Santander palaa Scuderia Ferrarin kumppaniksi. Tavoitteena hiilineutraali talli 2030.

Santanderin paluu Scuderia Ferrarin kumppaniksi on iso askel myös Formula 1:n vastuullisuuskehitykselle. Hiilijalanjäljen pienentäminen on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä asioista Formula 1:ssä, jonka tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2030.

Yhteistyön myötä Santander tulee tarjoamaan Scuderia Ferrarille ratkaisuja, jotka edistävät tiimin pyrkimyksiä saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi Santanderin logo tulee näkymään autoissa, ajohaalareissa ja muissa asusteissa.

Formula 1 on maailman seuratuimpia urheilulajeja. Pelkästään kaudella 2021 formulat keräsivät 1,5 miljardin yleisön. Kaudella 2022 ajetaan 23 kisaa, joista useimmat ovat Santanderin päämarkkina-alueilla Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

-Yhteistyössä on kyse paljon muustakin kuin näkyvyydestä. Olemme maailman johtava uusiutuvan energian rahoittaja. Lisäksi autorahoitustoimintamme Euroopassa ja USA:ssa tukevat kestävien liikkumisratkaisujen kehittämistä. Santanderin osaamisesta on varmasti hyötyä Scuderia Ferrarille hiilijalanjäljen pienentämisessä, painottaa Peter Sjöberg, Suomen Santanderin toimitusjohtaja.

-Olemme iloisia kumppanuudesta Ferrarin kanssa, joka on sitoutunut nettonollatavoitteeseen ja vastuullisuustoimiin puhtaamman maailman puolesta. Euroopan johtavana autorahoittajana tavoitteemme on auttaa autoteollisuutta pienentämään päästöjä. Kumppanuus Ferrarin kanssa edistää tätä tavoitetta, Ana Botín, Banco Santanderin toimitusjohtaja kertoo.

-On kunnia tehdä yhteistyötä Santanderin kaltaisen maailmanlaajuisen rahoituslaitoksen kanssa, joka on sitoutunut vastuulliseen toimintaan ja osoittanut johtajuutta uusiutuvan energian rahoituksessa ja ESG-neuvontapalveluissa. Odotamme innolla kumppanuutta heidän kanssaan saavuttaaksemme keskeisen tavoitteemme tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, John Elkann, Ferrarin puheenjohtaja sanoo.

Santander on ollut hiilineutraali omassa toiminnassaan vuodesta 2020 lähtien ja on sitoutunut saavuttamaan nollapäästöt kaikessa laina-, neuvonta- ja sijoitustoiminnassaan vuoteen 2050 mennessä.

-Uskomme, että Scuderia Ferrarin kaltainen strateginen ja läpinäkyvä yhteistyö on tulevaisuudessa ainoa tapa saavuttaa tämä tavoite, Peter Sjöberg toteaa lopuksi.