Usein kysyttyjä kysymyksiä Yksityisleasingista

Ennen leasingsopimusta

Haluan hankkia auton yksityisleasingilla, miten toimin?

Ota yhteyttä autoliikkeeseenautomyyjät auttavat sinua auton hankintaan liittyvissä asioissa.  Myyjä hakee luottopäätöksen ja hoitaa kaikki leasingsopimukseen liittyvät toimenpiteet puolestasi. 

Julkaistu 30. syyskuuta 2021

Onko yksityisleasing kalliimpaa kuin auton ostaminen?

Kun huomioi kaikki autoiluun liittyvät kustannukset, on yksityisleasing hyvin kilpailukykyinen ja erityisesti riskitön vaihtoehto verrattuna auton omistamiseen ja käyttöön. Hintoja vertailtaessa on huomioitava kaikki autoon liittyvät kustannukset luotettavan vertailun tekemiseksi. Auton hankintaan on tarjolla monenlaisia ratkaisuja. Usein auton ylläpitoon liittyvät kustannukset unohdetaan kuluja mietittäessä. Nämä ylläpitokustannukset on huomioitu yksityisleasingissa – auton arvon aleneminen mukaan lukien. 

Julkaistu 30. syyskuuta 2021

Voinko ottaa yksityisleasingin käytettyyn autoon?

Yksityisleasing sopimuksen voi saada vain uuteen autoon. 

Julkaistu 30. syyskuuta 2021

Kuinka nopeasti voin saada yksityisleasingin käyttööni?

Auton toimitus riippuu automaahantuojan toimitustilanteesta. Saat autoliikkeestä alustavan toimitusajan tilauksen yhteydessä.  

Julkaistu 30. syyskuuta 2021

Miten tiedän koska saan auton?

Kun tarkka luovutuspäivä on tiedossa, vahvistamme sen sinulle verkkopalvelussamme ja autoliike on sinuun yhteydessä voidaksenne sopia auton tarkasta luovutusajankohdasta.  

Julkaistu 30. syyskuuta 2021

Mitä jos sähköinen tunnistautuminen tai sähköinen allekirjoitus ei toimi?

Mikäli sähköinen allekirjoitus ei onnistu esimerkiksi teknisen ongelman tai yhteyden katkeamisen vuoksi, kirjaudu ulos verkkopalvelusta, muista sallia selaimessasi evästeet ja kirjaudu uudelleen sisään allekirjoitusta varten. 

Mitä kuukausivuokra sisältää?

Kiinteä kuukausivuokra sisältää huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot ja normaalista kulumisesta aiheutuvat korjaukset, sekä renkaiden normaalista kulumisesta johtuvat uusinnat. Renkaiden kausivaihdot kuuluvat sopimukseen. Valinnaisena lisäpalveluna voit ottaa myös renkaiden säilytyksen sekä sijaisautopalvelun huollon ajaksi.  Voit sisällyttää sopimukseesi halutessasi myös kattavan vakuutuksen.

Tarkempi erittely sopimuksen sisällöstä löytyy sopimusehdoista.

Mitä kuukausivuokra ei sisällä, mitä muita kuluja minulle tulee?

Olet velvollinen maksamaan kaikki muut auton omistukseen, hallintaan, rekisteröintiin ja käyttöön liittyvät kustannukset sekä verot ja muut viranomaismaksut. Tällaisia vuokraan sisältymättömiä auton käyttöön liittyviä kustannuksia ovat esimerkiksi kulloinkin voimassa oleva ajoneuvovero, vakuutusmaksut (pois lukien vuokran yhteydessä veloitettava vakuutus), ajoneuvon katsastuksesta aiheutuvat kustannukset, muut huollot kuin valmistajan huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot, sakot, pysäköintivirhemaksut yms. vastaavat maksut. Myös auton puhtaanapito on käyttäjän vastuulla. 

Tarkempi erittely sopimuksen sisällöstä löytyy sopimusehdoista.

Täytyykö minun ottaa oma autovakuutus?

Sinun tulee huolehtia, että autossasi on aina Santander Consumer Finance Oy:n hyväksymä voimassa oleva liikenne- ja kaskovakuutus. Voit ottaa autoosi Santander yksityisleasing-vakuutuksen* joka veloitetaan sinulta kuukausivuokran yhteydessä. Voit myös hankkia vakuutuksen erikseen haluamastasi vakuutusyhtiöstä. Sopimusehtojemme mukaan autossa tulee olla vähintään liikenne- ja kaskovakuutus, jotka kattavat ainakin hirvi-, kolari-, ilkivalta- palo-, varkaus-, lasi-, oikeusturva-, rahoitus- ja uusarvolunastusvakuutuksen. Vakuutuksiin tulee kirjata edunsaajaksi Santander. 

 * Santander yksityisleasing-vakuutukseen sovelletaan If yksityisleasing-vakuutuksen ehtoja 

Leasingsopimuksen aikana

Mistä tiedän, paljonko sopimuksella voi maksimissaan ajaa?

Leasingsopimuksellasi on tieto sovituista kilometreistä. Sopimuskilometrit voivat olla maksimissaan 150 000 km. 

Mitä jos ajan autollani enemmän kuin sopimuksessa määritellyt ajokilometrit?

Jos huomaat ajavasi enemmän kuin sopimuksessasi on määritelty, ota yhteyttä asiakaspalveluumme verkkopalvelumme kautta. Laskemme sinulle uuden kokonaiskilometrien mukaisen kuukausivuokran antamiesi tietojen perusteella. Vahvistuksesi jälkeen toteutamme muutoksen ja veloitamme siitä palveluhinnastomme mukaisen kulun.  

