Lainalaskuri

Santanderilta saat luotettavaa lainaa arjen tarpeisiin. Lainalaskurimme avulla voit laskea lainalle juuri sinun elämääsi sopivan kuukausierän ja maksuajan.

Liitteiden lähetys

Santanderin lainalaskuri

Santanderin lainalaskuri auttaa sinua määrittämään itsellesi sopivan laina-ajan ja lainan summan, minkä lisäksi saat selville mikä on lainan todellinen vuosikorko ja paljonko lainan lyhentäminen maksaa. Syötä lainalaskuriin lainan määrä euroina sekä laina-aika vuosina, minkä jälkeen lainalaskuri esittää kuukausierän sekä lopullisen korkojen ja kulujen määrän. Testaa erilaisia vaihtoehtoja vaihtamalla laskuriin lainan määrä ja sinulle sopiva laina-aika.

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskurin käyttö on helppoa. Laskurin käyttämä korkoprosentti on määritetty ennalta, joten sinun tarvitsee valita vain kaksi muuttujaa saadaksesi selville lainan lopulliset kustannukset. Tämä helpottaa lainan takaisinmaksun suunnittelua ja tekee lainaamisesta helposti ennakoitavaa ja läpinäkyvää.

Näin lainalaskuri toimii:

 

  1. Valitse lainasumma. Pienin mahdollinen laina, jota voit hakea on 2 000 €. Suurin summa on puolestaan 50 000 €. Valitse itsellesi sopiva lainasumma liukurin avulla 1 000 € välein tai syötä tarkempi summa viereiseen kenttään.
  2. Valitse maksuaika. Lainan maksuaika voi olla lyhimmillään 2 vuotta ja enintään 15 vuotta. Voit määrittää lainalaskurilla lainan maksuajan vuoden tarkkuudella. Käytä laskurin liukuria sopivan laina-ajan valitsemiseen. 

Kun olet syöttänyt lainalaskuriin itsellesi sopivan lainasumman ja maksuajan, lainalaskuri antaa sinulle maksettavaksi tulevan lainan kuukausierän kyseiselle summalle ja ajalle. Muuta joko lainasummaa tai maksuaikaa, ja kuukausierä muuttuu sen mukaan. 

Haettava laina vaihtelee laina-ajan mukaan

Lainan kuukausierän lisäksi näet lainan todellisen vuosikoron sekä lopullisen korkojen ja kulujen määrän, joka tulee maksettavaksi lainasumman lisäksi. Voit syöttää laskuriin esimerkiksi 8 000 € lainan 5 vuoden laina-ajalla ja tarkistaa paljon laina tulee lopulta maksamaan korkojen ja muiden kulujen jälkeen. Otathan huomioon, että lainan todellinen vuosikorko määräytyy sekä laina-ajan että lainan summan mukaan.

Huomaathan, että laina-aika riippuu lainasumman suuruudesta. Voit saada enintään 15 vuoden takaisinmaksuajan yli 10 000 € lainalle ja enintään 10 vuotta aikaa lainan takaisinmaksuun 5 000 - 10 000 € lainalle. Pisin mahdollinen laina-aika 2 000 - 5 000 € lainoille on puolestaan 5 vuotta. Lainalaskuri ottaa nämä rajoitukset huomioon.

Klikkaa laskurin vieressä olevaa kysymysmerkkiä nähdäksesi tarkemmat tiedot, joiden perusteella lainaesimerkki lasketaan. Huomioi, että esimerkissä käytetty lainasumma euroina sekä laina-aika vuosina eivät ole samat kuin laskuriin syöttämäsi arvot.

Joustava laina-aika ja sinulle sopiva lainan määrä

Olipa kyseessä pienempi laina arjen yllättäviin menoihin, kuten rikkinäisten kodinkoneiden uusimiseen, tai isompiin menoeriin, kuten kodin remontointiin, voit hakea lainaa moneen tarkoitukseen Santanderilta. 

