Santander onnittelee satavuotiasta Suomea!

05.12.2017
Peterin Blogi
Suomi juhlii itsenäisyyttään ja täyttää 6. joulukuuta 100 vuotta. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema on ”Yhdessä”. Suomea on rakennettu yhdessä, ja olemme kiitollisia niille suomalaisille, joiden ansiosta voimme juhlistaa tätä aivan erityistä päivää.

Santander on kansainvälinen pankki- ja rahoitusalan konserni, jonka suomalainen rahoitusyhtiö on toiminut Suomessa jo kymmenen vuotta.

Me haluamme auttaa suomalaisia toteuttamaan ideoitaan ja sitä kautta elämään enemmän. Tarjoamalla yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja mahdollistamme asiakkaillemme entistä helpomman ja huolettomamman arjen, olipa kyseessä ihan arkipäivän tai autoilun tarpeet tai muunlaisten – suurten ja pienten – ideoiden toteuttaminen.

 

Yhdessä

Suomi on maana tarjonnut hyvät kasvun edellytykset ja mahdollisuudet. Suomi ja suomalaiset tunnetaan korkeasta koulutustasosta, vahvasta teknologisesta osaamisesta sekä rohkeudesta kehittää, innovoida ja kokeilla. Meillä on vakaa yhteiskunta, vahva oikeusvaltio ja infrastruktuuri, joka mahdollistaa kansalaisille hyvät lähtökohdat elämään ja yrityksille mahdollisuuden toimia ja menestyä.

Tämä on myös mahdollistanut toimintamme ja Santander Consumer Finance Oy on tänään noin kaksisataa ihmistä Suomessa työllistävä yritys ja yhteisöveron maksaja, joka on ajoneuvorahoituksen markkinajohtaja Suomessa. Palvelemme noin 190,000 suomalaista asiakasta.

 

Santander kymmenen vuotta Suomessa

Meidän tarinamme Suomessa alkoi kymmenen vuotta sitten.

Vuonna 2007 aloitimme toimintamme ja yhtiömme pitkäjänteisen rakentamisen Suomessa. Palkkasimme ensimmäiset työntekijämme Helsinkiin, rakensimme järjestelmiä, lanseerasimme palveluita ja tuotteita, ja hankimme ensimmäiset yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme.

Juhlimme kesällä kymmenenvuotispäiväämme yhdessä yleisölle avoimessa tapahtumassa suomalaisen F1-legenda Kimi Räikkösen kanssa. Olemme rakentaneet yritystämme joukkueena asiakkaita varten ja olemme iloisia siitä, että suomalaiset asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme ovat vastaanottaneet palvelumme hyvin. Käymme jatkuvasti aktiivista vuoropuhelua kumppaneittemme kanssa kehittäen alaa ja parhaita mahdollisia palveluita yhdessä.

Jatkamme nöyrästi palveluidemme kehitystä heidän hyväkseen.

 

Tiivis yhteisö menestyksen avain myös yrityksissä

Uskomme, että yritysmaailmassa hyvä ja tiivis yhteisö takaa pysyvän menestyksen.

Toimimme kuin perheyritys, jossa jokaisen työntekijän panos on tärkeä. Joukossamme on rautaisia ammattilaisia ja motivoituneita työntekijöitä, jotka haluavat luoda rohkeasti uutta. Vahvistamme yhdessä liiketoimintaamme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme laadukasta palvelua.

Suomalaisena olen itse työskennellyt myös ulkomailla urani aikana ja huomannut, miten paljon suomalaisia arvoja ja toimintatapoja arvostetaan. Suomalaisiin voi luottaa, me teemme sen minkä lupaamme, olemme ahkeria, suoraselkäisiä ja huomiomme myös muita. Pohja, jonka päälle on hyvä rakentaa.

 

Pidetään huolta myös Suomesta jatkossa

Rahoitus- ja pankkiliiketoiminta on murroksessa – myös Suomessa –  ja se tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia. Tänä päivänä kuluttajalla on yhä enemmän valtaa. Tämän myötä asiakaskokemuksen ja hyvän palvelun merkitys korostuu entisestään. Myös läpinäkyvyys ja arvot ovat yhä suuremmassa roolissa. Teknologia kehittyy ja hierarkiaa korvataan yhteisöllisyydellä.

Nämä kaikki muutokset tarjoavat meille uusia mahdollisuuksia kehittyä.

Viime aikoina on myös keskusteltu paljon yksityishenkilöiden velkaantumisesta ja sen kasvuvauhdista Suomessa. Positiivisesta luottorekisteristä, eli jokaisen suomalaisen kaikki lainat listaavasta rekisteristä on myös puhuttu pitkään. Valitettavasti se on jäänyt puheen tasolle.

Vastuullinen luotonantaja ymmärtää, että rekisterille on ehdottomasti tarvetta. Vastuullisen luotonannon edellytyksenä on aina selkeä kuva siitä, onko lainan suuruus kohtuullinen tai selviääkö asiakas lainasta. Nykyinen negatiivinen luottorekisteri ei kerro kuluttajan velkaantuneisuudesta. Rekisterissä on ainoastaan tieto henkilön pitkittyneestä maksuvelvoitteen laiminlyömisestä. Kuluttajan ylivelkaantuminen johtuu pitkälti siitä, että hän yrittää paikata talouttaan aina uusilla lainoilla eri luotonantajilta, eikä kellään ole kokonaiskuvaa lainanhakijan velan määrästä tai maksukyvystä.

Santanderilla liputamme positiivisen rekisterin puolesta, mikä on lopulta suomalaisen kuluttajan eduksi. Ylivelkaantuminen tai liikojen lainojen myöntäminen ei ole kenenkään etu – ei asiakkaan, pankin eikä yhteiskunnan.

Pidetään yhdessä huolta, että kaveria ei jätetä tässä asiassa.

 

Yhteiskuntavastuumme

Suomi on mahdollistanut meille kasvun eväät. Me Santanderilla haluamme tuoda oman kortemme kekoon Suomen hyväksi.

Santander haluaa edistää ihmisten hyvinvointia monella tasolla. Se sitoutunut ympäristönsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjumiseen globaalisti, mutta toisaalta haluaa toteuttaa samaan aikaan hyviä tekoja myös paikallisella tasolla, ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointia edistäen.

Pienenä esimerkkinä tästä Santander toimii tänäkin vuonna hyvän joulumielen lähettinä suomalaisten toiveita kuunnellen ja jakamassa hyvää joulumieltä yhteistyössä Radio Aallon kanssa. Aikaisempina jouluina Santander on vienyt hyvän mielen joulutervehdyksen muun muassa Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:lle, Walkers-kahvilaan, Jyväskylän Sotainvalidien Sairaskotiin, Hyvinkään kaupungin kotihoidon työntekijöille sekä lapsille Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Vastaanotto on ollut lämmin kaikissa kohteissa.

 

Seuraavalle sadalle vuodelle

Santanderilla suuntaamme katseemme rohkeasti tulevaisuuteen.

Suomen juhliessa tänään haluaisin kiittää meidän asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja henkilöstöämme sekä lämpimästi onnitella Santanderin puolesta satavuotiasta Suomea!

 

Yhdessä enemmän,

Peter

Kirjoittaja on Santander Consumer Finance Oy:n toimitusjohtaja.