Terveydenhuollon rahoitukseen ulkopuolista apua

 

Moni suomalainen on valmis käyttämään rahaa terveytensä parantamiseen ja ylläpitämiseen.

Meistä useat voivat harkita käyttävänsä ulkopuolista rahoitusta hampaiden ja suun terveyden hoitoon. Melko moni voisi hankkia rahoitusta myös terveydenhoitoon liittyvään kirurgiaan ja yleiseen terveydenhuoltoon.

Tiedot ovat peräisin rahoitusyhtiö Santanderin teettämästä kuluttajakyselystä toukokuulta 2015.

Kyllä, voisin harkita!

Voisin tarvittaessa harkita ulkopuolista rahoitusta lääketieteellisten hoitotoimenpiteiden maksamiseen, kertoi kaikkiaan 18 prosenttia vastaajista. Lääketieteellisellä hoitotoimenpiteellä tarkoitetaan tässä sekä terveydenhoitoa että esteettisiä toimenpiteitä.

Miehet hieman innokkaampia

Miehet olivat hivenen naisia valmiimpia harkitsemaan ulkopuolisen rahoituksen käyttämistä terveydenhoitoon tai esteettisiin toimenpiteisiin:

  • Miehistä 19 prosenttia vastasi voivansa harkita rahoituksen käyttämistä lääketieteellisiin toimenpiteisiin.
  • Naisista 16 prosenttia vastasi samoin.

Pääkaupunkiseudun asukkaat erottuvat hiukan muun Suomen väestöstä halukkuudessaan satsata suun terveyteen: Helsingin alueen vastaajista 44 prosenttia ilmoitti voivansa harkita rahoituksen hankkimista hampaiden ja suun hoitoon. Muissa Suomen isoissa kaupungeissa halukkuus oli 40 prosentin tasolla.

Kenen kuuluu maksaa?

Mistä rahoitus lääketieteellisiin toimenpiteisiin pitäisi saada? Tulisiko yhteiskunnan maksaa verovaroin kaikki?

Alle puolet vastaajista (43%) oli sitä mieltä, että kaikki lääketieteelliset toimenpiteet täytyisi rahoittaa yhteisestä kukkarosta.

Vastaajista 19 prosenttia ilmoitti, että jokaisella pitää olla sairaskuluvakuutus, josta toimenpiteet maksetaan. Osa (11%) oli valmis turvaamaan omiin henkilökohtaisiin säästöihin. Melko moni vastaaja (22%) ei osannut sanoa, mistä rahoituksen pitäisi tulla.

Samaan aikaan 8 prosenttia kertoi, että on kyllä käyttänyt ulkopuolista rahoitusta terveydenhoidon tai esteettisten toimenpiteiden maksamiseen ja 18 prosenttia ilmoitti halukkuutensa harkita tarvittaessa rahoituksen hankkimista näihin tarkoituksiin.

Kyselyyn vastasi yli tuhat ihmistä

Kysely tehtiin heinäkuussa 2015. Sen toteutti Santanderille YouGov Finland, toimeksiantajanaan Vaikutustoimisto Zipipop Freud.

Tiedot kerättiin web-kyselynä YouGovin Suomen kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu yli 20 000 suomalaista.

Kyselyn lopullinen vastaajamäärä oli 1 007. Kohderyhmänä olivat 18 vuotta täyttäneet suomalaiset. Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin väestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja kotipaikan mukaan.


Lähde:
Santanderin teettämästä kuluttajakysely, toukokuu 2015Hae Santander lainaa
  • Läpinäkyvä hinnoittelu
  • Valitse itsellesi sopiva kuukausierä ja eräpäivä - joustava ratkaisu jokaiseen elämäntilanteeseen
  • Nopea käsittelyprosessi
  • Voit maksaa lainasi takaisin ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja
  • Täysin sähköinen verkkohakemus

 


Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Suomessa sillä on asiakkaita noin yhteensä 150 000 ja se on Suomen suurin ajoneuvorahoittaja. Banco Santander on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman suurimmista rahoitusyhtiöistä.

 

Terveydenhuoltoon rahoitusta

Vihdoinkin auton omistaminen on helppoa ja huoletonta

Helppo ja moderni All in One -rahoituspalvelu paketoi sinulle kaikki haluamasi autoilun kiinteät kustannukset yhdeksi kuukausieräksi, jopa ilman käsirahaa! Etsi auto, tee laskelma, hae luottopäätös ja katso mitä kaikkea voit saada sinulle sopivalla kuukausierällä.

Hae lainaa sinulle sopivalla kuukausierällä

Santanderin laina mahdollistaa suuret ja pienet ideat. Olitpa sitten remontoimassa, rakentamassa tai vaikkapa haaveilemassa perheen yhteisestä unelmalomasta Santander Laina soveltuu näihin ja tuhansiin muihin harkittuihin hankintoihin.
Sinä itse tiedät parhaiten toiveesi ja suunnitelmasi, Santander voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla rahoitusapua tarpeesi mukaan.