Autovakuutus

Voit valita rahoituksesi kuukausierän yhteyteen myös edullisen kuukausittain veloitettavan autovakuutuksen. Kiinteähintainen autovakuutus veloitetaan rahoituksen yhteydessä, joten sinulle ei tule yllättäviä kustannuksia, vaan tiedät aina etukäteen mitä maksat. Kysy lisätietoja myyjäliikkeestä.

If Rahoituskasko yhteistyössä Santanderin kanssa

Jos haluat maksaa autostasi pysyvän kuukausihinnan ja saada laskun vain yhdestä paikasta, voi Santanderin rahoitus ja siihen sisältyvä If Rahoituskasko olla ratkaisusi. Sinun ei tarvitse huolehtia hinnanmuutoksista, sillä rahoituskaskon hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Kun autosi on Santanderin rahoittama, voit saada If Rahoituskaskon melkein kaikista Suomen autoliikkeistä.

Check mark

Kiinteä ja kilpailukykyinen hinta koko sopimuskaudelle

Check mark

Vakuuttamisen kustannukset kätevästi samalle laskulle osamaksuerän kanssa

Check mark

Ilmainen If Apu palvelee tien päällä vuorokauden ympäri

Lisätietoa If Rahoistuskaskosta

Haluatko lukea lisää Rahoituskaskosta? Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin siihen, mitä If Rahoituskasko turvaa.

Vahingon sattuessa

Jos jotakin sattuu ajoneuvollesi, kaskoon sisältyvä If Apu auttaa sinua vuorokauden ympäri. Kun moottori sammuu, lasi rikkoutuu tai merkkivalo syttyy, ota yhteyttä If Apuun.

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous Verkkopalvelussa. 

Mikä on kasko?


Osakasko, täyskasko, isokasko, superkasko… Autovakuutuksen hankkiminen ja valitseminen ei ole aina helppoa monimutkaisen sanaston ja outojen termien vuoksi. Kasko tarkoittaa vapaaehtoista vakuutusta, joka otetaan pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi. Siinä missä kaskovakuutuksen voi ottaa halutessaan suojaamaan autoa, liikennevakuutus on pakollinen. Vapaaehtoisen kaskovakuutuksen tehtävänä on korvata autolle tapahtuvia vahinkoja.

Eri kaskojen tyypit vaihtelevat sen mukaan, miten kattavia ne ovat. Laajempi täyskasko korvaa autolle koituneita vahinkoja laajemmin kuin vähemmän kattava osakasko. Kaskojen välillä voi olla paljonkin eroja riippuen autovakuutuksen myöntäjästä sekä kaskon laajuudesta.

Moni autoilija miettii kannattaako erillinen autovakuutus, jos on itse hyvä kuljettaja eikä hölmöile liikenteessä. Vaikka olisitkin itse keskimääräistä parempi autoilija ja auton ratin takana kuin kotonasi, voi autolle aiheuttaa vahinkoa myös joku muu kuin itse kuljettaja. Tämän lisäksi ahtailla parkkipaikoilla ja yllättävissä tilanteissa vahinkoja voi sattua myös parhaimmille kuljettajille. Mahdollisesti yleisin vahinkotyyppi ovat kiveniskemät, joita ei voi välttää edes taitavalla ajamisella.

Tästä syystä vapaaehtoinen autovakuutus eli kasko on oiva turva jokaiselle autoilijalle. Tutustu If Rahoituskaskoon sekä siihen kuuluvaan If Apu -palveluun, joka auttaa ikävien tilanteiden ja vahinkojen sattuessa.

Miten toimia teknisen vian tai onnettomuuden sattuessa?
Kun sinulla on If Rahoituskasko, olet oikeutettu If Apu -palveluun, joka auttaa autoosi liittyvien ongelmien kanssa. Se miten toimit onnettomuuden, teknisen vian tai muun yllättävän tapahtuman sattuessa riippuu vahingon luonteesta. Tilanteita, joihin voit saada avustusta If Apu -palvelun kautta ovat muun muassa:

 • Henkilövahinko
 • Kolari
 • Ulosajo
 • Ajoneuvoa vahingoittanut luonnonilmiö
 • Ajoneuvoon kohdistunut ilkivalta
 • Tekninen vika

Autovakuutuksen kattavavuus vaikuttaa siihen, millaisia autoon kohdistuneita vahinkoja korvataan ja kuinka laajasti. Koko listan toimintaohjeista eri vahingoille löydät If-vakuutusyhtiön verkkosivuilta. Tutustu If Apu -palveluun tarkemmin.

