Vihreältä nurmelta virtuaalikentille - Santander lähtee eFutisliigan yhteistyökumppaniksi

Santander laajentaa Mestarien liigasta kotimaiseen eFutisliigaan ja lähtee ensimmäistä kertaa e-urheilun sponsoriksi.

Santander ja eFutisliiga

Yksi Euroopan suurimmista pankeista ja Suomen suurin autorahoittaja Santander Consumer Finance lähtee kotimaisen e-urheiluliiga eFutisliigan yhteistyökumppaniksi kaudelle 2020. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Santander sponsoroi Suomessa e-urheilua, mutta yhtiö ei ole ensimmäistä kertaa urheilun tukijana. Santander on tuttu jalkapallosta UEFA:n Mestarien liigasta, jonka pääyhteistyökumppani yhtiö on.

“Santanderilla on pitkät perinteet urheilun tukijana. Etenkin jalkapallo on aina ollut meille tärkeä laji, ja olemmekin futisfaneille tuttu Mestarien liigan pääyhteistyökumppanina”, sanoo Santander Consumer Financen brändistä ja yhteistyökumppanuuksista Suomessa vastaava Kaj Kiertonen.

E-urheilun suosio ja pelaajamäärät kasvavat jatkuvasti Suomessa. Uusi laji tarvitsee tukijoita alusta asti.

“Koko ajan kasvava e-urheilu on maailmalla tällä hetkellä todella kiinnostavaa, ja haluamme Santanderilla olla mukana mahdollistamassa sen menestystä. Siksi eFutisliiga tuntui heti sopivalta kumppanilta Santanderille. Jalkapallo, turvallinen harrastaminen, uuden lajin aito tukeminen ja uuden mahdollistaminen Suomessa ovat kaikki meille tärkeitä asioita”, Kiertonen sanoo.

eFutisliigassa ratkaistaan historiallinen mestaruus

“Puhutaan historiallisesta hetkestä, kun Suomen kaikki Veikkausliiga-joukkueet ratkaisevat ensimmäisen eFutiksen mestaruuden. On hienoa, että Santander, joka on tuttu monelle myös UEFA:n Mestarien liigan kumppanina on lähtenyt nyt myös virtuaaliviheriöille”, sanoo Telian  Esports Business Manager Niklas Segergrants.

eFutisliiga on Telian ja Veikkausliigan yhteinen e-urheilusarja, jossa Suomen parhaimmat jalkapalloseurat ottavat toisistaan mittaa virtuaalisilla pelikentillä. Jokaista seuraa edustaa kaksi pelaajaa, jotka taistelevat eFutisliigan mestaruudesta ja 10 000 euron palkinnosta FIFA-pelissä PlayStationilla. 

Runkosarja pelataan 4.11–2.12., ja sen neljä parasta joukkuetta pääsee suoraan jatkoon välieriin. eFutisliigan ottelut pelataan Telian ja Maikkarin kanavilla joka keskiviikko. Viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa MTV-palvelusta ja C Moresta keskiviikkoiltaisin. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä. Liigan finaali pelataan tiistaina 15.12.