Miten löytää itselle sopiva laina

Näin löydät omiin tarpeisiisi sopivimman lainan

Lainaa hakiessa on tärkeää varmistua siitä, että kyseessä on juuri itselle sopivin laina. Erilaisiin lainoihin perehtyessä kokonaisuus ratkaisee.

Edessä auton hankinta vai kaipaako keittiö päivittämistä? Joskus kalliimpien, järkevien hankintojen mahdollistamiseksi tai yllättävien menojen kattamiseksi voi tarvita lainarahaa. Kun lainaraha otetaan ja käytetään harkitusti, voi sen hyvillä mielin ottaa isompien kulujen kattamiseksi.

Lainoja on olemassa monenlaisia ja alkuun sopivimman lainan löytäminen voi tuntua hankalalta, mutta lainoihin perehtyminen kannattaa. Edullisimman ja kalleimman lainan välillä voi olla jopa tuhansien eurojen ero.

Ennen lainan hakemista kannattaa pohtia, mihin tarkoitukseen lainaa on ottamassa ja paljonko sitä todella tarvitsee. Lainaa ei kannata missään nimessä ottaa vain huvin vuoksi.

Kokonaiskustannukset ratkaisevat lainan edullisuuden

Kun päätös lainan ottamisesta on tehty, on aika etsiä itselle sopivin vaihtoehto. Nykyään tutustuminen erilaisiin lainoihin on helppoa netissä. Tärkeintä on ottaa huomioon lainan kokonaiskustannukset, jotka syntyvät lainan määrästä, koroista, tilinhoitomaksusta, maksuajasta ja kuukausieristä. Yksittäisten asioiden, kuten kuukausikoron määrän ei kannata antaa sumentaa ajattelua, vaan huomio kannattaa suunnata kokonaisuuteen eli todelliseen vuosikorkoon. Yleensä mitä pienempi todellinen vuosikorkoprosentti on, sitä edullisempi on myös lainan hinta kaiken kaikkiaan.

Lainan ottaminen kannattaa silloin, kun laina on edullista, sen ottaa järkevään kohteeseen ja lainan lyhentämisestä pystyy huolehtimaan suunnitellussa aikataulussa.

Ota tästä vinkit parhaan lainasopimuksen tekoon:

  • Aloita pohtimalla, mihin tarvitset lainaa ja paljonko tarvitset sitä.
  • Mieti myös kuinka nopeasti haluaisit maksaa lainan pois ja millainen kuukausierä sinun budjetillesi sopii.
  • Tutustu millaisista kuluista lainat koostuvat ja valitse omaan tilanteeseesi sopiva laina.
  • Sovita laina elämäntilanteeseesi ja lyhennä lainaa haluamallasi aikajänteellä.
  • Kun sinulle sopiva laina on löytynyt, noudata sen maksusuunnitelmaa.

Harkitsetko lainan hakemista? Tutustu Santanderin lainaan