Autoa ajetaan huoltoon

Autovakuutuksen hinta


Kun vakuutat autosi If Rahoituskaskon avulla, vakuutuksen kuukausierä pysyy kiinteänä koko sopimuksen ajan. If Rahoituskaskon sisältöä ei voi muuttaa kesken sopimuskauden. Kun kuukausierä on kiinteä, ei autovakuutuksen hinta nouse yllättäen, vaan pysyy vakaana ja kilpailukykyisenä. Maksat autoilun kustannuksista helposti yhdellä ja samalla kuukausilaskulla.

Laske hinta autovakuutukselle


Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat If Rahoituskaskoon valinnaisesti valittavat lisäominaisuudet ja niiden määrä. Rahoituskaskon valinnaisia turvia ovat:

 • Lasiturva. Korvaa iskeämät ja halkeamat ajoneuvon ikkunalaseihin.
 • Sijaisautopalvelu. Kattaa sijaisauton, mikäli vakuutettu ajoneuvo joutuu korjattavaksi jonkin vahingon seurauksena.
 • Lunastusturva. Lunastustilanteissa saat 30 % korkeamman korvauksen auton käypään markkinahintaan verrattuna. Vaihtoehtoisesi sinulle korvataan uuden auton hinta.

Lue lisää If Rahoituskaskon hintaan vaikuttavista tekijöistä sekä valinnaisista lisäominaisuuksista, joilla teet autovakuutuksesta entistä kattavamman.

Onko halvin autovakuutus aina paras?


Vaikka voisi houkutella valita tarjolla olevista vaihtoehdoista se halvin autovakuutus, ei tämä välttämättä kannata. Jos valitset halvan, mutta vähemmän kattavan autovakuutuksen, ei valitsemasi autovakuutus välttämättä kata kaikkia autolle koituvia vaurioita ja muita haittoja. Jos kyseessä on markkinoiden halvin autovakuutus, ei se luultavasti kata tuntemattoman tahon aiheuttamia vaurioita. Tällainen tilanne voi sattua vaikkapa parkkipaikalla, kun et itse ole paikalla tai auton ratissa. Autovakuutus, johon kuuluu pysäköintiturva puolestaan kattaa korvauskuluja silloinkin, kun autoa on vahingoittanut tuntematon taho.

Auton rahoittaminen Santanderin kanssa


Ennen kuin voit vakuuttaa autosi vahinkojen varalta, tutustu siihen miten voit rahoittaa uuden ajoneuvon oston Santanderilla. Santanderin kattaviin ja monipuolisiin ajoneuvorahoituksen ratkaisuihin kuuluvat muun muassa:

 • Yksityisleasing, joka on helposti räätälöitävissä oman elämäntilanteesi mukaan. Yksityisleasingissa maksat vain auton käytöstä, minkä lisäksi voit valita yksityisleasingin osaksi esimerkiksi vakuutuksen lisäpalveluna.
 • Yritysleasing pitää sisällään rahoitus- sekä huoltoleasingin yritysten käyttöön. Sen sijaan, että yrityksesi pääoma olisi kiinni ajoneuvoissa, voit sijoittaa rahat fiksummin.
 • All in One antaa käyttöösi uuden auton joko 24 tai 36 kuukauden sopimuksella. Sopimuskauden lopussa voit ostaa käyttämäsi auton itsellesi.
 • Auton osamaksu on tapa rahoittaa uuden tai käytetyn ajoneuvon hankinta. Ajoneuvosi toimii rahoituksen vakuutena. Rahoitettuihin ajoneuvoihin tulee ottaa liikennevakuutuksen lisäksi myös kaskovakuutus.

Tutustu tarkemmin Santanderin tarjoamiin tapoihin rahoittaa ajoneuvosi Ajoneuvorahoitus-sivulla ja löydä sinulle sopiva rahoitusratkaisu.

Valitse ajoneuvorahoituksen lisäksi kattava autovakuutus


Vaikka maksat jo pakollisesta liikennevakuutuksesta, kannattaa hankkia myös kattava autovakuutus, joka korvaa autollesi liikenteessä aiheutuneet vahingot. Autosi voi joutua korjattavaksi myös muusta syystä kuin vahingon tai onnettomuuden seurauksena, esimerkiksi teknisen vian vuoksi.

Tutustu tarkemmin If Rahoituskasko -autovakuutukseen. Muista myös If Apu -palvelu, joka auttaa odottamattomissa tilanteissa, kuten ulosajon ja kolarin tapauksessa tai kun autosi joutuu hinattavaksi. Valinnaisten lisäpalvelujen avulla saat autollesi myös esimerkiksi sijaisauton oman ajoneuvosi korjauksen ajaksi.

Hanki siis pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi autovakuutus ja lähde tien päälle turvallisin mielin.