Kulutusluotto, joka toisen suomalaisen vaiettu salaisuus


Olemme säästäväistä kansaa ja siksi kulutusluottoa on aina pidetty negatiivisena sanana. Kuka nyt ottaisi luottoa ja käyttäisi sen kulutukseen?

Joka toinen suomalainen, kertoo YouGov-tutkimusyhtiön Santanderin toimeksiannosta kesäkuussa tekemä selvitys. Tavallisten suomalaisten tavallisiin arjen hankintoihin hakemaa rahoitusta on useammalla kuin asuntolainaa. Suhteellisesti eniten luottoja on 35-54 -vuotiailla suomalaisilla, mutta määrällisesti eniten on yli 55-vuotiailla. Asuntolainoja on noin joka kolmannella suomalaisella.

Asuntolaina otetaan asunnon ostoa varten ja autolaina auton - harvalla meistä on pankkitilillä riittävästi rahaa näin suureen ostokseen. Mutta mihin kulutusluottoja käytetään?

Arjen tarpeisiin sekä haaveiden toteuttamiseen. Santander listasi kesällä suomalaisten viisi yleisintä tarvetta.

YouGovin selvitys paljastaa, että suomalaiset ovat kaikkein valmiimpia hankkimaan rahoitusta kodin tai mökin perusremonttiin, elektroniikkahankintoihin, lomamatkoihin sekä hammas- tai muuhun lääkinnälliseen hoitoon.

Rahoituksen hankkiminen on siis meille suomalaisille useimmiten arkinen järkipäätös: jos sadan tonnin mökin katto vuotaa, sen korjaamiseen kannattaa investoida. Terveydestä pidetään huolta paitsi elämäntavoilla myös hakeutumalla ajoissa lääkäriin. Ja lomamatkat ovat investointeja hyvinvointiin, olipa kyse sitten hiihtoloma viikonlopusta Lapissa lasten kanssa tai koko elämän ajan haaveiltu ja viimein eläkepäivillä toteutettu maailmanympärysmatka.


Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Suomessa sillä on asiakkaita noin yhteensä 150 000 ja se on Suomen suurin ajoneuvorahoittaja. Banco Santander on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman suurimmista rahoitusyhtiöistä.

 

Hae lainaa sinulle sopivalla kuukausierällä

Santanderin laina mahdollistaa suuret ja pienet ideat. Olitpa sitten remontoimassa, rakentamassa tai vaikkapa haaveilemassa perheen yhteisestä unelmalomasta Santander Laina soveltuu näihin ja tuhansiin muihin harkittuihin hankintoihin.
Sinä itse tiedät parhaiten toiveesi ja suunnitelmasi, Santander voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla rahoitusapua tarpeesi mukaan.