Joulunakin voi elää kohtuudella

Elä kohtuudella – myös jouluna

Joulun hankinnat voivat kiristää monen perheen talouden äärimmilleen. Elä kohtuudella -sivustolla voi laskea, mihin oma talous taipuu.

​​Jouluna tärkeintä ei ole kulutus, vaan perheen ja läheisten kanssa vietetty aika. Moni haluaa kuitenkin laittaa jouluna hieman juhlavampaa ruokaa ja hemmotella läheisiään pienillä lahjoilla. Suomalaiset käyttävätkin erilaisten kyselytutkimusten mukaan keskimäärin 500–600 euroa joulun hankintoihin. Jos veronpalautukset on jo käytetty eikä säästöjä ole, kannattaa joulun ostokset miettiä oman talouden rajat tuntien. Santander tukee kohtuudella elämistä, ja se onkin valittu tänä vuonna maailman vastuullisimmaksi pankiksi. Mutta mitä se tarkoittaa asiakkaille?

”Meidän toiminnassamme vastuullisuus näkyy konkreettisesti siinä, että emme hyväksy lainahakemuksia, joissa hakijan taloustilanne ei varmuudella kestä lainan takaisinmaksua”, kertoo Santanderin liiketoimintajohtaja Lauri Timgren.

Santander hylkää kaikista hakemuksista yli 80 prosenttia, ja yleisin hylkäämisen syy on se, että laina veisi asiakkaan taloustilanteen liian kireäksi. Osana vastuullisuussuunnitelmaa Santander on tänä vuonna avannut eläkohtuudella.fi-nettisivuston. Sivusto tarjoaa helpon laskurin, joka auttaa oman taloudellisen tilanteen ja maksukyvyn arvioinnissa.

”Laina on hyvä väline talouden tasapainottamisessa, mutta vain, jos lainan takaisinmaksu onnistuu suhteellisen nopeasti ja varmasti.”

Hyvän tekeminen jatkuu

Santanderin toiminnan perusajatus on auttaa yrityksiä ja ihmisiä. Yhtiö on ollut jo usean vuoden ajan mukana Hyvä joulumieli -kampanjassa, jossa muistetaan muun muassa tärkeää vapaaehtoistyötä tekeviä tahoja.

”Haluamme olla mukana tuomassa ympärillemme hyviä asioita. Työntekijät, asiakkaat ja kumppanit osaavat jo odottaa tätä hyvän mielen kampanjaa”, Timgren kertoo.

Santander haluaa kampanjallaan kertoa, miten pienillä asioilla voi olla suuri merkitys ja että jokainen voi olla mukana levittämässä hyvää. Santander on vienyt kiitoksensa monenlaisille tahoille: joulun alla on vierailtu muun muassa vapaaehtoispalokunnassapäiväkodissalöytöeläintaloissa ja palvelutalossa. Santander on muistanut myös Helsingin ensikotiyhdistystä, joka auttaa tiivistä tukea tarvitsevia vauvaperheitä ja heidän läheisiään. Lisäksi jouluisen kiitoksen ovat saaneet niin ikään tärkeää työtä tekevät hali-berninpaimenkoirat. Nämä suloiset karvakuonot käyvät ilahduttamassa vapaaehtoisten ohjaajien kanssa muun muassa sotainvalideja, kehitysvammaisia, vanhuksia ja lapsia.

Santanderin hyvän joulumielen kampanja jatkuu vuoden loppuun asti, ja kohteet määräytyvät lähetettyjen toiveiden mukaan. Toiveen voi lähettää osoitteessa supla.fi/santander.