Mies autolla animoidussa kaupungissa

Älä jännitä autoilun hintaa – kuukausisopimus tarjoaa ennakoitavuutta ja mielenrauhaa

Monien muiden alojen tavoin autokaupassa eletään haastavia aikoja koronaepidemian vuoksi. Epävarmoissa tilanteissa kuukausimaksuihin perustuvat rahoitusratkaisut tarjoavat mielenrauhaa.

Moni alkuvuodesta uuden auton hankkimista miettinyt on siirtänyt varsinaisen hankinnan jonnekin tulevaisuuteen. Maaliskuun viimeisillä viikoilla uusien autojen tilausmäärät olivat noin 80 prosenttia normaalia alhaisemmalla tasolla. Uusien autojen ensirekisteröinneissä tämä tulee näkymään viiveellä koko kesän ajan, sillä normaalisti tehdastilattujen autojen toimitusajat ovat muutamia kuukausia.

Uuden auton ostaminen on aina iso taloudellinen panostus ja epävarmassa tilanteessa päätöksen siirtäminen on ymmärrettävä ratkaisu. Moni varmasti miettii, miksi sitoisi pääomaa kiinni vain arvoa menettävään hyödykkeeseen. Asia ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen. Ostopäätöksen lykkäämisen sijaan sopiva ratkaisu moniin tilanteisiin voi löytyä viime vuosina yleistyneistä joustavista rahoitusvaihtoehdoista.

Käteiskaupan vaihtoehtona on nykyään tarjolla esimerkiksi autoilun tarvittavat palvelut sisältäviä kokonaisuuksia. Nämä tarjoavat pääsyn käsiksi uuteen autoon kiinteällä kuukausihinnalla ilman suurta pääomaa ja ennen kaikkea ilman riskiä auton arvon tippumisesta. Tällaiseen palveluratkaisuun päätyminen vaatii toki jonkin verran oman ajamisen analysointia, sillä kuukausihinta määräytyy ennalta määritellyn sopimusajan lisäksi isolta osin asiakkaan haluaman kilometrimäärän mukaan. Lisäksi sopimuksen alussa maksettavalla käsirahalla ja sopimukseen liitettävillä palveluilla kuten huolloilla tai rengashotellilla on oma vaikutuksensa kokonaiskustannukseen.

Kuukausisopimusten suurin hyöty tulee helppoudesta sopimuksen lähestyessä loppuaan. Asiakkaan ei niin halutessaan tarvitse miettiä lainkaan auton myyntiä, tai stressata sen arvosta. Auton voi palauttaa rahoitusyhtiölle sopimuksen mukaisesti ilman erillisiä päätösmaksuja ja esimerkiksi ottaa uusi auto tilalle. Jos eroprosessi vaikuttaa turhan rankalta, on vaihtoehtona aina mahdollisuus lunastaa auto itselleen sopimukseen kirjatulla taatulla hinnalla ja jatkaa matkaa sen kanssa.

Teknavi on Suomalainen autoiluohjelma