Tero Tähtinen Santanderin digitaalisten palveluiden johtajaksi

21.03.2018

DI Tero Tähtinen on nimitetty Santander Consumer Financen digitaalisten palveluiden johtajaksi. Hänen vastuullaan on Santanderin liiketoiminnan kehitystiimin vetäminen.

​Tero Tähtisellä on pitkä kokemus autokaupan eri osa-alueiden verkkojärjestelmien rakentamisesta. Tähtinen vastaa 4.6.2018 alkaen Santanderin digitaalisten palvelujen kehittämisestä. Tähtinen raportoi Santanderin operatiiviselle johtajalle (COO).


“Meille asiakaskokemus ja palveluiden helppokäyttöisyys on aina ollut uuden luomisen kantava voima – oli sitten kysymys asiakkaan palvelemisesta tai myyjäliikekokemuksesta. Tero tuo tähän ajatteluun vahvaa näkemystä ja asiantuntemusta. Olemme erittäin innoissamme saadessamme hänet jo ennestään vahvaan tiimiimme”, sanoo operatiivinen johtaja Ville Rinkinen.


Tero Tähtinen siirtyy Santanderin palvelukseen itse perustamastaan autoalan ohjelmistoihin erikoistuneesta Alkalista. Hän myi yrityksen Alma Medialle vuonna 2015. Alkalilla Tähtinen on vastannut useiden kymmenien verkkopohjaisten palveluiden ja sivustojen rakentamisesta autokaupan eri tasoille. Hänen saavutuksiinsa kuuluu autokaupan moderneimman järjestelmän WebSalesin kehittäminen Suomen johtavaksi järjestelmäksi. WebSalesin kautta myytiin viime vuonna yli 100 000 ajoneuvoa.


“Lähteminen itse perustamastani yrityksestä 18 vuoden jälkeen oli elämäni suurimpia päätöksiä. Santanderin ihmiset sekä nopeus herättivät kuitenkin kiinnostukseni, ja päätökseni ratkaisi yhteiset näkemykset asiakas- ja myyjäkokemuksen parantamisen tärkeydestä – näitä haluan olla viemässä eteenpäin”, Tähtinen sanoo.


Santander Consumer Finance on Suomen suurin autorahoittaja 39,9 prosentin markkinaosuudella ja kuuluu verkkopohjaisten rahoituspalveluiden edelläkävijöihin. “Tehtävämme on tuottaa kumppaneillemme ja asiakkaillemme sujuvia, helposti käytettäviä arjen palveluita. Rahoitus on liiketoimintamme ydin, mutta sen ympärillä on paljon mahdollisuuksia luoda uutta ja helpompaa. Teron ainutlaatuinen kyky yksinkertaistaa digitaalisia ratkaisuja tulee näkymään ja tuntumaan asiakkaidemme hyväksi”, sanoo Santander Consumer Financen autorahoituspalveluista vastaava johtaja Ilkka Virtanen.


“Santander on monille suomalaisille yrityksille rahoituksen luottokumppani. Haluamme jatkossa olla tarjoamassa helposti integroituvia työkaluja, joilla ne voivat tarjota tuotteitaan ja palveluitaan entistä helpommin verkon kautta sekä viedä liiketoimintaa askel kerrallaan kohti digitaalisuutta. Alan suurimpien toimijoiden kanssa rakennamme prosessit niin kivuttomiksi kuin mahdollista. Tämä onnistuu uusilla helpoilla integraatioillamme sekä toimialaymmärryksellämme”, Tero Tähtinen toteaa.

 


Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Santander tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin sekä toimii edelläkävijänä tuomalla jatkuvasti uusia palveluja markkinoille. Santander Consumer Finance Oy on Suomen suurin autorahoittaja, jonka toimipiste sijaitsee Helsingin Kulosaaressa.