Arkisessa talousosaamisessa isoja puutteita – Santanderin yhteistyö TATin kanssa tähtää nuorten taloustaitojen lisäämiseen

Rahoitusyhtiö Santander Consumer Finance on aloittanut Talous ja nuoret TATin Bisneskurssien kanssa yhteistyön, joka tähtää nuorten talousosaamisen lisäämiseen. 

Santander haluaa lisätä nuorten taloustaitoja. Santanderilla on huomattu, että arjen talouteen liittyvät perustaidot ja -sanasto ovat suurelle osalle suomalaisia vaikeita. Heikot taloustaidot ovat myös osaltaan vaikuttaneet suomalaisten ylivelkaantumiseen. Santanderilla muistutetaan, että hyvin hoidettu oma talous on kaikkien etu. Kotitalouksien lisäksi siitä hyötyvät yritykset ja koko yhteiskunta. 

"Tekemämme tutkimuksen mukaan nuoret haluavat parantaa talousosaamistaan. Toisen asteen opiskelijat ovat itsenäistymisen kynnyksellä, joten oman talouden hallinta ja työelämätaidot ovat heille erityisen ajankohtaisia. Olen iloinen, että Santander haluaa olla kanssamme tukemassa nuorten taitojen kehittymistä", Bisneskurssien kumppanuuspäällikkö Julia Kiljunen kommentoi. 

Yhteistyö tavoittaa suomalaiset nuoret laajasti

Bisneskurssit on digitaalinen oppimateriaalikokonaisuus, jolla kehitetään toisen asteen opiskelijoiden talous- ja työelämätaitoja. Bisneskurssien oppimateriaaleja opiskeli 28 000 nuorta eri puolilla Suomea vuonna 2019. 


"Nuorten talousosaamisen lisäämiselle on Suomessa suuri tarve ja kysyntä. Yhteistyössä TATin kanssa voimme tuoda oman panostuksemme tilanteen parantamiseksi. Talous on keskeinen osa arkea. Tunne siitä, että pystyy hallitsemaan omaa talouttaan lisää hyvinvointia", kertoo Santander Consumer Financen toimitusjohtaja Peter Sjöberg


Panostaminen nuorten talousosaamiseen on osa Santanderin yhteiskuntavastuuta. Yhteistyön myötä Santander tarjoaa asiantuntemustaan oman talouden hallinnasta nuorille käytännön case-harjoitusten avulla Bisneskurssien oppimateriaaleihin.

 

Bisneskurssien oppimateriaaleja on tarjolla myös avoimissa yliopistoissa lukiolaisille. Nyt suunnitteilla on uusi oman talouden hallintaan liittyvä opintokokonaisuus, jonka käytännön harjoituksissa hyödynnetään Santanderin ja muiden Bisneskurssien yrityskumppaneiden asiantuntijuutta.

 

Santander Consumer Finance

Santander Consumer Finance tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja asiakkailleen. Santander Consumer Finance on Suomen suurin autorahoittaja, ja osa Banco Santanderia joka on yksi maailman suurimmista rahoitusalan toimijoista. 


Talous ja nuoret TAT

Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen vaikuttaja. Autamme nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.