auto ajaa metsätiellä

Suomen Santander siirtyi täyssähköisiin työsuhdeautoihin

Santander on sijoittunut maailmanlaajuisissa vertailuissa vastuullisimpien pankkien joukkoon. Rahoitusyhtiö haluaa toimia esimerkkinä vihreässä siirtymässä ja pienentää samalla omaa hiilijalanjälkeään.

Suomen Santander siirtyi täyssähköisiin työsuhdeautoihin joulukuun alussa. Kun työntekijä hankkii työsuhdeauton tai seuraavan kerran vaihtaa sitä, auto on täyssähköinen.

Päätös on linjassa Santanderin konsernitason vastuullisuustavoitteiden kanssa: Santander haluaa saavuttaa Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti kasvihuonekaasujen nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

”Mahdollistamme asiakkaillemme vihreää siirtymää rahoitusratkaisujemme avulla. Pohjoismaiden suurimpana autorahoittajana halusimme myös omalta osaltamme pienentää hiilijalanjälkeä – ja samaan aikaan toimia esimerkkinä siirtymisessä polttomoottoriautoista sähköisiin,” kertoo Suomen Santanderin toimitusjohtaja ja kaupallinen johtaja Kari Kauppinen.

Santanderilla on Suomessa 17 työsuhdeautoa, ja tähän asti työsuhdeautoksi on sallittu ainoastaan hybridiautot (plug-in) ja sähköautot (BEV). Joulukuusta alkaen uudet työsuhdeautotilaukset ovat vain täyssähköautoja (BEV). 

Tanskan ja Ruotsin Santanderilla täyssähköisiin työsuhdeautoihin siirrytään vuoden 2024 aikana, Norjassa käytäntö on ollut jo pidempään.

Santander Euroopan kolmanneksi vastuullisin pankki

Santander on kuulunut maailman johtaviin pankkeihin uusiutuvien energialähteiden rahoituksessa jo vuosikymmenten ajan ja sijoittunut maailman kolmen parhaan pankin joukkoon transaktioiden määrässä. Vastuullinen ja kestävä toiminta on keskeinen osa konsernin yritysstrategiaa, ja siksi sitä halutaan myös mitata.

”Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä Santander sijoittui vuonna 2022 maailman kestävimpien pankkien joukkoon. Euroopassa olemme kolmanneksi vastuullisin pankki”, Kari Kauppinen toteaa.

Dow Jones on kansainvälinen yritysten kestävän kehityksen vertailuindeksi, jossa mitataan yritysten kestävää toimintaa taloudellisten, ympäristöön liittyvien ja sosiaalisten kriteerien perusteella. Santander on ollut mukana Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä jo 22 vuotta.

 

Santander Consumer Finance tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja asiakkailleen. Santander Consumer Finance on Suomen suurimpia autorahoittajia ja osa Banco Santanderia, joka on yksi maailman suurimmista rahoitusalan toimijoista.