​Näin valitset parhaan rahoitusmuodon kesämenoihin


Rahaa kesämenoihin – laina pankista, luottokortti vai osamaksu?

Monet yleisimmät menot, joihin suomalaiset hakevat rahoitusta, ajoittuvat kesään. Lomalla on aikaa paitsi matkustella myös remontoida kotia tai mökkiä. Myös monet harrastukset ajoittuvat kesään: veneily ja golfaus on mukavampaa heinäkuussa kuin helmikuussa, ainakin Suomessa.

Jos säästöt eivät riitä suurempiin hankintoihin, menotarpeen voi kattaa rahoituksella. Kuinka valita paras rahoitusmuoto eri tarpeisiin – laina pankista, luottokortti tai osamaksu? Santander kokosi kolme vinkkiä.

1. Yksi vai useita menokohteita?

Liittyykö rahan tarve yhteen vai useampaan kohteeseen? Jos keittiö- tai mökkiremontin tekee itse, pitää rahaa varata niin tarvikkeisiin kuin mahdollisiin apumiehiin. Myös kesälomareissu voi sisältää yllättävän monia kuluja: lennot, hotellit, vuokra-auto, ravintolaillat ja shoppailuraha.

Tällöin erillinen osamaksusopimus jokaisesta tuotteesta on vaikea kokonaisuus hallittavaksi. Useampi sopimus tarkoittaa myös useampia käsittelykuluja. Helpompi tapa pitää budjetti kurissa on laskea kokonaisbudjetti ja maksaa se sopivan ajan kuluessa sopivina kuukausierinä pankista otettavalla luotolla.

2. Taloudellisuus vai helppous?

Jos tarve liittyy yhteen selkään kohteeseen, kuten uuteen purjeveneeseen tai sohvaan, rahoituksen saa usein helpoiten suoraan myyjäliikkeen kautta osamaksulla. Monet liikkeet tekevät yhteistyötä rahoituslaitosten kautta ja tarjoavat niiden tuotteita oman brändinsä alla.

Hakemalla rahoitusta erikseen pankista, hintoja on helpompi vertailla. Päätöksen saa molemmissa tapauksissa nopeasti. Esimerkiksi Santanderin verkkopalvelussa päätöksen ja luoton hinnan saa helposti, nopeasti ja luotettavasti ja sen voi hakea myös kännykällä liikkeessä.

3. Iso vai pieni tarve?

Jos kesämenot ovat pieniä, luottokortti voi olla hyvä tapa tuoda ylimääräistä joustoa talouteen. Jos tarve on kuitenkin suurempi kuin minkä voi yhden tai kahden kuukauden aikana maksaa takaisin, kannattaa ottaa mieluummin luotto. Silloin kuukausierän voi päättää ennakolta sopivaksi.


Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Suomessa sillä on asiakkaita yhteensä noin 150 000 ja se on Suomen suurin ajoneuvorahoittaja. Banco Santander on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman suurimmista rahoitusyhtiöistä.

 

Hae lainaa sinulle sopivalla kuukausierällä

Santanderin laina mahdollistaa suuret ja pienet ideat. Olitpa sitten remontoimassa, rakentamassa tai vaikkapa haaveilemassa perheen yhteisestä unelmalomasta Santander Laina soveltuu näihin ja tuhansiin muihin harkittuihin hankintoihin.
Sinä itse tiedät parhaiten toiveesi ja suunnitelmasi, Santander voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla rahoitusapua tarpeesi mukaan.