Santander tarjoaa kulutusluottoja pankkijättiläisen luotettavuudella


Espanjan suurin ja euroalueen arvokkaimpiin pankkeihin kuuluva Santander on perinteikäs toimija rahoitusmarkkinoilla. Se perustettiin Pohjois-Espanjassa Santanderin kaupungissa jo vuonna 1857. Tuolloin tarkoituksena oli tukea kaupungin sataman kehitystä. Santander on perinteisesti ollut yksi Espanjan tärkeimmistä satamakaupungeista.

Santander kasvoi seuraavan sadan vuoden aikana Espanjassa, mutta vasta vuosituhannen vaihteessa se alkoi laajentua myös kansainvälisillä markkinoilla. Santander yhdistyi vuonna 1999 Banco Central Hispanon kanssa, ja 2000-luvulla siihen on liitetty myös useita muita pankkeja Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Santander on hankkinut omistukseensa muun muassa brittiläiset Abbey- ja Alliance & Leicester -pankit. Niinpä saarivaltakunta onkin yksi Santanderin vahvimpia toimialueita. Muita Santanderin vahvoja maita ovat muun muassa Puola, Brasilia ja tietenkin lähtömaa Espanja, jossa Santander on enemmistöomistajana esimerkiksi tavarataloketju El Corte Inglésissä.

Santanderilla on liiketoimintaa yhteensä 45 maassa. Sillä on yli 2,3 miljoonaa osakkeenomistajaa ympäri maailman ja pankki ylsi vuonna 2013 sijalle 43, kun talouslehti Forbes listasi maailman suurimpia yrityksiä. Santanderilla on kaikkiaan yli 190 000 työntekijää ja yli 100 miljoonaa asiakasta. Santander on nimetty 2000-luvulla maailman parhaaksi pankiksi peräti kolme kertaa.


Santanderin nopea kasvu maailmanlaajuiseksi talousvaikuttajaksi henkilöityy pankin palveluksessa yli 50 vuotta toimineeseen Emilio Botíniin.

Botínit ovat hyvin perinteikäs pankkiirisuku, sillä Emilio Botínin isä, isoisä ja isoisoisä toimivat hekin samalla alalla. Santanderin johdossa Emilio aloitti vuonna 1986, kun hän sai samannimisen isänsä paikan johtokunnan puheenjohtajana.

Tuolloin Santander oli vielä keskikokoinen espanjalaispankki, mutta pian se alkoi kasvaa. Santander hankki vuonna 1993 toisen espanjalaispankin, Baneston, omistukseensa ja Banco Central Hispanon ostettuaan siitä tuli maan suurin pankki.

Vuonna 2014 kuolleen Emilio Botínin seuraaja johtokunnan puheenjohtajana on hänen tyttärensä Ana Botín, joka edustaa siis jo viidettä sukupolvea Botíneita Santanderin keulakuvana.

Ennen nimitystään isänsä seuraajaksi Ana Botín työskenteli Santanderin Britannian liiketoimien johtotehtävissä. Harvardissa opiskellut Botín on jo pitkään ollut mukana erilaisilla maailman vaikutusvaltaisimpien naisten listoilla.

Santander on talousmaailman lisäksi näkyvä nimi myös urheilussa. Suomen autourheilupiireissä muistetaan varmasti, että F1-kuljettaja Fernando Alonso sai Kimi Räikkösen paikan Ferrari-tallissa osaltaan juuri Santanderin tukemana. Nyt Räikkönen on palannut Ferrarille ja myös Santander jatkaa tallin tukijana. Ferrarin lisäksi Santander tukee McLarenia F1-sarjassa.

Santander tukee myös monia eri jalkapalloseuroja ja -turnauksia. Se on yksi Pohjois- ja Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American pääyhteistyökumppaneista. Turnauksella on valtava näkyvyys varsinkin Etelä-Amerikassa, mikä kuvastaa hyvin Santanderin asemaa. Uusimpana yhteistyönä mainittakoon pääyhteistyökumppanuus La Ligan kanssa. Yksi maailman kovimmista jalkapalloliigoista on nykyään La Liga Santander.

Suomessa Santander on toiminut vuodesta 2007 alkaen. Täällä pankki toimii rahoitusyhtiönä nimellä Santander Consumer Finance. Se palvelee tavallisia kuluttajia ja tarjoaa erilaisia luottoja moneen arjen tarpeeseen. Suomen toimintoja johtaa Santander Consumer Finance Oy:n toimitusjohtaja Arttu Nykänen.

 
Vuonna 2009 Santander Consumer Finance osti GE Moneyn Suomen toiminnot, mikä paransi yrityksen markkinaosuutta ja mahdollisti uusien palveluiden tuomisen kuluttajille.

Esimerkiksi autorahoituksessa Santander Consumer Finance on maan suurin toimija. Se on tuonut markkinoille kuukausirahoitukseen perustuvan mallin, mikä oli tervetullut mullistus ajoneuvoa mielivien kuluttajien kannalta.
Santanderilla on Suomessa noin 150 000 asiakasta, ja autorahoituksen lisäksi tarjolla on muun muassa vakuudeton kulutusluotto ja Mastercard-luottokorttisopimus.

Santander Consumer Financen taustalla on siis pankkimaailman jättiläinen, mikä takaa edulliset lainaehdot ja tuo turvaa myös luotonhakijalle. Santanderilla on vastaavaa rahoitustoimintaa joka puolella maailmaa eli luottoasiat sujuvat rutiinilla ja parhaita kansainvälisiä käytäntöjä hyödyntäen.


Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Suomessa sillä on asiakkaita yhteensä noin 150 000 ja se on Suomen suurin ajoneuvorahoittaja. Banco Santander on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman suurimmista rahoitusyhtiöistä.

 

Hae lainaa sinulle sopivalla kuukausierällä

Santanderin laina mahdollistaa suuret ja pienet ideat. Olitpa sitten remontoimassa, rakentamassa tai vaikkapa haaveilemassa perheen yhteisestä unelmalomasta Santander Laina soveltuu näihin ja tuhansiin muihin harkittuihin hankintoihin.
Sinä itse tiedät parhaiten toiveesi ja suunnitelmasi, Santander voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla rahoitusapua tarpeesi mukaan.