Autolaina

Suunnitteletko auton vaihtoa tai ostoa yksityiseltä? Kun käytetty auto löytyy yksityishenkilöltä, mutta auton rahoitus uupuu, voi Santanderin autolaina olla ratkaisu. 

autolaina

Suomessa asiakkaita tällä hetkellä yli 184 000

Olemme toimineet Suomessa jo vuodesta 2007. Asiakastyytyväisyytemme on korkealla tasolla. Kolme neljästä asiakkaastamme suosittelisi Santanderia muille (Vuoden 2023 NPS 52,9)

Kotimainen osaaminen - globaali tuki

Olemme osa kansainvälistä Grupo Santander konsernia. Pohjoismaissa työllistämme 1400 rahoitusalan ammattilaista. Suomessa tarjoamme palveluita paikallisiin tarpeisiin.

Vastuullista luotonantoa

Teemme lainan luottopäätökset harkitusti ja arvioimme asiakkaan maksukyvyn aina perusteellisesti. Tavoitteemme on estää asiakkaiden ylivelkaantuminen ja maksuvaikeudet.

auto ikoni

Vakuudeton autolaina

Santander autolaina on vakuudeton laina, johon ei tarvita takaajaa. Autolaina voi olla sopiva ratkaisu silloin, kun haluttu auto löytyy esimerkiksi yksityiseltä myyjältä. Autolainaan et tarvitse myöskään käsirahaa ja lainan voi saada hyvinkin nopealla aikataululla. 

Voit maksaa autolainaa pois sinulle sopivissa erissä. Autolainan takaisinmaksu suoritetaan kuukausittaisissa tasaerissä, jotka sisältävät lainan lyhennyksen, koron ja tilinhoitomaksun. 2 000–5 000 euron suuruisten lainojen takaisinmaksuaika on valintasi mukaan 2-5 vuoden välillä ja 5 000 - 10 000 euron lainoissa takaisinmaksuaika on 2-10 vuoden välillä. Yli 10 000 euron lainoissa maksuaika voi olla jopa 15 vuotta.

Autolainan takaisinmaksu joustaa tarvittaessa – halutessasi voit hakea autolainan takaisinmaksuun lyhennysvapaita kuukausia. Autolainaa on myös mahdollista ilman lisämaksuja lyhentää kerralla enemmän kuin sovittu kuukausierä, tai maksaa koko lainan kerralla pois ilman ylimääräisiä kuluja.

Autolainan korko määräytyy yksiselitteisesti ja on täten kaikille tasapuolinen. Korko sidotaan kolmen kuukauden Euriboriin, joten lainan korko tarkistetaan kolmen kuukauden välein. Euriborin ohella korkoon vaikuttavat lainan määrä sekä laina-ajan pituus. Alta näet lainan hinnoittelun. 

Lainan hinnoittelu

Lainan määrä Avausmaksu Viitekorko + marginaali
 2 000 – 5000 € 0 3kk Euribor* + 9,90 %-yksikköä
5001 – 20 000 € 49 € 3kk Euribor* + 9,00 %-yksikköä
20 001–40 000 € 49 € 3kk Euribor* + 8,00 %-yksikköä
40 001–50 000 € 49 € 3kk Euribor* + 5,00 %-yksikköä


 *3 kk Euribor (365) 3,937 % 2.4.2024. Yli 5000 euron lainasummilla on perustamismaksu 49 € ja tilinhoitomaksu 8 €/kk. 5000 euroa ja sitä pienemmillä lainoilla tilinhoitomaksu 6 €/kk.

  • Todellinen vuosikorko on 17,37 % kun lainasumma on 5 000 € ja laina-aika 60 kk.
  • Todellinen vuosikorko on 14,57 % kun lainasumma on 20 000 € ja laina-aika 120 kk.
  • Todellinen vuosikorko on ​13,04 % kun lainasumma on 40 000 € ja laina-aika 120 kk.
  • Todellinen vuosikorko on 9,66 % kun lainasumma on 50 000 € ja laina-aika 120 kk. 
kysymysmerkki

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainasta

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Käsittelemme lainahakemuksesi viimeistään seuraavana arkipäivänä sen saapumisesta. Jos lainahakemuksesi hyväksytään alustavasti ja olet suorittanut sähköisen allekirjoituksen lainan hakemisen yhteydessä, tarvitsemme sinulta vielä liitteet lopullista päätöstä varten. Lainahakemuksen liitteeksi tarvitsemme dokumentin ansiotuloistasi. Liitteiden lähetys onnistuu verkkopalvelussamme.

Jos et ole vielä allekirjoittanut hakemustasi, voit tehdä sähköisen allekirjoituksen milloin tahansa verkkopalvelussamme.

Kun sopimuksesi liitteineen on tarkistettu ja hyväksytty, maksamme lainasumman sopimuksessa ilmoittamallesi, nimissäsi olevalle pankkitilille 1–2 arkipäivän kuluessa siitä, kun allekirjoitettu lainasopimus on saapunut meille. Käytämme pikamaksua, joten lainasumma on tililläsi parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Voiko lainaa lyhentää sovittua nopeammin?

