Lapset hiihtämässä olympiastadionilla

Santanderille on tärkeää, että vastuullisuus näkyy kaikessa tekemisessä

Maaliskuussa Santander toimi toistamiseen Helsinki Ski Weeks -tapahtuman ilmastokumppanina, ja se on hyvä esimerkki vastuullisesta yhteistyöstä, jossa haluamme olla mukana. Vastuullisuus on strategiamme ytimessä ja kannustamme siihen kaikkia, olipa kyse sitten vaikkapa autorahoituksesta tai energiaremonteista.

Santander oli tänä vuonna toista kertaa Helsinki Ski Weeks -tapahtuman ilmastokumppani. 4.–22.3. järjestettävä tapahtuma on koko perheen talvi-ilottelu, jossa Helsingin Olympiastadionilla ja sen ympärillä hiihdetään ja nautiskellaan rennosta yhdessäolosta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Tapahtumaan osallistuu yli 150 000 ihmistä, joita varten stadionille rakennetaan infrastruktuuri palveluineen, muun muassa tuodaan pari sataa lumikuormaa hiihtolatua varten. Tapahtumassa pyritään mahdollisimman pieniin päästöihin, jotka Santander virallisena ilmastokumppanina kompensoi Gold Standard -sertifioidussa uudelleenmetsityshankkeessa Kolumbiassa.

”Kestävä kehitys on tärkeä osa Santanderin strategiaa globaalisti ja paikallisesti. Haluamme inspiroida kuluttajia vastuullisten valintojen tekemiseen. Helsinki Ski Weeksin kaltainen vastuullisuuteen satsaava tapahtuma, joka tavoittaa valtavan paljon ihmisiä sekä paikan päällä että erilaisten medioiden kautta, sopii meille hyvin”, toteaa Santanderin toimitusjohtaja Peter Sjöberg.

Santander on sitoutunut koviin tavoitteisiin vastuullisuudessa

Santander toimii noin 150 maassa. Koko konserni on sitoutunut Net Zero 2050 -ohjelmaan. Se johdattaa yrityksen nettonollaan eli tilanteeseen, jossa päästöjä on merkittävästi vähennetty ja jäljelle jäävät päästöt voidaan kompensoida.

Ensimmäinen askel oli hiilineutraalius omissa toiminnoissa vuoteen 2020 mennessä. Se onnistui. Seuraava askel on siirtyä käyttämään vain uusiutuvaa energiaa vuoteen 2025 mennessä. Nettonollan tavoitteessa on tarkoitus olla vuoteen 2050 mennessä, Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti.

Santander tukee myös asiakkaitaan vihreään siirtymään. Pankki on sitoutunut varaamaan 220 miljardia euroa vihreään rahoitukseen vuosina 2019–2030. Se on myös asettanut 120 miljardia euroa välitavoitteeksi vuodelle 2025. Syyskuuhun 2022 mennessä 78,7 miljardia euroa rahoituksesta oli otettu käyttöön.

”Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat yritysstrategiamme perusta. Vastuullinen pankkitoiminta on tapa, jolla Santander määrittelee kestävän kehityksen. Kestävä kehitys tuo vaurautta organisaatiollemme, asiakkaillemme ja kumppaneillemme sekä yhteiskunnalle”, tiivistää Jonathan Pycroft, Head of Strategy and Investments.

Team Santander kilpailijat juoksemassa lidingöloppetissa

Mukana liikunnan ja urheilun tukemisessa

Helsinki Ski Weeks on kansallinen urheilurieha, joka on hyvä esimerkki Santanderin arvojen mukaisesta tapahtumasta, jota haluamme tukea. Vastaavaa tukemista tapahtuu naapurimaissakin.

Ruotsissa Santander on sponsoroinut vuodesta 2015 alkaen En Svensk Klassiker -kilpailua. Kisassa osallistutaan vuoden aikana neljään isoon kilpaan: Vasaloppet (90 km:n hiihto), Vätternrundan (300 km:n pyöräily), Vansbrosimningen (3 km:n uinti) ja Lidingöloppet (30 km:n maastojuoksu). Diplomin saa, kun pääsee maaliin kaikissa lajeissa.

Norjassa Santander sponsoroi Norjan palloliiton kanssa jalkapalloturnauksia 6–7-vuotiaille lapsille. Tanskassa Santander tukee käsipalloa, joka on siellä erittäin suosittu laji.