Voinko lunastaa auton itselleni?

Koska kyseessä on vuokrasopimus, autoa ei voi lunastaa itselle. Kun sopimus päättyy, auto palautuu Santander Consumer Finance Oy:lle antamamme palautusohjeen mukaisesti. 

Voinko purkaa sopimuksen kesken sopimuskauden?

Mikäli haluat purkaa sopimuksen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme verkkopalvelumme kautta. Sopimuksen irtisanomisesta kesken sopimuskauden veloitamme sinulta purkumaksun sopimusehtojen mukaisesti.  

Missä voin huoltaa autoani?

Auto tulee huollattaa valtuutetussa merkkikorjaamossa. Kerro että sinulla on Santanderin huoltoleasingsopimus, jotta korjaamo tietää, että heidän tulee hakea laskutuslupaa huoltotoimenpiteelle.  

Missä voin vaihtaa ja säilyttää autoni renkaat?

Sopimukseen sisältyvissä renkaiden vaihdoissa ja säilytyksissä sinua palvelee yhteistyöliikkeemme, joka on tällä hetkellä Euromaster.  

Voinko viedä leasingauton ulkomaille?

Tarvitset auton ulkomaille vientiä varten Santanderilta maastavientivaltakirjan. Lisäksi mukana tulee olla ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa, jonka saat kuluitta Traficomin sähköisestä palvelusta.  Maastavientivaltakirjaa voit anoa verkkopalvelustamme ja se voidaan myöntää sinulle 1-6 kuukaudeksi riippuen sopimuksesi kokonaistilanteesta. Voidaksemme myöntää maastavientivaltakirjan tarvitsemme tiedon matkan ajankohdasta, kohdemaasta sekä missä vakuutusyhtiössä ajoneuvon kasko on voimassa. Lisätietoja vakuutuksesi voimassaolosta ulkomailla saat vakuutusyhtiöstäsi. Veloitamme maastavientivaltakirjasta palveluhinnastomme mukaisen kulun.  

Miten toimin vahinko- tai kolaritilanteessa?

Jos auto rikkoutuu, vahingoittuu, tuhoutuu, varastetaan tai katoaa, tulee sinun ilmoittaa tapahtumasta viivytyksettä vakuutusyhtiölle vakuutusyhtiön lomakkeella tai sähköistä vahinkoilmoitusta hyödyntämällä. Sinun on tehtävä ilmoitus myös poliisille, jos ajoneuvo liittyy rikokseen, liikennevahinkoon tai henkilö- tai eläinvahinkoihin. Jos ajoneuvo tuhoutuu, varastetaan tai katoaa, sinun tulee ilmoittaa siitä myös Santanderille. 

Kenen puoleen voin kääntyä, jos leasingautossa on ongelmia?

Ota yhteyttä valtuutettuun merkkikorjaamoon, he tekevät autoosi vianmäärityksen ja suosittelevat jatkotoimenpiteitä.  

Voinko maksaa laskuni joka kuukausi samalla viitenumerolla?

Jokaisessa laskussa on eri viitenumero, joten varmistaaksesi maksun kohdistumisen oikein sopimuksellesi, sinun tulee käyttää aina laskussa olevaa viitenumeroa.  

Voinko muuttaa laskuni eräpäivää?

Leasingsopimuksesi laskun eräpäivä on aina joka kuun ensimmäinen päivä.  

Mitä jos minulle tulee maksuvaikeuksia?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme yhdessä etsiä tilanteeseesi sopivan ratkaisun. Jos tunnet tarvitsevasi yleisesti apua taloutesi tasapainottamiseen tai velkaneuvontaan, saat tietoa esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilta.

Voinko saada laskulleni lisää maksuaikaa?

Voit hakea lisää maksuaikaa laskullesi suoraan verkkopalvelumme etusivulta kohdasta Ilmoita myöhästyvästä maksusta. 

Leasingsopimuksen lopussa

Miten toimin sopimuksen päättyessä?

Sinun tulee palauttaa auto varusteineen viimeistään sopimuksen päättymispäivänä Santanderin ilmoittamaan osoitteeseen viat korjattuna, siivottuna ja puhtaaksi pestynä.  Ilmoitamme sinulle palautuspaikan hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä, jotta voit varata tarkastusajan etukäteen. Viralliset palautuspisteemme löydät myös nettisivuiltamme. Tapauskohtaisesti voidaan sopia auton palautuksesta muutoin kuin Santanderin yleiseen palautuspisteeseen, jolloin maksettavaksesi tulee Santanderin palveluhinnaston mukainen palvelumaksu. Huomioithan että muualle kuin Santanderin viralliseen palautuspisteeseen palautuvien autojen tarkastus suoritetaan vasta auton saavuttua Santanderin varastolle ja olet siten vastuussa auton kunnosta Santanderin varastolle saapumiseen saakka. 

 

Mitä minun tulee huomioida ennen auton palautusta?

Palautushetkellä kohteen tulee olla hyvässä kunnossa, huollettu, puhdas sekä määräaikaiskatsastuksen on oltava voimassa. Kohteen verot ja vuokrat tulee olla maksettuna ja mukana tulee olla kaikki varusteet, mukaan lukien molemmat rengassarjat.  Auton palautuksen yhteydessä suoritetaan auton kunnon ja varusteiden tarkastus. Lopullinen tarkastus tehdään pesun jälkeen. Sinulta laskutetaan normaalista kulumisesta poikkeavat vauriot, puuttuvat varusteet ja mahdolliset huoltojen laiminlyönnistä Santanderille aiheutuneet vahingot (esim. korjauskulut ja arvon aleneminen).