Päiväkodin henkilökunta sai yllätyslahjan tärkeästä työstään – ”Parasta on lapsen ilo”

Turkulaisen päiväkodin henkilökunta yllätettiin, kun suosikkijuontaja saapui paikalle itse joulupukin kanssa. He lahjoittivat henkilökunnalle Santanderin herkkukorin. Kenelle sinä haluaisit lähettää hyvää joulumieltä?

​​Radio Aallon suosikkijuontaja Jari Peltola pääsi itse joulupukin ja tämän tontun seurassa yllättämään turkulaisen päiväkodin: sen henkilökunta sai Santanderin muhkean herkkukorin ja lämpimät kiitokset Radio Aallon kuuntelijoilta. Ehdotus yllätykseen oli tullut suoraan radiokuuntelijoilta, jotka useissa viesteissään kertoivat arvostavansa päiväkodin työntekijöiden tekemää tärkeää työtä. Nyt oli kiitoksen aika.

Tärkeää työtä pienten rinnalla

Vilske oli melkoinen, kun saattue saapui päiväkotiin. Iloinen odotus täytti salin, sillä joulupukin kohtaaminen oli monelle kiistaton kohokohta. 

- Päiväkodissa kivointa on joulupukin tulo! huudahti eräs lapsi.

Jari Peltola pääsi myös jututtamaan päiväkodin henkilökuntaa ja kuulemaan arvokkaan työn tekijöiltä, mikä on heidän työnsä suola.

- Parasta on nähdä se lapsen ilo, kun he oppivat uusia asioita, Asemaseudun päivähoitoyksikön päiväkodinjohtaja Elina Jokela kertoo.

- Miten tehdään esimerkiksi kuperkeikka tai kun he oppivat laskemaan, kuinka monta pinaattilettua on lautasella.

Päiväkodin työntekijät pääsevät aitiopaikalta seuraamaan pienten ihmisten kehitystä ja kulkevat lasten rinnalla niin ilossa kuin mielipahassakin. Työssä on haasteensa, mutta hyviä hetkiä on paljon.

Jokela kertoo, miten eräs pikkupoika oli kerran kiivennyt hänen syliinsä:

- Poika sanoi, että ”Ellu, mä tykkään susta tosi paljon” ja saman tien moiskautti minulle sellaisen märän suukon keskelle huulia, Jokela hymyilee.

Hyvän joulumielen perinne

Hyvän joulumielen kampanja on muodostunut Santanderilla jokavuotiseksi perinteeksi, sillä se järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Santander haluaa kampanjallaan kertoa, miten pienillä asioilla voi olla suuri merkitys ja että jokainen voi olla mukana levittämässä hyvää. Viime vuosina joulun alla on vierailtu muun muassa löytöeläintaloissa, palvelutaloissa, ensikodissa ja kodittomien asuntolassa.

Santanderin ja Radio Aallon hyvän joulumielen kampanja jatkuu jouluun asti, ja kohteet määräytyvät lähetettyjen toiveiden mukaan. Menestys oli ainakin valtaisa turkulaisessa päiväkodissa.

- Mennään uudestaan halaamaan pukkia, kun se oli niiiin kivaa! kuului vielä päiväkodin käytäviltä, kun hyvän mielen lähettiläät tekivät lähtöä.

Kenelle haluaisit lähettää kiitoksen tänä jouluna?

Jouluun on enää muutama viikko aikaa. Vielä siis ehtii muistaa niitä, jotka ansaitsevat tänä jouluna erityiskiitoksen. Onko joku paikka tai taho, jonne sinä haluaisit lähettää jouluyllätyksen? Kuka ansaitsi vaikkapa herkkukorin tai muun jouluisen kiitoksen tärkeästä työstään?

Vielä voit vaikuttaa siihen, mihin seuraava joulutervehdys viedään! Radio Aallon sivuilla kerätään toiveita kohteista, jonne viedään joulutervehdys yhteistyössä Santanderin kanssa. Toiveiden kertominen kannattaa, sillä kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan joka viikko siivouslahjakortteja. Kerro toiveesi ja osallistu Santander hyvän joulumielen kampanjaan.