​Näihin viiteen asiaan suomalaiset hakevat rahoitusta

 
Vakaa talous ja säästäväisyys ovat suomalaisille hyveitä. Ulkopuoliselle rahoitukselle voi silti olla ajoittain tarvetta. Santander listaa viisi suosituinta kohdetta, joihin haemme rahoitusta.

Kun oma talous on tasapainossa, ja maksukyky hyvä, ulkopuolinen rahoitus on järkevä tapa kustantaa yllättäviä menoja tai itselle tärkeitä juhlia, harrastuksia ja hankintoja. Ulkopuolisen rahoituksen avulla varojen käytön voi pitää tasaisena myös suurempien hankintojen yhteydessä, eikä käyttötiliä tarvitse tyhjentää kriittisille rajoille.

Santander paljastaa viisi suomalaisten suosimaa rahoituskohdetta:

 

1) Lomamatkat

Talvilomakausi on kulman takana. Visan vinguttamisen sijaan lomabudjetti kannattaa suunnitella etukäteen ja jakaa se maksettavaksi esimerkiksi koko seuraavan vuoden ajalle. Rantaloma rentouttaa ja elämysloma energisoi enemmän, kun tietää että rahoitus on kunnossa ja jakaantuu pidemmälle aikavälille. Lomalta on mukavampi palata arkeen, kun pöydällä ei ole heti ensimmäisenä luottokorttilasku odottamassa.
 

2) Häät

Yhä useampi hääpari turvautuu ulkopuoliseen apuun – sekä häiden järjestelyssä että rahoituksessa. Santanderin Helsingin häämessuilla tekemän kyselyn mukaan puolet vastaajista aikoo käyttää häihinsä 5 000–10 000 euroa. Hieman yli neljännes varaa häihinsä 10 000–15 000 euron budjetin, ja alle neljännes alle 5000 euron budjetin. Suurin menoerä on yleensä ruoka- ja juomatarjoilu.

”Häihin panostetaan nykyään eri tavalla”, kertoo hääsuunnittelija Eija Holmberg-Lehto.

”Eihän kukaan halua tehdä kompromisseja ja murehtia jälkeenpäin, että juhlat eivät sittenkään olleet sellaiset kuin olisi haluttu.”

Kyselyn mukaan noin puolet 5 000–10 000 euron budjetin varanneista pareista suunnittelee ulkopuolisen rahoituksen ottamista. Holmberg-Lehtoa tämä ei yllätä.

”Harvalla on kymppitonnia takataskussaan. Pääasia, että hääpari pystyy maksamaan laskut ja saa sellaisen juhlan kuin haluaakin.”
 

3) Kodin tai mökin remontointi

Oma koti tai kesämökki ovat monen suomalaisen suurimpia sijoituksia. Niistä kannattakin pitää hyvää huolta. Pelkkä huolenpito ei aina riitä, vaan kiinteistön arvon ylläpitämiseksi tarvitaan myös ajoittaisia korjaustoimia. Katto- ja putkiremontit, sekä julkisivuun kohdistuvat toimenpiteet ovat tyypillisiä rakennuksen elinkaariremontteja, jotka tulevat eteen ennen pitkää.

Kun remonttitarvekartoituksen jälkeen kaikki remonttitarpeet kootaan yhteen, voidaan myös rahoitus hoitaa samasta paikasta ja yhdellä kertaa. Näin remonttikustannukset jakautuvat järkevästi riittävän pitkälle ajalle. Remontin myötä asunnon tai mökin arvo nousee ja asumismukavuus lisääntyy.
 

4) Kodin tai puutarhan kalusteet

Sohva ja sänky ovat kaikkien kestosuosikkeja. Vietämme loikoillen kolmanneksen vuorokaudesta – ja koko elämästä. Ei siis ihme, että huonekalujen laatuun halutaan panostaa.
Ehkä aika on ajanut ohi olohuoneen kalustosta, lapset kasvaneet ulos pinnasängyistä tai mieli tekee muuten vaan raikastaa kodin tai mökin ilmettä. Olipa sisustamisen kohde tai tarve mikä tahansa, kuvetta pitää kaivaa.
 

5) Harrastukset

Mielekkäät harrastukset kohentavat elämänlaatua. Laadukkaasta golf-setistä tai kalastusveneestä voi nauttia vuosien tai vuosikymmenien ajan.
Jälkikasvun jääkiekkoharrastus voi johtaa elinikäiseen innostukseen, mutta varusteiden lisäksi on maksettava lisenssit, vakuutukset ja jäämaksut. Musiikkilavoille mielivän on puolestaan sijoitettava soittimen lisäksi soittotunteihin ja välinetäydennyksiin.
Koiraharrastus on kustannuksiltaan välineurheiluun verrattava sijoitus. Nelijalkaiseen ystävään täytyy laittaa ajan ja rakkauden lisäksi myös rahaa – rotukoiran hankkiminen vastaa helposti edullisen henkilöauton hintaa. Päälle tulee liuta muita kuluja, kuten ruoat, rokotukset, vakuutukset ja trimmaukset.
 
 
Luotettavalta kumppanilta järkiperustein neuvoteltu rahoitus on turvallinen ja suunnitelmallinen tapa huolehtia arjen taloudesta myös yllättävissä tilanteissa. Vaikka et olisi juuri nyt suunnittelemassa remonttia, häitä tai lomaa, on hyvä tietää, että nopeisiinkin tilanteisiin löytyy turvallisia rahoitusvaihtoehtoja. Kysy vaikka Santanderilta.


Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Suomessa sillä on asiakkaita yhteensä noin 150 000 ja se on Suomen suurin ajoneuvorahoittaja. Banco Santander on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman suurimmista rahoitusyhtiöistä.

 

Hae lainaa sinulle sopivalla kuukausierällä

Santanderin laina mahdollistaa suuret ja pienet ideat. Olitpa sitten remontoimassa, rakentamassa tai vaikkapa haaveilemassa perheen yhteisestä unelmalomasta Santander Laina soveltuu näihin ja tuhansiin muihin harkittuihin hankintoihin.
Sinä itse tiedät parhaiten toiveesi ja suunnitelmasi, Santander voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla rahoitusapua tarpeesi mukaan.