energiaremontti, kodin eristäminen

Onko kotisi energiaremontin tarpeessa? 4 syytä harkita lainanottoa

Kannattaako ottaa laina esimerkiksi kodin parempaa eristystä tai uutta ikkunaa varten?

​​”Energiaremontin vuoksi voi olla järkevää lainata rahaa, sillä parhaimmillaan se on hyvä investointi. Lainan ottamisen kannattavuutta arvioidessa tulee verrata lainan kustannuksia, eli korkoja ja kuluja investoinnin tuottoon eli tässä tapauksessa säästöön energiakuluissa”, kertoo Santander Consumer Financen liiketoimintajohtaja Lauri Timgren.

Tässä neljä syytä, miksi remontin teko kannattaa ja miksi lainan ottaminen voi olla järkevää.

1. Kodin arvo kasvaa energiatehokkuuden myötä

Talon tai taloyhtiön energialuokitus vaikuttaa kodin arvoon. Energiaremontin avulla luokitusta voi parantaa, mikä vaikuttaa myös myyntihintaan, jos kodin päättää joskus laittaa myyntiin.

2. Pienennä sähkölaskua

Energiatehokkuuteen panostaminen on kannattava investointi. Onnistunut remontti pienentää lämmityskustannuksia, ja siten maksaa itsensä takaisin pienempänä sähkölaskuna. Pienemmästä sähkölaskusta saa nauttia vielä lainan takaisinmaksun jälkeenkin. Pienempi sähkölasku on tavallaan bonus vielä vuosien päästä, kun laina energiaremonttia varten on jo maksettu takaisin.

3. Lisää kotisi viihtyisyyttä

Taloudellisuus ei ole ainoa energiaremonttia puoltava tekijä. Myös kodista nauttiminen ja viihtyminen ovat tärkeitä asioita. Pienemmän sähkölaskun lisäksi energiaremontti lisää kodin mukavuutta. Hyvä eristys takaa esimerkiksi sen, ettei ikkunoista tai seinistä käy veto.

4. Energiatehokas koti on hyvä ympäristölle

Pienempi sähkölasku on luonnollisesti seurausta pienemmästä energiankulutuksesta – mikä on hyvä sekä asukkaille että ympäristölle. Yksi syy energiaremontin tekemiselle voikin olla halu tehdä ympäristölle hyvää. Yhä useampi haluaa pienentää asumiseen kuluvaa energiaa. Siksi on tärkeää miettiä, mikä itselle on tärkeää ja mihin haluaa käyttää rahaa.