Huomioi nämä seikat, jos haet kulutusluottoa

 
Moni hankinta tulee edullisemmaksi, kun sen tekee heti tarpeen tullen. Jos tärkeä hankinta kaipaa lisärahoitusta, ratkaisu saattaa löytyä joustavasta lainasta.

Hankinnat on hyvä rahoittaa ennakkoon säästetyillä rahoilla, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta. Turvallisempi auto pitää joskus hankkia heti ja hampaiden hoidossa pääsee vähemmällä, kun ei siirrä vastaanotolle menemistä.

Kulutusluoton ottaminen voi olla arkinen järkipäätös, joka säästää rahaa ja vaivaa.

"Kulutusluottoa myöntäessämme tarkistamme huolellisesti, pystyykö luotonhakija selviytymään takaisinmaksusta. Kunhan raha-asiansa on hoitanut säntillisesti, luottopäätöksen voi saada ripeästi", sanoo johtaja Ville Rinkinen Santander Consumer Financesta.

Esimerkiksi kodin hankintoihin on usein saatavilla rahoitusta suoraan myyjältä. Erilaisten osamaksusopimusten sijaan saattaa olla selkeämpää ottaa yksi luotto, jonka voi maksaa itselle sopivina kuukausierinä.

Ennen luoton nostamista kuluja ja maksuaikatauluja kannattaa vertailla verkkopalvelussa. Helppohoitoinen kulutusluotto ei aiheuta yllätyksiä.

 

Samat ehdot kaikille

Rahoitusyhtiö Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Tämä tuo turvaa myös luoton hakijalle.

Asiakkaalle ero pankkipalveluihin näkyy ennen kaikkea joustavuutena ja tasapuolisuutena.

"Meillä Santander-lainan hinta on sama kaikille. Hinnoittelu on läpinäkyvää, ja kaikki kulut ovat tiedossa luottoa nostettaessa. Palvelumme on luottamuksellista ja hienotunteista", Rinkinen sanoo.

Lainapäätöksen asiakas saa nopeasti ja aina kirjallisena. Verkkopalvelun lisäksi Santanderilla voi asioida puhelimitse.

Elämäntilanteet muuttuvat

Elämässä tapahtuu joskus isoja asioita, joissa tarvitaan joustavaa rahoitusta. Toisinaan menot myös kasautuvat.

Voi esimerkiksi käydä niin, että kodinkoneita pitäisi uusia juuri silloin, kun nuorelle haluttaisiin järjestää ikimuistoiset ylioppilasjuhlat.

Kun tulot ovat vakaat, tällaiseen erityistilanteeseen voi sopia ratkaisuksi kulutusluotto.

Rahoituksen tarjoajiin on järkevää suhtautua varovaisesti ja tarkistaa aina huolella, mitkä ovat luoton kaikki kulut ja ehdot.

"Luotettavuudesta kertoo se, että maksukykysi selvitetään ennen luottopäätöstä huolellisesti. Jos edellytykset luotonsaannille eivät täyty, vastuullinen rahoitusyhtiö ei myönnä lainaa", Rinkinen toteaa.

Santanderin Lainan ehdot ovat selvät, eikä luottoon liity piilotettuja kuluja. Suomessa Santanderilla on asiakkaita yhteensä noin 150 000.

Ajoneuvorahoittajana Santander on Suomen suurin.