Lainan maksaminen on Santanderilla joustavaa, minkä lisäksi voit saada lyhennysvapaita kuukausia sekä lyhentää lainaasi sovittua kuukausierää nopeammin. Halutessasi maksa koko lainan määrä kerralla. 

Mikä parasta, lyhennysvapaat, sovittua kuukausierää nopeampi takaisinmaksu sekä lainan maksaminen pois kerralla hoituvat kaikki ilman ylimääräisiä kuluja. Jos puolestaan haluat noudattaa lainatessa sovittua kuukausittaista summaa, lainan kuukausierä on sama koko laina-ajan alusta loppuun saakka. Lue lisää lainan takaisinmaksusta.

Maksa lainan kuukausierä kätevästi e-laskulla

Haluatko tehdä lainalaskurin antaman kuukausierän maksamisesta entistä helpompaa ja pitää huolta, että laina ei varmasti jää maksamatta joka kuukausi? Säästä aikaasi, vaivaa ja luontoa paperittoman e-laskun avulla, jolloin lainan kuukausierä veloitetaan kerran kuukaudessa suoraan pankkitililtäsi. Tarkemmat ohjeet e-laskun käyttöön löydät täältä.

Lainasanasto tutuksi

Lainan hakeminen ei ole ensikertalaiselle helppoa, jos eri termit ja käsitteet eivät ole hallussa. Santanderin lainasanasto auttaa listaamalla pankki- ja finanssialan tärkeimpiä termejä sekä niiden selityksiä. Tässä lainalaskurin sanastoa selitettynä.

Laina-aika

Laina-aika tai toiselta nimeltään lainan maksuaika kertoo kuinka pitkään lainaa maksetaan pois. Jos lainasta maksetaan kiinteä tasaerä lainan kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan alusta loppuun. Laina-ajan pituus voi myös muuttua esimerkiksi, jos laina on sidottu Euriboriin.

Korko

Lainanottaja maksaa lainasta korkoa. Korko ilmaistaan prosentteina ja sen suuruus voi vaihdella riippuen siitä, millainen korko lainaan on valittu. Esimerkiksi kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan. Toisaalta kiinteä korko voi olla esimerkiksi kerran vuodessa tarkistettavaa Euribor-korkoa korkeampi.

Lainan marginaali

Lainan koron lisäksi maksettavaksi tulee myös lainan marginaali. Tämä on pankin perimä lisä, joka peritään korvauksesi lainaamisesta. Lainojen marginaalit vaihtelevat pankkien välillä, joten vertaileminen eri rahoituslaitosten välillä kannattaa.

Euribor

Euribor on lyhenne sanoista Euro Interbank Offered Rate ja viittaa euroalueen yhteiseen viitekorkoon. Laina voidaan sitoa esimerkiksi 12 kuukauden Euriboriin. Tällöin lainan korko tarkistetaan kerran vuodessa, 12 kuukauden välein. 12 kuukauden Euribor on yleinen asuntolainojen korko.

Todellinen vuosikorko

Lainan lopullisen hinnan kuluttajalle kertoo sen todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon otetaan mukaan viitekorko, lainan marginaali sekä muut lainan kustannukset. Muihin lainan kuluihin kuuluvat muun muassa avaus- ja lainanhoitomaksut.

Hae lainaa ilman vakuuksia tai takaajia helposti verkosta

Selvitä itsellesi suuntaa antava laskelma hakemastasi lainasta lainalaskurin avulla. Kun olet laskenut itsellesi sopivan lainan määrän Santanderin lainalaskurilla ja sinulla on tiedossa lainan korko, kuukausittainen maksuerä, muut kulut sekä lainasi takaisinmaksuaika, hae lainaa kätevästi verkosta.

Tutustu vielä tarkemmin lainaamiseen ja lainan ehtoihin Santanderin verkkosivuilla, joilta löydät myös kaiken tarvittavan muun muassa ajoneuvohankintojen ja autoilun rahoitukseen.