Voit halutessasi lyhentää lainaa maksamalla sovittua suuremman kuukausierän. Ylimääräinen suoritus ei vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, vaan pienentää jäljellä olevan lainan määrää. Maksat siis seuraavassa kuussa jälleen normaalin kuukausierän. Ylimääräiset suoritukset pienentävät lainan korkokustannuksia sekä lyhentävät laina-aikaa. Jos haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, tarkista tarkka maksettava summa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mistä jäljellä olevan lainan määrän voi tarkistaa?

Jokaisessa laskussa on ilmoitettu jäljellä oleva pääoman määrä laskutuspäivänä. Pääoman määrä laskutuspäivänä ei ole sama kuin lainan loppusumma. Tarkan jäljellä olevan lainan määrän voit tarkistaa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Esimerkki lainasta suurimmalla mahdollisella korolla

Lainasumma 2 000 €
Kuukausierä 102,00 €
Laina-aika 2 vuotta (24 erää)
Korko 13,84 % (3 kk Euribor (365) 3,937 % (2.4.2024) + 9,9 prosenttiyksikön marginaali)
KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 22,04 %
Lainakustannukset yht. 444,99 €
Maksettava kokonaismäärä 2444,99 €

 

Todellisessa vuosikorossa ja lainakustannuksissa on huomioitu koron lisäksi lainan perustamismaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 6 €/kk

Autolaina Ilman vakuuksia

Oletko löytänyt unelmiesi auton esimerkiksi yksityiseltä myyjältä ja sinulla on hakusessa luotettava autorahoitus? Santanderin luotettavan autolainan ansiosta voit saada lainaa auton ostoon ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan hakeminen on tehty niin helpoksi ja vaivattomaksi kuin mahdollista. 

Laske sopiva kuukausierä ja todellinen vuosikorko

Me Santanderilla haluamme, että tarjoamamme autolaina on niin läpinäkyvä ja luotettava kuin mahdollista. Mutta miten löytää halvin autolaina, joka sopii omiin tarkoituksiisi? Voit laskea sinulle sopivan lainamäärän, kuukausierän sekä laina-ajan Santanderin kätevällä lainalaskurilla.

Voit hakea vakuudetonta autolainaa Santanderilta

Autolainan hakeminen Santanderilta on helppoa ja nopeaa. Hae lainaa helposti vaikkapa käytetyn auton ostoon Santanderin verkkosivuilla. Jos täytät tietyt vähimmäisvaatimukset, kuten 24-vuoden iän, voit hakea autolainaa ilman vakuuksia Santanderilta. 

 

Täytä lainahakemus Santanderin verkkosivuilla valitsemalla haluamasi sopiva lainasumma, laina-aika, lainan eräpäivä ja ilmoita lainan käyttötarkoitukseksi autolaina. Kun olet lähettänyt vaaditut liitteet, saat autolainan nopeasti tilillesi, kun lainahakemuksesi on hyväksytty.

Autorahoitus moneen tarkoitukseen

Tavallisen autolainan lisäksi voit rahoittaa auton hankintaa muilla Santanderin rahoitusratkaisuilla autoiluun. Näihin kuuluvat muun muassa kätevä All in One, jolla saat käyttöösi uuden auton joko 24 tai 36 kuukauden sopimuksella. 

Santander tarjoaa myös leasingpalvelun yritysten tarpeisiin sekä yksityishenkilöille omien tarpeidesi mukaan. Näiden lisäksi saatavilla on osamaksurahoitus, jolla hoituu sekä uuden että käytetyn auton rahoitus. Auto toimii rahoituksen vakuutena, joten et tarvitse muita vakuuksia tai takaajia.

Luotettavaa lainaa auton ostoon

Kun sinulla on etsinnässä luotettava ja vastuullinen lainanantaja sekä autolaina, joka joustaa tarpeesi mukaan, tutustu Santanderiin. Santander-autolaina on vain yksi tarjoamistamme rahoitusratkaisuista. Lisää lainakohteita löydät Santanderin verkkosivuilta. Lainahakemuksen teet kätevästi verkkopalvelumme avulla.

Autolainan hakeminen ja hallitseminen on tehty helpoksi Santanderin sähköisten palvelukanavien ansiosta. Hae autolainaa verkossa ja ja hallinnoi lainaasi Santanderin verkkopalvelun avulla. 

Vakuudellinen laina vai autolainaa ilman vakuuksia?

Mikä on ero vakuudellisen ja vakuudettoman autolainan välillä? Jossain tapauksissa lainaa varten vaaditaan jonkinlainen vakuus tai takaaja. Tällöin esimerkiksi lainaajan asunto toimii lainan vakuutena. 

Hakiessasi vakuudetonta autolainaa ei tälle ole tarvetta. Kun ostettava auto toimii lainan vakuutena, sinulta ei vaadita muita erillisiä vakuuksia tai takaajia. Vakuuksien lisäksi erona eri autolainojen välillä voi olla esimerkiksi lainan korossa.

Hae autolainaa