Usein kysyttyjä kysymyksiä: Vakuutukset

kysymysmerkki
Voinko vaihtaa rahoitetun autoni vakuutusyhtiötä?

Vakuutusyhtiötä on mahdollista vaihtaa tekemällä uuden vakuutussopimuksen haluamasi vakuutusyhtiön kanssa. Tieto vakuutusyhtiön vaihdosta välittyy automaattisesti Traficomin ajoneuvoliikennerekisteriin. Mikäli myös vakuutuksen ottaja vaihtuu, hänet tulee lisätä ajoneuvon haltijaksi. Voit lähettää asiasta viestin asiakaspalveluumme verkkopalvelun kautta. Muutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun.

Millainen vakuutus minun pitää ottaa rahoitetulle ajoneuvolle?

Rahoitetulla ajoneuvolla on oltava liikennevakuutuksen lisäksi täyskaskovakuutus, joka sisältää osamaksuvakuutuksen. Omavastuu saa olla enintään 650 €. Voit ottaa vakuutuksen haluamastasi yhtiöstä. Tarjoamme sinulle myös mielellämme edullista Santander-Liikennekaskoa, kysy lisää myyjäliikkeestäsi tai asiakaspalvelustamme.

Miten Lainaturva-vakuutuksen voi irtisanoa?

Lainaturva-vakuutukset tulee irtisanoa kirjallisella irtisanomisilmoituksella. Voit toimittaa vapaamuotoisen ilmoituksen verkkopalvelumme kautta skannattuna liitetiedostona Viestit -osiosta tai lähettää ilmoituksen postitse osoitteeseen:

Attn. Maksuturva

Santander Consumer Finance Oy

Risto Rytin tie 33

00570 HELSINKI

Ilmoituksessa tulee olla vakuutuksen irtisanomisilmoituksen lisäksi vakuutetun rahoituksen sopimusnumero, jossa vakuutus on, vakuutetun allekirjoitus ja nimenselvennys sekä päivämäärä ja paikka.

Mikäli sinulla ei ole skannausmahdollisuutta, voit esimerkiksi kirjoittaa yllä olevat tiedot paperille, ottaa paperista puhelimella kuvan ja lähettää kuvan meille liitetiedostona verkkopalvelun Viestit-osiosta.

Kuinka paljon Santander Lainaturva-vakuutukset maksavat?

Lainaturva-vakuutuksen hinta on sopimuskohtainen ja määräytyy sen hetkisen kuukausierän perusteella. Lainaturva Plus -tuotteella vakuutusmaksun hinta on 10% kuukausierästä ja Lainaturva-tuotteella 8,5% kuukausierästä. Esimerkiksi jos lyhennät lainaasi 50 euron kuukausierissä, on Lainaturva Plus-vakuutusmaksun hinta silloin 5 euroa.

Lainaturva Plus -tuotteella vakuutusmaksun hinta on aina 10% kuukausierästä ja Lainaturva-tuotteella 8,5% kuukausierästä, huolimatta siitä teetkö muutoksia sopimuksesi maksusuunnitelmaan.

Kuinka paljon Santander Lainaturva -vakuutuksen korvaussumma on?

Korvaussumma on vahinkopäivän perusteella 130% sopimuksen sen hetkisestä kuukausierästä, joka sisältää vakuutusmaksun. Esimerkiksi jos rahoitussopimuksesi kuukausierä (vakuutusmaksun sisältäen) on 55 euroa, on korvattava summa silloin 71,5 euroa.

Kuolemantapauksessa korvaus on kuolinpäivänä jäljellä oleva sopimuksen velkapääoma.

Miten mahdollisia korvauksia Santander Lainaturva-vakuutuksista haetaan?

Vakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö CNP Santander Insurance Europe DAC & CNP Santander Insurance Life DAC ja korvauksia tulee hakea suoraan heiltä. Korvaustilanteessa asiakkaan tulee olla yhteydessä vakuutusyhtiöön joko puhelimitse tai sähköpostitse. Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.

Kuinka Santander Lainaturva-vakuutuksen saa?

