Usein kysyttyjä kysymyksiä: Ajoneuvon myynti, vaihtaminen ja rekisteröintimuutokset

kysymysmerkki
Miten vaihdan rahoitetun auton?

imagern1ju.png

Voinko myydä ajoneuvon?

imageqvlndr.pngHalutessasi voit etsiä autollesi ostajan kesken sopimuskauden, mutta et saa luovuttaa sitä uudelle omistajalle ennen kuin jäljellä oleva velkasi on kokonaisuudessaan maksettu ja olemme luovuttaneet ajoneuvon omistuksen sinulle. Teemme tästä sähköisen luovutusilmoituksen Traficomiin. Jos haluat, että luovutamme ajoneuvon omistusoikeuden suoraan uudelle omistajalle loppuvelan maksamisen jälkeen, toimita jäljennös luovutus- tai kauppakirjasta asiakaspalveluumme verkkopalvelumme kautta.

Voiko osamaksusopimuksen siirtää toiselle henkilölle?

Osamaksusopimusta ei pääsääntöisesti ole mahdollista siirtää toiselle henkilölle tai yritykselle.

Olen maksanut loppuvelan, milloin voin rekisteröidä ajoneuvon omiin nimiini?

Kun loppuvelan maksusuoritus on saapunut tilillemme, luovutamme ajoneuvon omistusoikeuden sinulle luovutusilmoituksella Traficomin sähköisessä palvelussa. Lähetämme luovutusilmoituksesta kirjeen postitse. Tehtyämme sähköisen luovutuksen et tarvitse rekisteröintiin muita asiakirjoja tai varmennetta, kun teet rekisteröinnin Traficomin Oma asiointi -palvelun kautta. Käy rekisteröimässä itsesi ajoneuvon omistajaksi Traficomin sähköisessä palvelussa verkkopankkitunnuksillasi, asioimalla katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiösi palveluissa seitsemän päivän kuluessa luovutuspäivämäärästä. Huomioithan, että mahdollinen Santander -Liikennekaskovakuutuksesi päättyy luovutuspäivään.

Voiko ajoneuvolle rekisteröidä toisen haltijan?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme mikäli haluat, että ajoneuvollesi rekisteröidään toinen haltija. Asiakaspalvelumme arvioi tapauskohtaisesti, onko haltijan lisäys mahdollista. Haltijan lisäyksestä tai poistosta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun.

Tarvitsenko varmennetta omistajanvaihdoksen rekisteröintiin?

Et tarvitse. Sähköinen luovutusilmoituksemme Traficomiin riittää. Mikäli teet omistajanvaihdosta vakuutusyhtiön kautta vakuutusmuutosten yhteydessä, saatetaan sinulta joissain tapauksissa edellyttää varmennetta. Saat varmenteen tarvittaessa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voinko poistaa ajoneuvoni liikennekäytöstä?

Liikennekäytöstäpoisto voidaan tehdä kaikille ajoneuvoille. Sinä aikana, kun ajoneuvo on pois liikennekäytöstä, riittää vakuutukseksi osakasko. Rekisteri-ilmoitus tehdään sinä päivänä, jolloin ajoneuvo halutaan poistaa liikennekäytöstä tai ottaa takaisin käyttöön. Voit tehdä toimenpiteen Traficomin Oma asiointi -palvelussa sähköisesti, asioimalla katsastusasemalla tai olemalla yhteydessä vakuutusyhtiöösi.

Kuinka pääsen käyttämään Traficomin sähköistä Oma Asiointi -palvelua?

Oma asiointi -palveluun pääset kirjautumaan Traficomin verkkosivuilta. Yksityisasiakkaana tarvitset kirjautumista varten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Yritysasiakkaan kirjautuminen tapahtuu verohallinnon ylläpitämän KATSO-tunnistusjärjestelmän kautta.

Voinko antaa ajo-opetusta rahoitetulla ajoneuvolla?

Tarvitset ajo-opetukseen aina Santanderin luvan, jota voit hakea verkkopalvelumme kautta.  Ennen luvan myöntämistä tarkistamme sopimuksesi kokonaistilanteen ja ajoneuvovakuutuksen kattavuuden.