Santander maailman vastuullisin pankki

Santander on maailman vastuullisin pankki

Santander Consumer Financen emoyhtiö Banco Santander on valittu maailman vastuullisimmaksi pankiksi vuonna 2019. Yhtiö on mukana osakeindeksi Dow Jonesin ylläpitämässä vastuullisen sijoittamisen Dow Jones Sustainability Index:ssä (DJSI). Indeksi perustuu kansainväliseen vertailuun yritysvastuun toteutumisesta, kun arvioidaan yritysten taloudellisia, ympäristöllisiä sekä sosiaalisia vaikutuksia. Santander on ensimmäistä kertaa indeksin ykkönen. Eurooppalaisten pankkien joukossa Santander vei ykköspaikan jo toista kertaa.

Pankin kokonaispistemäärä oli 86 pistettä sadasta. Täydet pisteet se sai muun muassa verostrategiasta, yksityisyyden suojasta, ympäristöraportoinnista, yrityskansalaisuudesta ja hyväntekeväisyydestä.

DJSI:ssä vertaillaan eri aloilta 175 yrityksen vastuullisuutta. Finanssialaa edusti 25 yritystä.

Suomessa Santander painottaa vastuullista luotonantoa ja oman talouden hallintaa 

Suomessa toimiva Santander Consumer Finance on Suomen suurin autorahoittaja. Kesällä se lanseerasi autorahoituksen lisäpalvelun, kuukausirahoitteisen Green All-in-onen. Se on ensimmäinen tuote automarkkinoilla, jonka myötä autoilija voi mitätöidä autostaan koituvat päästöt pienellä kuukausimaksulla. Autorahoituksen lisäsi Santanderin tuotteita Suomessa ovat vakuudettomat lainat, ostorahoitus yhteistyökumppaneiden kautta sekä vakuutukset.

Aiemmin tänä vuonna Santander avasi myös Elä kohtuudella -sivuston, joka auttaa laskemaan oman talouden kantokyvyn. Helppokäyttöisellä laskurilla voi arvioida oman maksuvaransa, eli omien  tulojen ja menojen suhdetta. Yhtiö kannustaa kohtuullisuuteen kuluttamisessa ja tarjoaa vinkkejä oman talouden hallintaan.

Lisäksi Santander on laatinut eettisen ohjeistuksen lainanvälittäjille. Ohjeistus on yksi keino ratkoa kulutusluottomarkkinoiden ongelmia, sillä se ottaa suoraan kantaa lainanvälittäjien toimintatapoihin. Santanderin eettiset ohjeet perustuvat kansainvälisen kauppakamarin ICC:n markkinointisääntöihin. Ohjeet sisältävät linjanvetoja vastuulliseen markkinointiin, lupa-asioihin sekä henkilötietojen säilyttämisen ja luovuttamiseen kolmansille osapuolille.  

“Toivomme avointa talouteen liittyvää keskustelua niin yhteiskunnassa kuin asiakkaidemmekin kanssa. Tietoisuuden lisääminen on avainasemassa kestävän taloudenpidon aikaansaamiseksi. Erityisesti viimeisen vuoden aikana olemme tehneet entistä näkyvämmäksi myös omaa työtämme vastuullisen luotonannon parissa”, kertoo Santander Consumer Financen toimitusjohtaja Peter Sjöberg.