Mies katsoo kauhuissaan tietokonetta keittiössä

Lainaa yllättäviin menoihin – tästä tiedät, riittääkö maksukykysi

Arjessa sattuu ja tapahtuu: pesukone lakkaa toimimasta, edessä on yllättävä hammasremontti, tai auto hyytyy tienposkeen kesken työmatkan. Yllättäviin menoihin ei aina ole säästöjä valmiina pankkitilillä. Silloin luotettavalta luotonantajalta haettu laina voi olla fiksu ratkaisu.

Yllättäviä menoja tulee eteen meille kaikille. Säästöt auttavat hädän hetkellä, mutta kaikilla niitä ei ole – tai säästöt eivät riitä kattamaan yllättäviin menoihin tarvittavia summia.

Lainan ottamiseen etenkin taloudellisesti epävarmoina aikoina liittyy kuitenkin paljon pähkittävää. Listasimme asioita, joita on hyvä pohtia, jos harkitsee lainaa yllättäviin menoihin.

Kun elämä yllättää – lainaa äkillisiin menoihin?

Vakuutus tuo turvaa moneen kodin vahinkoon, mutta on tilanteita, joissa vaikkapa vesivahingon sattuessa jää yksin maksumieheksi. Esimerkiksi astianpesukoneiden putkivuotojen aiheuttamia vesivahinkoja vakuutus ei korvaa, jos tiskikone on jäänyt kotiin päälle ilman valvontaa.

Vakuutus korvaa harvoin täysimääräisesti myöskään ikääntyneistä putkista aiheutuneita vesivahinkoja.

Jos vakuutus tai säästötkään eivät auta vesivahingon korjaamisessa, Santanderin remonttilaina voi olla hyvä ratkaisu.

Nainen korjaa tiskikonetta

Yllättäviin menoihin voi varautua, mutta joskus elämä yllättää. Santanderin laina auttaa äkillisten menoerien hoitamisessa.

Uskaltaako lainaa ottaa?

Lainan ottaminen voi arveluttaa: selviänkö lainan takaisinmaksusta? Kuinka paljon korkoa kertyy? Mitä muita kuluja on?

Me Santanderilla myönnämme lainoja ainoastaan perusteellisen arvioinnin jälkeen. Siinä huomioimme maksukykyyn vaikuttavat seikat, kuten lainanottajan tulot, asuin- ja elinkustannukset, talouden koon sekä muut menot ja jo olemassa olevat lainat. Haluamme varmistua siitä, että asiakkaidemme taloudellinen kantokyky ei ole vaakalaudalla heidän ottaessaan lainaa. Vastuullinen lainananto onkin Santanderin kulmakivi.

Perusteellisesta lainan myöntämiseen liittyvästä arvioinnista on hyötyä lainanottajalle: jos on maksukykyinen ja ilmoittanut lainaa hakiessa tulonsa ja menonsa rehellisesti, myönnetyn lainan takaisinmaksusta myös selviää. Siksi onkin tärkeää aina hakea lainaa yllättäviin menoihin vain luotettavalta ja vastuulliselta luotonantajalta.

Vastuullisen lainanantajan tunnistaa kohtuullisesta ja läpinäkyvästä hinnoittelusta. Lainojen hintoja voi vertailla esimerkiksi todellisen vuosikoron avulla. Todellisessa vuosikorossa otetaan huomioon korkoprosentin lisäksi muut lainaan liittyvät kulut.

Tarvetta hammasremonttiin? Santanderin hammashoitolaina auttaa, kun tarvitset apua kulujen kattamiseen.

Lainan hakeminen netistä

Yllättävät menot ovat usein sellaisia, että toimia pitää heti: vesivahingon korjauksen kanssa ei voi jäädä odottelemaan, työ- ja harrastusmatkoihin käytettävä auto on vietävä viipymättä korjaamolle. Silloin joustavasta ja vaivattomasta lainanhakupalvelusta on hyötyä.

Voit ensin laskea kätevällä lainalaskurilla sinulle sopivan laina-ajan ja -summan. Laskuriin syötetään laina-ajan ja lainan määrän, jolloin saat selville, mikä on lainan kuukausierä ja todellinen vuosikorko.

Kun olet tehnyt päätöksen lainan hakemisesta, voit tehdä sen näppärästi verkkosivuillamme. Lainan hakemisesta löydät lisätietoa täältä.

Ennakoi puskurilla

Elämän yllättäviä hetkiä varten omaa maksukykyä kannattaa vahvistaa taloudellisella puskurilla. Se tarkoittaa rahasummaa, joka olisi hyvä pitää säästötilillä äkillisiä kulueriä varten. Yleisesti suositellaan, että säästössä olisi hyvä olla kahden tai kolmen kuukauden nettopalkan suuruinen summa.

 

 

Tarvitsetko lainaa yllättäviä menoja varten? Hae lainaa täältä.

Auton katsastus meneillään

Tuliko auton katsastuksessa hylky? Auton korjauskuluja voi maksaa Santanderin lainalla, jota haet kätevästi netissä.