Joustoluotto

Joustoluotto on kulutusluottoa sekä luottokorttia muistuttava luottotuote, jota monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät ilman vakuuksia ja takaajia. Miten joustoluotto toimii aiheuttaa jonkin verran epäselvyyksiä kuluttajien keskuudessa. Entä miten joustoluotto eroaa kuluttajille tutummista luottokortista ja kulutusluotosta?

Mikä on joustoluotto?

Rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat erilaisia lainoja ja rahoitusratkaisuja, joiden nimitykset voivat vaihdella. Yksi näistä on joustoluotto, joka tunnetaan myös nimityksillä joustolaina ja joustolimiitti. 

Lainaajalle myönnetään tili, jolta hän voi nostaa rahaa tiettyyn luottorajaan asti. Sitä mukaa kun joustoluottoa maksetaan pois, käytettäväksi vapautuu saman verran uutta lainaa, jonka kuluttaja voi nostaa luottokaton puitteissa. Joustoluotosta maksettava korko koskee ainoastaan kuluttajan nostamaa osuutta, joka voi olla pienempi kuin koko myönnetty luotto.

Kyseessä on eräänlainen vakuudeton laina, joka toimii monella tapaa samoin kuin luottokortti. Kuluttajalle myönnettävän joustoluoton suuruus vaihtelee yleensä parista tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. Joustoluotolle yleistä on myös se, että se voidaan myöntää ilman vakuuksia ja pankit mainostavat toimittavansa joustoluoton heti tilille, josta se on kuluttajan nostettavissa.

Miten joustoluotto eroaa luottokortista?

Koska joustoluotto on samankaltainen kuin luottokortti, näiden kahden eroa voi olla vaikea hahmottaa. Tärkeä ero näiden kahden välillä on, että toisin kuin luottokortti, joustoluotto ei ole maksuväline. Ennen kuin joustoluottoa voi käyttää, on tarvittava summa ensin nostettava omalle tilille. Luottokortilla maksaminen on kuitenkin helpompaa, sillä se käy maksuvälineeksi lukuisissa paikoissa.

Verrattuna luottokorttiin, joustoluoton luottoraja on usein korkeampi. Luottokortin myöntäjästä riippuen, luottokortilla voi olla hyvinkin pitkä koroton maksuaika. Tätä ei puolestaan myönnetä joustoluotolle. Verrattuna vakuudettomaan joustoluottoon, luottokortin myöntämiselle on yleensä tiukemmat vaatimukset, minkä lisäksi luottokortille myönnetty luottoraja voi olla erittäin matala.

Mitä eroa on joustoluotolla ja lainalla?

Joustoluotto on vakuudeton laina, mutta se eroaa tavallisesta lainasta jossain määrin. Joustoluotolla on kuitenkin monia samoja piirteitä kuin lainalla tai kulutusluotolla. Monet pankit tarjoavat molempia joustavasti ilman vakuuksia, minkä lisäksi sekä kulutus- että joustoluotolle voidaan myöntää maksuvapaita kuukausia.

Lainalle ja kulutusluotolle ominaista on, että ne ovat kertaluonteisia. Tämän lisäksi kulutusluotto tai laina otetaan jotain tiettyä tarkoitusta ja käyttökohdetta varten. Esimerkiksi Santander myöntää lainaa muun muassa mökin tai kodin remontointiin sekä auton hankintaan. Voit lukea Santander lainan eri käyttökohteista verkossa. 

Verrattuna esimerkiksi vakuudettomaan lainaan, joustoluottoa voidaan nostaa erissä. Laina puolestaan maksetaan kuluttajalle kerralla kokonaan, minkä jälkeen alkaa lainan lyhentäminen sovitun kuukausierän mukaisesti. Joustoluotolla on puolestaan pankin kanssa sovittu luottoraja, joka kuluttajalla on käytettävissä. Jos kuluttaja tarvitsee käyttöönsä vain osan rahoista, voi hän nostaa koko luoton sijaan vain tietyn summan joustoluotosta. 

Kuten mikä tahansa lainatuote, kannattaa myös joustoluotto kilpailuttaa sekä vertailla eri vaihtoehtojen korkoja, laina-aikoja ja muita kustannuksia. Hakemuksen tekemisen jälkeen on monilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta mahdollista saada joustoluotto heti tilille.

Santanderin kulutusluotto joustaa tarpeittesi mukaan

Hae Santanderin kulutusluottoa helposti ja joustavasti verkosta ilman vakuuksia tai takaajia. Tarjoamme lainaa joustavalla takaisinmaksulla, minkä lisäksi voit valita laina-ajan tarpeittesi mukaan. Santander myöntää lainaa alkaen 2 000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Voit laskea sinulle sopivan joustavan kulutusluoton lainalaskurin avulla. Myönnämme lainaa parhaimmillaan jopa 10 vuoden laina-ajalla, minkä lisäksi joustoa lainaan tuovat lyhennysvapaat kuukaudet. 

Lue lisää lainasta sekä pankki- ja finanssialan eri termeistä ja käsitteistä Santanderin lainasanastosta.