Santanderin näkyvin sponsorointi on Formula 1, maailman suosituin autourheilukilpailu. Santander palasi neljän vuoden tauon jälkeen Skuderia Ferrarin kumppaniksi. Se on iso harppaus Formula 1 -kisojen vastuullisuuskehitykselle. Santander tukee Ferraria sen vihreässä siirtymäsuunnitelmassa. Hiilijalanjäljen pienentäminen on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä asioista Formula 1 -maailmassa.

”On totta, että suuri yleisö ei pidä Formula 1:tä kestävänä urheiluna, mutta juuri siinä on mahdollisuus. Konsernin tavoitteena on sponsoroida Ferrarin F1-tiimiä ja auttaa sitä tavoittamaan nettonolla vuonna 2030”, Jonathan Pycroft kertoo.

Pycroft jatkaa, että Euroopan johtavana autorahoituksen tarjoajana Santanderilla on myös maailmanlaajuisesti tärkeä rooli autoteollisuuden siirtymisessä vihreään energiaan. Ferrarin myötä tulevilla innovaatioilla voi olla isojakin vaikutuksia autoteollisuuteen.

Ferrarin formula-autot ajamassa radalla

Vastuullisuus luotonannossa on kaikkien etu

Vastuullisuus on Santanderille olennaisen tärkeää myös lainatoiminnassa. Santander hyväksyy noin viidesosan saamistaan lainahakemuksista. Se, että lähes 80 prosenttia ei läpäise luottoselvitystä, kertoo tarkasta vastuullisuudesta luontonantajana. Noudatamme myös Finanssivalvonnan suosituksia ja viranomaismääräyksiä.

Santander huolehtii siitä, että laina on mitoitettu hakijalle oikein ja hän on kykenevä hoitamaan lainansa. Tarkoitus on, että myös elämiseen jää riittävästi rahaa. Sopivassa lainamäärässä on huomioitu myös mahdolliset korkotason muutokset, mikä on erityisen tärkeää nyt, kun korot ovat nousseet.

Laina-asioissa vastuullisuus kuuluu myös lainanhakijalle. Tarve lainaan kannattaa harkita aina perusteellisesti ja oma taloudellinen tilanne tulee kertoa lainaa hakiessa rehellisesti. Santanderin laskurin avulla voit arvioida hakemasi lainan ja oman taloustilanteesi suhteen. Löydät laskurin osoitteesta elakohtuudella.fi.

Tähtäimessä vihreämpi kotitalous

Santander on Euroopan suurin autorahoittaja, ja Suomessakin olemme olleet mukana auttamassa 200 000 kotitaloutta kohti parempaa autoilua, osan sähkö- tai hybridiautoilijoiksi. Yksi tärkeä syy vaihtaa autoa onkin juuri se, että uudemmalla autolla pääsee eroon fossiilisista polttoaineista.

Autoilun päästöjä voi myös mitätöidä hankkimalla Santanderin Green All in One -palvelun, joka mitätöi hiilidioksidipäästöt päästökauppajärjestelmän kautta.

Lainojen avulla toteutetaan koteihin vastuullisempia ratkaisuja, joita Santander mielellään tukee. Energiaremontissa voidaan vaikkapa vaihtaa kodin ikkunat tai lämmitystapa esimerkiksi maalämpöön, ja monia kiinnostavat nyt aurinkopaneelit. Kestävät ratkaisut usein myös nostavat asunnon arvoa.

Olipa kyse sitten kodin ratkaisuista, auton valinnasta tai vapaa-ajan vietosta, jokainen meistä voi tehdä isompia ja pienempiä vastuullisia valintoja arjessaan.

Maaliskuussa yksi helppo tapa tehdä vapaa-ajan vastuullinen valinta on osallistua hiilineutraaliin Helsinki Ski Weeks -tapahtumaan joko suksilla sivakoiden tai muuten monipuolisesta ohjelmasta nauttien. Kun saavut paikalle kävellen tai julkisilla liikennevälineillä, teet oman osuutesi päästöttömyydestä.

Helsinki Ski Weeksin tapahtumakalenterin ja kaiken tarpeellisen kävijäinfon löydät täältä.

 

Katso video, jossa hiihtäjä Sami Jauhojärvi ja Santanderin toimitusjohtaja Peter Sjöberg keskustelevat viime vuoden tapahtumasta.

Hiihtäjä tuulettaa olympiastadionilla