Hoppa till huvudinnehållet
Verkkopalvelu

Santander tarjosi voittajalle ikimuistoisen jalkapallomatkan Müncheniin

Turkulainen Stefan Johansson potkaisi palloja futissimulaattorissa Auto 2018 -messuilla marraskuussa ja voitti sen ansiosta ikimuistoisten matkan UEFA Champions Leaguen -otteluun Müncheniin.

Santanderin messuosastolla Auto 2018 -tapahtumassa kävi viime syksynä kuhina, kun innokkaat kisaosallistujat lähtivät kokeilemaan onneaan futissimulaattorissa. Viisi maalia tehtyään kisailijat saivat osallistua arvontaan, jossa oli palkintona matka UEFA Champions Leaguen otteluun.

Yksi osallistujista oli turkulainen Stefan Johansson, joka oli tullut tapahtumaan kouluprojektinsa tiimoilta. Johansson opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa koneinsinööriksi: messuilla oli näytillä erään hänen eRallycross-rakennusprojektinsa auto. Projektin tavoitteena on rakentaa auton osista sähköinen rallycross-auto, joka olisi täysin kilpailuautokuntoinen syksyllä, kun nyt vasta runko ja kori olivat kasassa.

Autot ja tekniikka ovat siis hyvin lähellä Johanssonin sydäntä, minkä vuoksi myös Santanderin futissimulaattori kiinnitti Johanssonin huomion. Johansson sai kaikki pallot kerralla maaliin ja pääsi näin osallistumaan pelimatkan arvontaan.

"Siellä vähän ihmeteltiin erikoista potkutyyliäni, joka johtuu taustastani amerikkalaisen jalkapallon pelaajana. Kaikki kuitenkin osuivat maaliin sekä harjoituskierroksella että kisatilanteessa", Johansson kertoo.

Kaikkien viisi maalia tehneiden välillä suoritettiin arvonta joulukuussa, ja onni suosi Johanssonia.

"Voitto tuli täytenä yllätyksenä. Se oli hieno joululahja. Olin juuri kotona tekemässä jouluvalmisteluita, kun sain puhelun ja kuulin voitosta."

Palkintomatka vei Müncheniin

Johansson sai vaikuttaa palkintomatkansa kohteeseen ja peliksi valikoitui lopulta Bayern Münchenin ja Liverpoolin ottelu Münchenissa 13. maaliskuuta.

Monet Johanssonin lähipiirin suurista futiksen ystävistä olisivat tietenkin olleet innokkaita lähtemään hänen kaverikseen reissuun. Matkakumppaniksi valikoitui oma vaimo, jonka lempijoukkue on sopivasti Liverpool. Lisäksi mukana matkassa Santanderilta olivat Social Media & Creative Manager Kaj Kiertonen ja Marketing & Business Development Leader Eemil Rantalainen.

"Santanderilaiset olivat erinomaista matkaseuraa. Voisin lähteä heidän kanssaan toistekin matkalle", Johansson kertoo hymyillen.

Matka huipentui keskiviikkoiltana Allianz Arenalla. Stadionilla oli Johanssonin mukaan tunnelma katossa, kun Bayer München ja Liverpool kohtasivat kentällä.

Matkaseurueelle oli varattu aitio, jossa oli syötävää ja juotavaa tarjolla. Näkymät kentälle olivat huikeat. Tunnelmaa ei latistanut yhtään edes se, että Johanssonin ennakkosuosikki Bayern München jäi tappiolle vaimon suosikkijoukkueen Liverpoolin voittaessa 1-3.

"Champions Clubille pääsy oli hieno kerma kakun päällä. Se on sponsoreille ja heidän vierailleen tarkoitettu "clubi" areenalla, jossa on hienoissa puitteissa tarjolla ruokaa, juomaa ja viihdettä ennen peliä, pelin aikana ja pelin jälkeen."

Ainutlaatuinen tilaisuus yhteiselle matkalle

Voitto oli Johanssonille mieluisa, sillä hän pääsi nauttimaan todellisesta huippujalkapallosta ensimmäistä kertaa elämässään. Aiemmin hän on käynyt katsomassa kotimaisia jalkapallopelejä, joihin verrattuna kokemus oli hänen mukaansa hyvin erilainen.

"Tunnelma oli mahtava, menisin uudestaan koska vain", Johansson toteaa.

Voiton ansiosta Johansson ja hänen vaimonsa pääsivät myös ensimmäistä kertaa yhteiselle matkalle yli 10-vuotisen yhdessäolonsa aikana.

"Vaimollani on ollut hieman lentopelkoa emmekä muutenkaan ole päässeet matkustelemaan yhdessä. Vain pari viikkoa ennen matkaa hän ehti jo ehdottaa, jos joku muu lähtisikin reissuun hänen puolestaan. Sain kuitenkin onneksi käännettyä hänen päänsä ja vähäinenkin lentopelko karisi nopeasti matkan aikana. Nyt hän suunnittelee jo uutta reissua."

Johansson kiteyttää reissun onnistuneeksi.

"Se oli upea kokemus ja matkakuumehan siitä tuli. München on vaikuttava kaupunki ja ihmiset olivat mukavia. Meille jäi reissusta monia hienoja, yhteisiä muistoja."