​Sain rahaa - voinko maksaa kulutusluoton etuajassa pois? Santander kertoo


Oliko duunissa hyvä vuosi ja mietit mihin laittaa bonarit? Vai osuiko Lotossa? Monen mielestä hyvä käyttötapa ylimääräiselle rahalle on vanhojen velkojen poismaksu.

Pankit ja lainsäätäjät ovat olleet samaa mieltä, sillä koko potin voi maksaa kerralla ilman ylimääräisiä kuluja. Myös ylimääräisen lyhennyksen tekeminen onnistuu. Tämä pätee sekä pankkilainaan että ns. kulutusluottoon. Kulutusluoton voi maksaa pois kokonaan ennen luoton erääntymistä. Luoton maksaminen ennenaikaisesti on lakisääteinen oikeus, eikä siitä tarvitse erikseen olla edes mainintaa luottoehdoissa.
Arjessa ei kuitenkaan suuria seteleitä putoile syliin kovin usein, mutta kukkaron pohjalle saattaa silti jäädä satanen silloin tällöin. Voit maksaa lainaa takaisin joinain kuukausina enemmän.

Ylimääräisten summien maksu pienissäkin erissä kannattaa. Lainasumma pienenee nopeammin, joten maksat korkoja vähemmän ja laina-aikakin lyhenee, jolloin saat lainan maksettua nopeammin loppuun.

Kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia ja niiden korko on muuttuva. Jos sinulla on kiinteäkorkoinen laina tai auton osamaksusopimus, jossa on sovittu kiinteästä lainakorosta, voit joutua maksamaan korvauksia ennenaikaisesta maksamisesta. Tämä kannattaa pitää mielessä jo lainaa otettaessa. Jos suunnittelet maksavasi välillä suurempia eriä, ota suosiolla muuttuvakorkoinen kulutusluotto. Toisaalta esimerkiksi autolainoissa korot saattavat olla edullisemmat. Mieti kumpi sopii sinulle paremmin.

Kuluttajaviraston sivuilta voi lukea tarkempia neuvoja.


Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Suomessa sillä on asiakkaita yhteensä noin 150 000 ja se on Suomen suurin ajoneuvorahoittaja. Banco Santander on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman suurimmista rahoitusyhtiöistä.

 

 

Hae lainaa sinulle sopivalla kuukausierällä

Santanderin laina mahdollistaa suuret ja pienet ideat. Olitpa sitten remontoimassa, rakentamassa tai vaikkapa haaveilemassa perheen yhteisestä unelmalomasta Santander Laina soveltuu näihin ja tuhansiin muihin harkittuihin hankintoihin.
Sinä itse tiedät parhaiten toiveesi ja suunnitelmasi, Santander voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla rahoitusapua tarpeesi mukaan.