerkiksi Espanjan aurinkoisilla rannoilla, jonne moni ottaa äkkilähdön, kun talven koleat kelit ja pimeys yllättävät. Varsinkin viime hetkellä ostetut lentoliput voivat olla kalliimmat kuin hyvissä ajoin ostetut ja kuukausia ennen matkaa suunnitellut reissut.

Jos edessä on kotimaanmatka ovat matkan kulut huomattavasti pienemmät kuin ulkomaille suuntavalla matkalla. Suomi on kuitenkin merlko suuri maa ja nähtävää on paljon. Siksi matkaa varten kannattaa varata riittävän iso budjetti. Esimerkiksi suomalaisten rakastama kotimaan lomakohde Lappi voi vaatia pidemmän matkan sekä majoittumisen mökissä tai hotellissa.

Voit hakea lainaa Santanderin verkkopalvelussa

Lomalainan hakeminen ei ole koskaan käynyt yhtä kätevästi. Voit hakea lomalainaa Santanderin verkkopalvelusta. Olipa kyseessä lyhyt kotimaanmatka tai pidempi reissu maailman ääriin, voit hakea lainaa matkaasi varten verkossa ilman vakuuksia tai takaajia.

Myös lainan takaisinmaksu onnistuu verkkopalvelun välityksellä. Takaisinmaksua helpottavat myös lainalle haettavat lyhennysvapaat kuukaudet, joita voit hakea vuodessa kaksi kappaletta, kunhan ne eivät ajoitu peräkkäisille kuukausille. Lyhennysvapaat kuukaudet eivät maksa ylimääräistä.

Ilman ylimääräisiä kuluja voit myös maksaa lainaa pois sovittua nopeammin. Halutessasi voit myös maksaa koko jäljellä olevan lainan pois yhdellä kertaa. Lue tarkemmin lainan takaisinmaksusta ja hae lainaa lomamatkaa varten Santanderin verkkopalvelun avulla.

Kuka voi hakea Santanderin lomalainaa?

Kuten muidenkin lainojemme kanssa, voit hakea lomalainaa tiettyjen ehtojen täyttyessä. Edellytämme lainanhakijalta vähintään 24-vuoden ikää sekä pysyvää asuinpaikkaa Suomessa. Lainanhakijalla tulee lisäksi olla hyvä historia raha-asioiden hoitamisesta sekä vähintään 1500 euron tulot kuukaudessa.

Täyttäessäsi lainan hakemiselle asetetut ehdot voit saada lainan tilillesi nopeasti, jo samana päivänä, kun olet lähettänyt tarvittavat liitteet ja lainasopimus on hyväksytty. Tutustu tarkemmin lainanhakuun, lainan ehtoihin sekä lainahakemuksen liitteisiin.