Sähköautot ja hybridit yleistyvät – osta omasi rahoituksella

Sähköautot ja ladattavat hybridit yleistyvät nopeasti. Sähköauton hankinta on nyt kannattavampaa kuin koskaan: valtio myöntää sähköautoille hankintatukea, ja latausverkosto laajenee. Osta omaksi tai pitkäaikaisvuokraa vähäpäästöinen auto ajoneuvorahoituksella.

Suomalaiset ovat innostuneet sähköautoista ja ladattavista hybrideistä viime vuosina. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan sähkökäyttöisten henkilöautojen määrä liikenteessä yli tuplaantui vuonna 2021 verrattuna edelliseen vuoteen. Vuoden 2021 lopussa täyssähköautoja oli liikenteessä lähes 23 000 kappaletta.

Ladattavat hybridit ovat täyssähköautoja suositumpia. Ladattavia hybridihenkilöautoja oli liikenteessä noin 77 000 kappaletta vuonna 2021. Niiden suosio kasvoi noin 70 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin mukaan vuonna 2021 ensirekisteröidyistä autoista noin 10 prosenttia oli täyssähköautoja ja noin 20 prosenttia ladattavia hybridejä. Vielä vuonna 2020 sähköautojen osuus ensirekisteröidyistä autoista oli vain 4 prosenttia ja ladattavien hybridien 14 prosenttia.

Tutustu Traficomin tilastoon ja Autoalan tiedostuskeskuksen tilastoon.

Uudempia autoja tarvitaan liikenteeseen lisää

Vaikka sähkökäyttöisten autojen lukumäärä Suomessa kasvaa, se on vielä pieni koko autokantaan verrattuna. Vuonna 2021 Suomen 2,75 miljoonasta autosta 3,6 prosenttia oli täyssähkö- tai hybridiautoja. Muita vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntäviä vähäpäästöisiä autoja, kuten kaasuautoja ja metaaniautoja, oli huomattavasti vähemmän.

Jos ilmastonmuutosta halutaan hillitä, autokanta Suomessa ja koko maailmassa tulee päivittää uudempaan, vähäpäästöisempään teknologiaan mielellään mahdollisimman pikaisesti.

Päästökaton vaikutukset autoiluun

Mies laittaa sähköautoa lataukseen

Sähköauton hankinta kannattaa nyt

Nyt jos koskaan on oikea aika investoida sähkökäyttöiseen autoon. Valtio tukee täyssähköauton hankintaa 2 000 euron hankintatuella. Vähäpäästöisille työsuhdeautoille on myönnetty veroetuutta vuodesta 2022 alkaen. Etu koskee vuonna 2021 tai sen jälkeen ensirekisteröityjä autoja.

Autojen latausmahdollisuudet paranevat jatkuvasti niin Suomessa kuin ulkomailla. Etenkin kaupunkiympäristöissä täyssähköautollakin selviää ilman kotilatauslaitetta, jos sellaista ei halua hankkia. Muistathan, että työnantaja voi kustantaa latauslaitteen työntekijälle.

Santanderin ajoneuvorahoituksella voit hankkia uuden tai käytetyn sähköauton tai ladattavan hybridin osamaksulla. Tarjoamme sinulle jopa viiden vuoden takaisinmaksuajan sekä kiinteän kuukausierän ja koron. Lue lisää täältä.

Uuden auton ostamisessa ei ole mitään järkeä – ja kolme muuta myyttiä uuden auton hankkimisesta

7 syytä valita sähköauto

  • Yksikertainen ajaa. Sähköautossa ei ole vaihteita. Sen ajaminen muistuttaa automaattisella polttomoottoriautolla ajamista
  • Tasainen kiihtyvyys.
  • Voit ladata autoa myös kotilatauslaitteella. Ei enää jatkuvia pysähdyksiä huoltoasemalla!
  • Voit itse vaikuttaa latauskustannuksiin lataamalla autoa kotona, kun sähkö on halvempaa, esimerkiksi öisin, jos sinulla on spot-hintainen sähkösopimus.
  • Auto ei aiheuta päästöjä eikä edistä savusumun muodostumista. Jarrutusenergia hyödynnetään akun lataamiseen.
  • Alhaiset huoltokustannukset verrattuna polttomoottoriautoon.
  • Vähemmän melua. Sähköauto on mukavan hiljainen ajaa.

Sähköauto tai hybridi kuukausimaksulla – harkitse pitkäaikaisvuokrausta

Etkö halua ostaa autoa? Voit saada sähköauton tai ladattavan hybridin käyttöösi kiinteällä kuukausimaksulla ja valitsemillasi palveluilla Santanderin ajoneuvorahoituksen avulla.

  • Jos haluat autoilla mahdollisimman helposti ja huolettomasti, valitse Yksityisleasing-rahoitus. Saat valitsemasi auton käyttöön ilman käsirahaa, ja sopimuskauden lopussa et maksa suurempaa viimeistä kuukausierää.
  • All in One -rahoitus on sinulle, joka haluat räätälöidä kaikki tarvitsemasi palvelut edulliseen kuukausihintaan. All in One -rahoituksen aikana voit vaihtaa autoa kesken sopimuskauden. Kun sopimuskausi lähestyy loppuaan, voit lunastaa auton itsellesi halutessasi.
  • Green All in One -palvelu sopii sinulle, joka haluat kompensoida autoilusta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Valitse palvelu vaikkapa ladattavaan hybridiautoon.

Mietitkö, olisiko osamaksu, leasing vai All in One -rahoitus sinulle paras vaihtoehto? Lue lisää ajoneuvorahoituksista ja niiden eroista täältä.