Usein kysyttyjä kysymyksiä Lainaturva-vakuutuksista

Kuinka paljon Lainaturva-vakuutus maksaa?

Lainaturva-vakuutuksen hinta on sopimuskohtainen ja määräytyy sen hetkisen kuukausierän perusteella. Lainaturva Plus –tuotteella vakuutusmaksun hinta on 10% kuukausierästä ja Lainaturva –tuotteella 8,5% kuukausierästä. Esimerkiksi jos lyhennät lainaasi 50 euron kuukausierissä, on Lainaturva Plus-vakuutusmaksun hinta silloin 5 euroa. 

Kuinka paljon Lainaturva-vakuutuksen korvaussumma on?

Korvaussumma on vahinkopäivän perusteella 130% sopimuksen sen hetkisestä kuukausierästä, joka sisältää vakuutusmaksun. Esimerkiksi jos rahoitussopimuksesi kuukausierä (vakuutusmaksun sisältäen) on 55 euroa, on korvattava summa silloin 71,5 euroa.

Kuolemantapauksessa korvaus on kuolinpäivänä jäljellä oleva sopimuksen velkapääoma.

Miten mahdollisia korvauksia haetaan?

Vakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö CNP Santander Insurance Europe DAC & CNP Santander Insurance Life DAC ja korvauksia tulee hakea suoraan heiltä. Korvaustilanteessa asiakkaan tulee olla yhteydessä vakuutusyhtiöön joko puhelimitse tai sähköpostitse. Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä

Kuinka Lainaturva-vakuutuksen saa?

Lainaturva-vakuutukset myydään puhelimitse erillisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos olet kiinnostunut Lainaturva-vakuutuksesta, voit jättää yhteydenottopyynnön asiakaspalveluumme joko Verkkopalvelun kautta, sähköpostilla maksuturva@santanderconsumer.fi tai puhelimitse. 

Kenelle Lainaturva-vakuutus voidaan myöntää?

Santanderin Lainaturva-vakuutukset voidaan myöntää 18-64 vuotiaalle palkansaajalle tai yrittäjälle joka työskentelee tai harjoittaa yritystoimintaa vähintään 16 tuntia viikossa tai 64 tuntia kuukaudessa. Lainaturva-vakuutuksien edellytyksenä myös on, että asiakkaalla on voimassa oleva sopimus Santanderin kanssa.Millaisia Lainaturva-vakuutuksia Santander tarjoaa?

Tarjoamme vakuutusta ainoastaan yksityishenkilöille ja vakuutus on mahdollista saada sekä pää- että kanssavelalliselle. Tarjoamme kahta erilaista vakuutusta; Lainaturva Plus – palkansaajille ja Lainaturva – osa-aikaiselle tai määräaikaiselle palkansaajalle tai yrittäjälle. Lainaturva-vakuutus voidaan lisätä kaikkiin tuotteisiimme ja vakuutusmaksut maksetaan normaalin kuukausierän yhteydessä.

Mitä vakuutukset turvaavat?

Lainaturvavakuutus antaa turvaa yllättävien elämäntilanteiden, kuten tilapäisen työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta. Näiden lisäksi Lainaturva Plus –tuotteeseen sisältyy myös työttömyysturva.  

Miten irtisanon Lainaturvavakuutuksen?

Voit irtisanoa Lainaturvavakuutuksen vakuutuksenottajana milloin vain ja se tulee tehdä kirjallisesti Santanderille.

  1. Vakuutuksen irtisanot kirjautumalla Santanderin verkkopalveluun
  2. Valitsemalla rahoituksen joka on vakuutettu Lainaturvalla
  3. Lisäpalvelut kohdasta valitset Irtisanon vakuutusturvani

Mikäli käytössäsi ei ole Santander verkkopalvelua, niin voit myös irtisanoa vakuutuksen lähettämällä vapaamuotoisen kirjallisen irtisanomisilmoituksen allekirjoitettuna sähköpostitse lainaturva@santanderconsumer.fi tai Santander/vakuutus, Risto Rytin tie 33 00570 Helsinki.

Vakuutusmaksu peritään seuraavaan laskutuskauteen ja vakuutusturvasi katkeaa samaan ajankohtaan. Vakuutuksen irtisanomisesta ei peritä maksua.

Julkaistu 17. tammikuuta 2024