Hoppa till huvudinnehållet

Lapsiperhe ja raha by Metallisydän

Lapsiperheessä talous on aina tiukilla, eikä ylimääräistä juuri tunnu jäävän sukanvarteen laitettavaksi. Kaatuuko lapsiperheen arki yllättäviin menoeriin, vai onko lapsiperheessäkin mahdollista nauttia arjesta ilman pelkoa taloudellisesta ahdingosta?

Arjen kulut

On päiväkotimaksuja, vakuutusmaksuja, harrastusmaksuja ja harrastusten vakuutusmaksuja sekä miljoonia muita maksuja. Joka paikkaan uppoaa rahaa uskomattomia määriä - ja sitten kolahtaa postiluukusta vielä se sähkölasku... Lisäksi lapset vielä kasvaa jatkuvasti, mikä tarkoittaa että koko ajan saa olla ostamassa uusia vaatteita. On kesähaalareita, talvihaalareita ja välikausihaalareita. On kesäkenkiä, talvikenkiä ja välikausikenkiä. Ja sama tietysti hanskojen, pipojen ja takkien kanssa... Ja sitten vielä ne ihan tavalliset vaatteet, housut, paidat ja muut, jotka jää myös koko ajan pieneksi... Rahanmenoa siis riittää ihan siinä tavallisen arjen pyörittämisessä, ilman mitään yllättäviä menojakin...

 

Entä ne yllättävät menot?

Suunnittelulla ja sovittamisella nuo arjen juoksevat kulut ja perushankinnat, joihin välikausihaalarikin voitanee laskea, on ehkä mahdollista sovittaa tuloihin, mutta sitten on kaikki nämä yllättävät menot, menot joita ei juurikaan voi ennakoida. Koskaan ei voi tietää milloin lapsiperheessä ahkerassa käytössä oleva pesukone simahtaa tai astianpesukone pesee sen viimeisen kattilansa...

Jos vararahastoa ei ole päässyt kertymään kaikessa arjen hulinassa, saattaa yksinkertainen kodinkoneen pettäminen saada aikaan katastrofin ainekset. Siinä alkaa lapsiperheessä epätoivo iskeä aika nopeasti alusvaatteita käsin pestessä tai tiskiharjan heiluessa lähes tauotta, mutta mistä löytää äkkiseltään rahat uuteen kodinkoneeseenkaan?

Vastaava kriisitilanne saattaa iskeä vasten kasvoja perheen auton simahtaessa tien laitaan. Siinä ei paljon kysellä, onko rahaa jäänyt säästöön kun auto on saatava korjattua. Tällaisessa tapauksessa kulutusluotto saattaa olla kaivattu pelastus, jos ei sitten työmatkapyöräily ala yhtäkkiä kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta...

Santander kulutusluotto

Edellämainituissa tilanteissa kannattaa "nopeat ja helpot" pikavipit unohtaa kättelyssä, niiden todelliset kulut ja korot pomppaavat helposti päätä huimaaviksi ja lopputulos ei todellakaan ole arkea helpottava, vaan lähinnä ahdistusta lisäävä.

Santander tarjoaa lainaa niin pienempiin arjen tarpeisiin kuin suurempiinkin hankintoihin, eikä todellinen vuosikorkokaan huitele pilvissä. Kuukausierän ja maksuajan saa sovitettua omaan arkeen sopivaksi.

Talouttaan ei missään tapauksessa kannata rakentaa lainan tai kulutusluoton varaan, mutta yllättävissä menoissa tai suuremmissa hankinnoissa kulutusluotolla on mahdollista saada kaivattua joustoa arjen raha-asioihin ja päästä eroon turhasta stressistä. Avainasemassa tällöin on luonnollisesti luoton vastuullinen hoitaminen. Kun hoitaa raha-asiansa tunnollisesti, ei tarvitse jatkossakaan olla huolissaan käsien rohtumisesta liiallisen tiskaamisen johdosta tai pakollisen hyötyliikunnan aloittamisesta polkupyörällä töihin kulkemisen merkeissä. Samalla aikaa jää siihen kaikkein tärkeimpään, eli perheen parissa vietettäväksi.

Blogiyhteistyö: Metallisydän