Lainaturva-vakuutukset myydään puhelimitse erillisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos olet kiinnostunut Lainaturva-vakuutuksesta, voit jättää yhteydenottopyynnön asiakaspalveluumme joko verkkopalvelumme kautta, sähköpostilla maksuturva@santanderconsumer.fi tai puhelimitse.

Kenelle Santander Lainaturva-vakuutuksia voidaan myöntää?

Tarjoamme vakuutusta ainoastaan yksityishenkilöille ja vakuutus on mahdollista myöntää sopimuksen molemmille velallisille. Tarjoamme kahta erilaista vakuutusta:

  • Lainaturva Plus – ​Voit hankkia Lainaturva Plus -vakuutuksen, jos olet työskennellyt vähintään 16 tuntia viikossa viimeisen vuoden ajan ja tämä jatkuu edelleen ja olet 18–64-vuotias
  • Lainaturva – Voit hankkia Lainaturva-vakuutuksen, jos olet ansiotyössä tai harjoitat yritystoimintaa vähintään 16 tuntia viikossa tai 64 tuntia kuukaudessa

Lainaturva-vakuutusten edellytyksenä on lisäksi, että asiakkaalla on voimassa oleva sopimus Santanderin kanssa. Lainaturva-vakuutus voidaan lisätä kaikkiin tuotteisiimme ja vakuutusmaksut maksetaan normaalin kuukausierän yhteydessä.

Millaisia Lainaturva-vakuutuksia Santander tarjoaa?

Tarjoamme vakuutusta ainoastaan yksityishenkilöille ja vakuutus on mahdollista saada sekä pää- että kanssavelalliselle. Tarjoamme kahta erilaista vakuutusta:

  • Lainaturva Plus – ​Voit hankkia Lainaturva Plus -vakuutuksen, jos olet työskennellyt vähintään 16 tuntia viikossa viimeisen vuoden ajan ja tämä jatkuu edelleen ja olet 18–64-vuotias
  • Lainaturva – Voit hankkia Lainaturva-vakuutuksen, jos olet ansiotyössä tai harjoitat yritystoimintaa vähintään 16 tuntia viikossa tai 64 tuntia kuukaudessa

Lainaturva-vakuutus voidaan lisätä kaikkiin tuotteisiimme ja vakuutusmaksut maksetaan normaalin kuukausierän yhteydessä.

Santander Lainaturva korvaa sinulle:

  • kuukausikorvauksen tapaturman tai sairauden aiheuttamasta sairauslomasta, enintään 1 500 €/kk
  • rahoitussopimuksesta kuolinpäivänä jäljellä olevan summan maksamisen, enintään 50 000 €.

Santander Lainaturva Plus korvaa sinulle:

  • kuukausikorvauksen työttömyyden varalta, enintään 1 500 €/kk
  • kuukausikorvauksen tapaturman tai sairauden aiheuttamasta sairauslomasta, enintään 1 500 €/kk
  • rahoitussopimuksesta kuolinpäivänä jäljellä olevan summan maksamisen, enintään 50 000 €.
Mitä Santander Lainaturva-vakuutukset turvaavat?

Lainaturva-vakuutus auttaa turvaamaan maksukykysi yllättävien elämäntilanteiden varalta. Lainaturva-vakuutukset turvaavat tilapäisen työkyvyttömyyden tai kuolemantapauksen. Tämän lisäksi Lainaturva Plus -tuotteeseen sisältyy myös työttömyysturva.  Lainaturva-vakuutus voidaan lisätä kaikkiin tuotteisiimme ja vakuutusmaksut maksetaan normaalin kuukausierän yhteydessä.

Mikä on Santander Lainaturva (Plus)?

On järkevää turvata rahoituksesi vakuutuksella. Santander tarjoaa lainan tai rahoituksen myöntämisen jälkeen mahdollisuuden hakea Santander Lainaturva (Plus)-vakuutusta. Lainaturvan avulla saat taloudellista turvaa, joka auttaa sinua hoitamaan rahoitussopimuksesi kuukausieriä, mikäli tulosi pienenevät esimerkiksi sairausloman tai työttömyyden (ainoastaan Plus-tuotteessa) vuoksi. Jos olet kiinnostunut lainaturvasta, lue lisää verkkosivuiltamme tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen maksuturva@santander.fi.