Hoppa till huvudinnehållet

Elä enemmän by Umppu

Oletteko koskaan miettinyt mitä rahalla saa? Usein me laskemme vaan euroissa kaikki asiat mitä mikäkin maksaa, eikä ajatella ollenkaan mitä me niillä rahoilla saamme. ​Meidän viisi henkisessä perheessä ei voi aina ajatella sitä halvinta vaihtoehtoa vaan puntariin painavampana asiana tulee arjen helppous ja mahdollisuudet. Toki jos sen saa edullisesti niin aina parempi, mutta harvoin ne asiat kohtaavat keskenään.

Meidän perheen aamut on aina jos jonkinlaista härdelliä täynnä. Itse herään aina ensimmäisenä, koska jos esimerkiksi haluan vaihtaa vaatteet, harjata hampaat tai mahdollisesti syödä aamupalaa ja juoda lämpimän kahvin on mun tehtävä ne asiat ennen kun muu perhe herää tai ne jää tekemättä. Kohta alkaa nuorimmaisenkin lapsen päiväkoti ja mieheni palaa töihin isyysloman jälkeen. Jokaisen on päästävä omaan määränpäähän.

Nuorimmilla lapsilla on päiväkoti, vanhimmalla koulu ja tietenkin meillä vanhemmilla työt. Siinä vaiheessa kun ollaan vaihdettu vaipat, harjattu hampaat ja puettu ulkovaatteet päälle on edessä vielä kaikkien pääseminen omiin pisteisiin. Tavallaan se kuulostaa ehkä tähän asti vielä suht helpolta, mutta koskaan ei tiedä millä tuulella kukin herää ja meidän perheessä saattaa tapahtua sekunnissa vaikka mitä tulee väkisinkin mietittyä: mitenkä tämän asian hoitaisi maaliin mahdollisimman helposti?

Jos ajattelen vaikka vaihtoehtoa lähteä aamulla kaatosateessa (mikä Suomessa syksyllä on päivittäistä ja useita kuukausia kestävää) työntämään tuplarattaita päiväkodin pihaan, josta jatkan matkaa bussipysäkille ja bussista jäädessäni taitan matkaa muutaman kilometrin kävellen edelleenkin siinä kaatosateessa töihin. Olen paikalle päästyä takuuvarmasti litimärkä ja jos jollain haluaa itselleen flunssaan, niin senkin saa varmasti kaupan päälle. Jos mulla on vaihtoehto missä nostan lapset oven vieressä olevaan lämpimään autoon niin ainakaan multa ei tarvitse kahteen kertaan kysyä kumman valitsen. Autolla matkaan tarvitsee kaiken lisäksi varata noin 40-50 minuuttia vähemmän aikaa, kun edelliseen vaihtoehtoon.

Esimerkiksi meillä auton hankinta helpottaa arkea aivan uskomattoman paljon ja se mitä sillä saa, on lisää aikaa perheen kanssa. Kun lapset harrastaa menee uskomattoman paljon viikosta aikaa treeneihin ja niihin kuljettamiseen. Ilman autoa en edes halua kuvitella sitä showta. Auto kulkee tässäkin avainsanassa. Tämä on omasta mielestä asia mitä ei voi rahassa mitata. Aika perheen kanssa on muutenkin arjen keskellä kortilla ja pakko sanoa, että itsekin haluan joskus vähän hengähtää.

Aamulla tunti pidempiä yöunia kuulostaa sekin jo maukkaalta ajatukselta. Meidän perhe on jo ollut vuosia Santanderin asiakas. Olemme ottaneet autorahoituksen Santanderin kautta. Se on ollut helppoa ja vaivatonta ja olemme todella tyytyväisiä asiakkaita. Itse koen, että ihmiset ovat jotenkin arkoja puhumaan omasta taloudesta tai mahdollisista lainoista, mutta ainakin meidän kohdalla laina on välttämätön apu meidän perheen elämään. Laina tarjoaa meille mahdollisuuksia parempaan elämänlaatuun ruuhkavuosien keskellä. Laina antaa meille aikaa ja ennen kaikkea mahdollisuuden matkustaa yhdessä. Tiesittekö muuten, että Santander on Suomen suosituin autorahoittaja.

Arjen kulutusta kannattaa miettiä harkiten ja tehdä ja toteuttaa asioita jotka tukevat helpottavia päätöksiä. Esimerkiksi kaupoissa on olemassa noutopalvelu, missä säästää rahaa kun ei tule ostettua mitään ylimääräistä ja säästetyt rahat voi laittaa johonkin muuhun arjen helpotukseen. On kyseessä auto, reissu tai vaikka keittiöremontti niin jos se parantaa elämänlaatua niin miksei sitä toteuttaisi "elä enemmän" -meinigillä.

Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta sijoittaa kerralla suurta pottia ja siihen Santander on loistava apu. Ainakin itse olen oppinut, että kun teen oikeita ratkaisuja ja valintoja niin nautin ihan siitä tavallisesta arjesta paljon enemmän. Kun elää keskellä ruuhkavuosia niin kaikki asiat mitkä parantaa omaa sekä perheen elämänlaatua on tervetulleita meille. On asioita mitä ei voi rahassa mitata <3 helppo arki ja onnellisuus.