Tiedätkö varmasti, mihin rahasi riittävät? Helppo laskuri kertoo, voitko ottaa lainaa

Vastuullinen luotonantaja ei myönnä lainaa automaattisesti kaikille, vaan huomioi lainanhakijoiden taloudellisen tilanteen. Santanderin laskurin avulla voit selvittää oman taloutesi kantokyvyn.

Oman talouden kantokyvyn tunteminen auttaa selviämään arjesta ja hahmottamaan, mihin omat rahat oikeasti riittävät. Kenenkään ei tarvitse elää vähemmän, mutta ei myöskään enemmän kuin pitäisi.

– Tietysti jokaisella on oikeus toteuttaa unelmiaan, mutta taloutta ajatellessa tulee muistaa kohtuuden maasto eli oman talouden kantokyky, muistuttaa Santander Consumer Financen liiketoimintajohtaja Lauri Timgren.

Santanderin Elä kohtuudella -sivusto auttaa selvittämään nopeasti oman talouden kantokyvyn helpolla laskurilla, johon syötetään kuukausittaiset tulot ja menot. Laskuri on suunnattu aivan tavallisille ihmisille, eivätkä sinne syötetyt tiedot tallennu minnekään.

– Elä kohtuudella -sivusto auttaa tavoitteessamme ehkäistä ylivelkaantumista. Muistutammekin myös lainan ottajia heidän vastuustaan harkita lainan tarpeellisuutta ja sitä, onko lainasumma heidän talouteensa sopiva.

Santanderin Elä kohtuudella -sivusto on tapa auttaa lainanottajia hahmottamaan talouden kokonaiskustannuksia. Vastuu ei kuitenkaan ole pelkästään lainaa hakevilla, sillä myös luotonantajalla on omalta osaltaan velvollisuus myöntää lainaa vain niille joiden talous sen hyvin kestää.

Vastuullinen luotonanto on luotonhakijan etu

Luotonantajan vastuullisuudella tarkoitetaan sitä, että luottoa ei myönnetä automaattisesti kaikille hakijoille. Luottoa antavan osapuolen tuleekin ottaa vastuuta siitä, kenelle se luoton myöntää.

– Vastuullinen luotonanto on Santanderin toiminnan kulmakiviä. Hylkäämme lainahakemuksen kun arvioimme, ettei lainan hakijalla ole varaa lainaan. Kaikkiaan hylkäämme 90 prosenttia kaikista hakemuksista, Timgren kertoo.

Vastuullisesti toimiva lainanantaja selvittääkin aina huolellisesti lainanhakijan taloudellisen tilanteen ennen luoton myöntämistä ja varmistaa lainanottajan riittävän maksukyvyn. Siinä missä lainan hakija arvioi oman taloudellisen tilanteensa, myös luotonantaja tekee omat laskelmansa lainanhakijan velanhoitokyvystä ja hänelle sopivasta lainan määrästä.

Lisäksi säädösten noudattaminen ja läpinäkyvyys niin hinnoittelussa kuin muussakin toiminnassa ovat avainasemassa. Vastuullinen lainanantaja on sitoutunut Finanssivalvonnan antamiin suosituksiin, lakiin ja viranomaismääräysten mukaisiin säännöksiin.

– Kun toimitaan vastuullisen luotonannon periaatteiden mukaisesti, myös lainanottajan tulee olla rehellinen omista tuloistaan, menoistaan ja veloistaan. Vain sillä tavalla lainanantaja voi tehdä todenmukaisen arvion lainanottajan maksukyvystä ja hänelle sopivasta lainasummasta, Timgren summaa ja muistuttaa, ettei lainaa kannata hakea hetken mielijohteesta.

Lue lisää Santanderista ja vastuullisuudesta!